יום ראשון, 21 בספטמבר 2014

קנו לעצמכם מתנה לחג : הטובים שבשמני זית, זכו בתחרות טרה אוליבה הבינלאומית והם משלנו!!!



לאחרונה זכיתי להתארח ולצפות בתהליך שיפוט שמני זית בתחרות טרה אוליבו 2014 , את חוויותי מהיום הזה והסברים על הפרמטרים ותהליך שיפוט שמן זית פרסמתי בפוסט: טרה אוליבו 2014

טרה אוליבו נחשבת לאחת מתחרויות שמן הזית הבינלאומיות המשפיעות והנחשבות בעולם ומביאה אליה את השופטים הבכירים מהארץ ומהעולם, הכוללים גם טועמים מקצועיים וגם מובילי דעת קהל.
השנה הגיע 30 שופטים, שטעמו כ-400 (!) מותגי שמן זית מרחבי העולם, מ-20 מדינות.

בין הזוכים הישראלים היו שמנים של משק אחיה ומשק הילמן, מאוד סקרן אותי מה הסוד שלהם שהביא אותם למקום כה מכובד בתחרות עם שמנים מכל העולם, לשמחתי שניהם נענו להזמנתי ובאו אלי להציג את השמנים שלהם ולספר את סיפור השמן שלהם, זו היתה חוויה מיוחדת!
השמנים שטעמתי אכן נפלאים ומצטיינים בטעם עשיר ובארומות מגוונות, ואני מאוד מאוד רוצה להמליץ לכם להזמין ולרכוש מהשמנים הנפלאים הללו גם כמתנה לחג ובעיקר לשימוש והנאה לאורך השנה כולה, הם כאן בארץ, לגמרי "משלנו" והם לא פחות מאשר משובחים שבמשובחים!

הסיפור של משק הילמן מאוד מאוד הפתיע אותי, זהו משק משפחתי במושב נוב בגולן, שמואל הילמן ,סבא ל 12 נכדים במשק, שותף עם בנו רוני . ב2009 נטעו כ- 80 דונם כרם זיתים משפחתי , הילדים היו שותפים פעילים להעמדת במבוקים באדמה, בשתילת שתילי הזיתים , בהצבת קרטונים ששמים על השתיל בעודו קטן לשמור עליו עד שיתחזק ויגדל .המשק שעבר מני גילגולים הוסב לכרם זיתים וממש עם התחלת הפקת השמן כבר זכה בתחרות ברמה בינלאומית!!! כששאלתי את רוני מה הסוד, הוא סיפר לי בצניעות וחיוך ביישני שהוא לא ממש יודע לטעום שמן זית ואפילו לא מודע למה בדיוק קורה בתחרות, כל מה שהוא יודע זה לטפל בכרם שלו כמו שצריך במסירות , אהבה, בנוסף ולא פחות חשוב :אקלים ואדמה טובה ו...טכנולוגיה מתקדמת, הכרם ניטע בגובה 400 מטר מעל פני הים סמוך לגבול סוריה, רוני מספר שיש תקופות בהם שומעים את המתרחש ורואים את העשן בסוריה. במשק שבורך בתנאי קרקע ואקלים אופטימאליים לגידול זיתים, מיושמת שיטת מסיק חדשנית –בוצרת ,כלי כדומה לשיטת בציירת הענבים, הבוצרת עולה על העצים המעוצבים כגדר חיה. ואוספת את היבול ללא פגיעה בעצים. רוני מספר כי היתרון של שיטת מסיק הבוצרת לעומת שיטת מסיק ידני נעוץ ביכולת האיסוף של הזיתים כמות של 40 דונם ביום ! , ובכול יום זן אחר. הגעתם המהירה לבית הבד הקרוב ,איסוף הזיתים ביום והפקת השמן כבר באותו הלילה ,הופך את השמן לשמן כתית מעולה מכבישה קרה, עם רמת חומציות נמוכה במיוחד עד % 0.4 .לאור הפחתת זמן השהייה בין האיסוף להפקת השמן מה שנהוג בשיטה הישנה הידנית המסורתית או המנערת. שיטת הבוצרת מונעת את אחוז התסיסה הגבוה המשפיע על דרגת החמיצות בשמן.



המסיק מתרחש בסביבות חודש דצמבר, ומיד לאחריו מגיע תקופת הגיזום שאורך כחודשים בדיוק עד זמן הלבלוב של הזית. השמן בעל תו איכות מועצת הזית, התו המעניק חותמת כי השמן מבוקר בבדיקות מעבדה והשמן אכן איכותי .

השנה נגשנו בפעם הראשונה, כרם צעיר עם המותג "משק הילמן" לתחרות ראשון המסיק מועצת הזית הישראלי 2014.וזכינו בפרס הכסף .מה שגרם להרבה לקוחות מכול רחבי הארץ לפנות אלינו להצטרפות לקו המשלוחים שלנו עד הבית וליהנות מהטבות ייחודיות לחברי השמן הזית האיכותי "משק הילמן". בעזרת אשתו אביה הילמן המשווקת את שמן הזית המופק מהכרם המשפחתי בנוב ישירות מהיצרן לצרכן .

אביה מספרת "הלקוחות מגיעים אלינו מפה לאוזן , הלקוחות שלנו פזורים בכול בארץ ,אנו עושים משלוחים עד הבית, הצרכנים היום יודעים את חשיבות איכות השמן שהם רוכשים. יש לנו 3 סוגי זנים. קורונייקי- זן המאזן בטעמיו בצורה מעולה פירותיות, חריפות ומרירות. ארבקינה- טעם פירותיי ,עדין במיוחד, לנמנעים מחריפות ומרירות , קורטינה- מריר, חריף ודומיננטי ,הזן האהוב על השפים. במיוחד לאניני טעם. וכול אחד מתאהב בזן שלו. השמן משווק בפחים מה שתורם לשמירה על איכות השמן.


השמנים של הילמן באמת נהדרים, ממליצה מאוד להזמין להכיר !
להזמנות 052-2983325 באהבה משק הילמן .





מהזוכים במקצה המסחרי פגשתי את רועי ממשק אחיה,

משק אחיה הינו מותג הפועל בכל רחבי הארץ בשוק הפרטי והמקצועי כרמי משק אחיה ובית הבד נמצאים בשילה,המטעים נמצאים באזור הררי בגובה של 750 מטר מעל פני הים.

רועי הביא עימו דוגמאות של מבחר שמנים, טעמנו אותם ושוחחנו על המשק, תהליך הפקת השמן ואיכויות שמני הזית הזוכים, השמנים פשוט נפלאים! התאפיינו בטעמים ירוקים רעננים, נוכחות טעם זיתי דומיננטי וארומה משנה לכל זן של פירות שונים ודשא קצור.
רועי ואני ערכנו טעימה מיוחדת במינה: התאמנו שמנים למטבעות שוקולד משובח, ההפתעה היתה גדולה, שילוב השמנים עם השוקולדים השונים היו מרתקים, גם למרירים וגם למתוקים ואפילו שוקולד לבן יצר שילוב נפלא עם שמן הזית

אז אם יש לכם שוקולד טוב ושמן זית משובח, נסו לטעום יחד, חוויה טובה מובטחת!



החברה נותנת דגש על שמן זית ישראלי איכותי, ואחראית מטבע הדברים על כל שלב בתהליך יצור שמן הזית החל מנטיעת הכרמים ובמסיק בעונה וכלה בעצירת השמן,


בעונת המסיק תוך זמן קצר מרגע תחילת המסיק יועברו הזיתים אל בית הבד ומשם נקבל שמן זית ובכך בין השאר טמונה איכות השמן הזית .
כל שמני הזית של משק אחיה מיוצרים בכבישה קרה וברמת הפרמיום כתית מעולה, בנוסף לתואר שמן הזית הטוב בישראל זכה בית בית הבד בתואר המותג הטוב בישראל ואחד מעשרת שמני הזית הטובים בתחרות.
שמן הזית משווק במגוון ערוצים- מסעדות גורמה ברחבי הארץ ,מלונות יוקרה, קמעונאים, רשתות ועוד.



את שמן הזית של משק אחיה ניתן לרכוש במעדניות וחנויות טבע וברשתות מובילות כמו חצי חינם,רמי לוי ומגה בכל הארץ. בנוסף ניתן לרכוש הישר מבית הבד דרך אתר האינטרנט ,הטלפון או פיזית בחנות המכר.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה