יום רביעי, 22 באוקטובר 2014

מדיטה, המסעדה החדשה של שף מוטי אוחנה בירושלים

מסתבר, שגם שמחות "באות בצרורות", ולא רק צרות... כך הרגשתי כשזכיתי להכיר, בזו אחר זו, את שתי מסעדותיו של השף מוטי אוחנה בירושלים. בביקורי הראשון התענגתי על מסעדת "החצר", ועוד הטעם על לשוני, הוזמנתי לערב כתבים כדי להכיר את מסעדתו החדשה - "מדיטה". שף אוחנה מכנה את יצירתו החדשה "מטבח תיכון חדש" ומתכוון לכך - הוא מציע מטבח ים תיכוני מוכר, עם נגיעות מהעולם הקולינרי החדש והנועז ש"בחוץ". 
מדיטה מסעדה גדולה. 350 מ"ר שמאכלסים 180 סועדים, עם אפשרות ל-110 סועדים בחדר פרטי. בהחלט קומבינציה אידאלית לחגיגות מכל סוג שהוא. החלל הענק מעוצב במילה האחרונה בתחום העיצוב, כשבמרכזו בר גדול ועשיר ומסביבו אזורי דיינר אינטימיים, לצד חללים עם שולחנות ביסטרו וספסלים. כשעוברים את הדלת ממש מרגישים חו"ל, או לפחות תל אביב - שאפו למעצב התעשייתי גלעד זעפרני, על עוד ביצוע מוצלח! מדיטה גם כשרה, במיטב המסורת של שף אוחנה, שמצליח להביא את הגורמה למטבח הכשר, שסבל שנים מתדמית נחותה של אוכל של "חדרי אוכל"... נוכחתי כבר בקסמים שלו במסעדתו "החצר" והגעתי למדיטה עם רף ציפיות מאוד גבוה. כבר אגלה לכם, שגם כאן השף לא אכזב ובחלק מהמנות אף התעלה על עצמו, כפי שתראו בהמשך בסיקור המצולם. 
אבל לפני שנצלול למנות שדגמנו, אני חייבת לציין בהערכה רבה את תרומתו של שף אוחנה לעירו, ירושלים. אוחנה בחר למקם את המסעדה החדשה מול נופה המרהיב של ירושלים, בשכונת ארמון הנציב - שכונת פרברים, שמתחדשת בשנים האחרונות ומקבלת חיים חדשים ותוססים. להקים מסעדה כמו כמו מדיטה בשכונה הוא תרומה משמעותית לקידומה וימשוך אליה עוד ועוד בליינים. מדיטה, שבמשך היום מהווה מסעדה ומקום לאירועים, הופכת מאוחר בערב את עורה לבר אפלולי, עם שפע משקאות אלכוהוליים ומנות מגניבות. בהחלט יש למה להגיע - ארמון הנציב על המפה!

חומוס הבית המעולה, מתחרה בקלות בחומוסיות "מקצועיות"
  
פוקצ'ה ומטבלים: קרם חצילים  אלוהי! עם סילאן, קרם לימון כבוש- מהמם!,פסטו, טחינה, שמן זית, זיתי קלמטה וירקות מוחמצים, הכל טרי, הכל מדוייק הכל משובח.. (18 ₪).


  
קרפצ'יו דניס שמוגש עם ארטישוק אלה רומנה, פטריות שימאג'י מוחמצות, אגוזי מקדמיה בוויניגרט עם זרעי עגבנייה (48 ₪) .

תראו כמה יופי!
  
מנה נפלאה ממש ! ספייסי טונה עם וינגרט ווסאבי, סלט מלפפונים, גלדי בצל מוחמצים, קוויאר סויה (44 ₪)
  
סלט עלים (ארוגלה, רוקט, פטרוזיליה, בזיליקום, בצל ירוק, נענע) עם שקדים קלויים, ענבים, רימון, צנון (28 ₪) כמה שנראה פשוט בדיוק ככה זה לא! סלט עשיר, מפתיע, מענג עד כדי כך שהוזמנו ממנו עוד צלחות ואי אפשר היה להפסיק לנשנש ממנו
 קציצות דגים בחריימה (48 ₪). לשמחתי יש מנה אחת שלא אהבתי, למה לשמחתי? כי כל השאר היה כל כך טוב שלא הייתם מאמינים לי כשההמלצות וההשתפכויות שלי חוזרות בכל מנה ומנה...

פילה דניס בקראסט טחינה, אגוזי מקדמיה, על סלט קינואה חמוציות ואגוזים (78 ₪)מנה מעולה , הקראסט שלאגוזי המקדמיה הוא הברקה מוצלחת במיוחד


ברבוניות מטוגנות כ"כ טריות ופריכות שנדמה לרגע שנמצאים על שפת הים ...
  
מחבת חלקי פנים: טחול, לבבות, שקדי עגל, חוט שדרה, עם עגבניות שרי ופטרוזיליה, פלפל חריף, לימון כבוש וציר בקר (56 ₪) המעבר ממנות הים היתה מעט חדה, אך כשהלשון התרגלה לשינוי מאוד אהבתי את המנה עם הקריצה הישראלית הזאת

השף אוהב רעננות וזה ניכר שוב ושוב במנות היוצאות תחת ידו, גם במנה הזו המצויינת
טרטר בקר: בברוסקטת טוסטונים על מצע של איולי צ'יפוטלה וחרדל, בצל ירוק ופטרוזיליה (48 ₪)

נקניקיות מרגז עם תפוחי אדמה, בטטה ובצלצלי שרלוט (48 ₪).


 סיגר שקדי עגל, ליה, אסאדו, לימון כבוש לצד סלט עגבניות וטחינה. (54 ₪)גם זו, למרות שנחשבת למשהו יוצא דופן לפי ההסבר שקיבלנו, די הרגישה לי כ"סיגר מרוקאי" משהו במעדנים שבתכונו קיבל טעם די שגרתי של מילוי סיגר

 סלט סביח: טחינה, לימון כבוש, קוביות חציל, עגבנייה, אריסה חריפה ועמבה (32 ₪). הפעם רק צילמתי...לא מבזבזת מקום שכמעט כבר אין בבטן על צמחים :)

מנה מדליקה ,שובבה וכייפית, נראית בכלל כמו קינוח, פטה כבד אווז וכבד עוף בכריך לחם מחמצת עם ריבת עגבניות אניס ושומר ( 48 ₪).


קדרת בקר- בשר לחי עם ביף בורגיניון עם ניוקי תירס, ירקות שורש מבושל ביין אדום, סוכר, חומץ בלסמי (76 ₪) קשה קשה...כמה שזה היה רח ונימוח וטעים!

סטייק אנטריקוט עם חרדל, מלח גס ופלפל (מגיע עם ציפס) ( 94 ₪). רק אנטריקוט, אבל ממש לא, נתח משובח, עשוי לשלמות, התענגתי!

 ואז...עוד נוק אאוט, מנה מהממת, הצילו, אין רחמים, אבל האמינו לי גם שכולנו כבר בקושי נושמים הצלחנו לחסלה, פילה בקר עם כבד אווז ברוטב יין אדום וחומץ בלסמי על מצע גראטן תפוחי אדמה (140 ₪).



את הקינוחים בעיקר צילמתי, גם כי ממש אבל ממש לא נשאר מקום אפילו בקיבה המיוחדת לקינוחים, גם כי אני ממש משתדלת להמנע מסוכר, גם כי זה פרווה, ולא שאין פרווה טוב אבל ממש כדאי לחשוב שאין! זה חוסף קלוריות :)
למען ההגינות אספר שחברותי לשולחן חיסלו יפה מאוד את הקינוחים אמה שאומר...שהיו טובים למדי.
טארט טופי- גאנש שוקולד עם קרם טופי, פניני שוקולד ובוטנים מלוחים  (34 ₪).


 מוס שוקולד- עם פניני שוקולד, פצפוצי אורז וקראנץ' נוגט ( 34 ₪).

 בסבוסה וסורבה: עוגת סולת עם אפרסק, ענבים, סירופ פטל ונענע על סורבה קוקוס, מנגו ותות. (32 ₪).


אז קוראי היקרים, אם עוד לא הבנתם, אני ממש, אבל ממש! אוהבת את היד והסגנון של שף מוטי אוחנה שהוא ללא ספק אשף שילובי טעמים ומרקמים, תוך הקפדה מושלמת על איכות וטריות חומרי הגלם, במדיטה גם המחיר סביר והוגן ומה שנשאר זה רק לקבוע תאריך ולנסוע לירושלים!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה