יום שלישי, 7 באוקטובר 2014

ירושלים ממשיכה להפתיע: מסעדת "החצר" - גם טעים, גם כשר!

באחד מערבי אוגוסט המהבילים, החלטנו שהגיע הזמן קצת להתרענן ולעלות לערב אחד לירושלים הקרירה ולהיענות להזמנה שקיבלנו, להכיר את מסעדת החצר. מידע מודיעיני מקדים שהגיע אלינו ממקורות "יודעי דבר", התריע שכדאי להגיע ממש רעבים ועם רמת ציפיות מאוד גבוהה. השמועות דיברו על הפתעה של ממש - על אוכל טעים ומוקפד ואפילו מרגש, שמופק בידיו האמונות של השף הוותיק מוטי אוחנה. הכצעקתה? ובכן - לא נשאיר אתכם במתח: היה שווה! ביג טיים!

גילינו מסעדה מרווחת, במיקום מלהיב (בתוך מיכלי הסולר המשופצים של תחנת הרכבת הישנה. באמת!), צמוד למתחם התחנה המשופץ והאטרקטיבי. פגשנו צוות מלצרים מיומן ואכפתי, שהפגין מקצועיות ואכפתיות, אבל החשוב מכל - גילינו תפריט עשיר להפליא, שכמעט כל מנה בו עמדה ברף הציפיות ורק הסועדים חובשי הכיפות שמסביבנו, הזכירו לנו שמדובר במקום כשר... מאוד שמחנו לגלות שוב, שהמילה "כשרות" כבר לא משמשת כשם נרדף לפשרות ולחיקויים, וכשיש שף יצירתי ומוכשר - אפשר להפיק מנות טעימות ומרגשות גם בתוך מגבלות הכשרות.

מתוך התפריט העשיר והמגוון, הוגש לנו תפריט הטעימות, שמוצע במחיר אטרקטיבי של 230 שקלים לסועד וכולל טעימות מ-9 מנות (!) מובילות מהתפריט הרגיל. המנות היו (למזלנו) קטנות מעט מגודלן בתפריט הרגיל, אבל נותרו בטעמן המשובח. הנה סקירת הטעימות הטעימות שאכלנו:

פלטת מזטים לפתיחה, במבט ראשון , דומה לפלטת סלטים אורדינרית, אבל הביצוע של החצר מיד זיכה את השף בדירוג ה"אקסטא אורדינרי" , הטריות, האיזון, התיבול, המקוריות והטוויסט האישי סיפרו לנו בכל ביס שיש כאן למה לצפות!


עוד סלט שנראה "רק סלט"...אבל לא! גם כאן ניכרה אותה יד שיודעת לרענן ולשמח את החך בעקיצות של חריפות ואיזון טעמים מושלם, לא הסכמנו שיפנו את שאריות הסלטים מהשולחן, כדי לשחק אתם בין הביסים בהמשך מסע הטעימות הארוך שיצאנו אליו בשמחה גדולה


מנות ראשונות מהים, טריות ואיכות הדגה היו של מסעדת חופים (והרי כבר יש חוף ירושלים במרחק קטן מהמסעדה, אולי דגו שם?)

סשימי טונה אדומה בטוויסט של קרמל ג'ינג'ר וצ'ילי המוגש על מצע סלט שומר, פלחי הדרים ונענע, מנה מושלמת שעושה חגיגה שמחה בפה!!! אם אתם בחצר- לא לוותר עליה


בס אסייתי, טעים וכייפי ברוטב מתקתק


למנה הזו קוראים מעורב דגים, מבחר נתחוני דגים מטוגנים על טחינה.


כל המנות היו מופלאות, אבל החלטנו שאין מה לעשות וחייבים לבחור מנה מנצחת, אז במקצה הדגה ניצחה המנה הזאת בס צלוי ברוטב טוסקני, חגיגה של טעם ומקרמים שעושים חשק לעוד ועוד..



ראשונות בשריות :
כבד אווז בתירוש ענבים, בצלי שאלוט על קרוקט תפוחי אדמה ופטריות פורצ'יני, מנה מפנקת וטעימה להפליא


קרפצ'ו פילה בקר, רוקט, איולי כמהין, בלסמי ופיסטוקים מסוכרים

ושוב...מנה מצויינת!

 

פטה כבדים כבד עוף וכבד אווז שיכורים מברנדי לצד ריבת עגבניות ושומר עם לחם קלוי, פה נרשמה אכזבה קלה, אולי כי אנחנו מורגלים בפטה רווי חמאה, הגרסה הכשרה היתה טובה אך לא העיפה אותנו למחוזות שציפינו.

שקדי עגל עם עגבניות צלויות, תפוח אדמה של מדורה, קרם חצילים ויין אדום, מומלץ בחום!


ואז ...הגיעו העיקריות...בשלב הזה כבר התקשינו להתקדם הרבה מעבר לטעימת המנה (ואריזתה בדוגי בג)

אך שלא תטעו, זה לא היה בגלל טעמה, פשוט לא יכולנו לאכול יותר, החצר הביסה אותנו, והאמינו לי - זה לא פשוט להביס אותנו!!!

מנת האסאדו בבישול ארוך היתה מופלאה!


פלטת בשרים ברוטב יין אדום, עשוי טוב , מבין שלושת הנתחים  (נתח קצבים, מדליוני פילה, אנטריקוט) אהבנו יותר את האנטריקוט



את פלטת הקינוחים היפהפיה בעיקר צילמנו, גם בשל השתדלותנו להמנע מסוכר אך בעיקר כי לא נשאר מקום אפילו בקיבה המיוחדת לקינוחים...


נשאר רק להתגלגל הביתה מאושרים ומדושנים...
מסקנה: החצר היא ללא ספק אחת המסעדות הטובות שפגשנו מזה זמן, עם או בלי קשר להיותה כשרה, היא פשוט לא פחות ממצויינת !

תפריט המסעדה כולל מחירים

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה