יום שישי, 16 בינואר 2015

חשבתם על מטבח בחצר?? קבלו מתכון לדג בסגנון תאילנדי בגשם..

לאחרונה טיילתי בתאילנד, מתפעלת מנופיה הגאוגרפיים, נופיה האנושיים והחייכנים
אך יותר מכל...התענגתי על מטעמיה המופלאים, זו ארץ כל כך טעימה!!!
האמירה הרווחת שתאילנד היא מסעדה אחת גדולה התגלתה כמדויקת, בכל רחובותיה פזורים דוכני אוכל ומסעדות , הכמות שלהן כל כך גדולה עד ששאלתי וחקרתי: האם מישהו מבשל בבית בכלל?




מסתבר שלמרות קלות קניית אוכל  רחוב "ביתי" נוהגים התאיים לבשל בביתם (גם אם לא כל יום), ביקשתי והוזמנתי לראות מטבחים ביתיים תאילנדיים ולהפתעתי  נמצאו אלו בחצרות ומרפסות הבתים/הדירות.
זה נראה במבט ראשון קצת מוזר, אבל אחרי מחשבה קצרה למדי הבנתי כמה זה חכם ונכון!
כך הבישול , הטיגון או הצלייה, משאירים את האדים הריחות והעשן הרחק מחדרי המגורים, כל כך מתבקש...הגיוני...ברור.
מאז שחזרתי משם, התחלתי גם אני להפעיל לעיתים קרובות את "מטבח החצר" שלי, הוא גריל הגראנד הול שכולל כירת צד משובחת, כך ריחות טיגונים למיניהם לא עומדים עוד באוויר הבית, ובמיוחד עכשיו בחורף כשהבית קשה לאוורור, גיליתי שבכלל לא משנה אם גשם או שמש, השימוש  בגריל והכירה יעילים ומשאירים את כל הריחות בחוץ, בלי לוותר כהוא זה על הטעמים והמאכלים האהובים, אם צלויים/ מעושנים קלות/ מטוגנים ועוד.
אני מתחילה לחשוב איך לשדרג את הגריל כך שיהיה מטבח חצר של ממש,  ממליצה לכם מכל הלב לפתוח את הראש לרעיון, אתם תברכו עליו :)
בשבוע שעבר, שבוע הסערה, ביום גשום, בין הטיפות, הכנתי דגים בסגנון תאילנדי אותם טיגנתי בכירת הגריל.
המתכון הקל, טעים ומהנה.
זה הולך כך:
3-4 דגים נקיים (רצוי דגי ים) שאותם השרייתי במשרת תבלינים למשך של כשעתיים (אפשר גם יותר).
המשרה:
חצי בצל סגול
5 שיני שום
כף כורכום
פיסת ג'ינג'ר טרי (2 ס"מ בערך)
מיץ מליים שלם או לימון
קליפת הליים/לימון (תורידו עם קולפן את הציפה בלבד)
צ'ילי לפי היכולת וההעדפה
3 כפות רוטב דגים תאילנדי
2 כפות שמן קוקוס

את כל המרכיבים טחנתי היטב במיכל הטחינה היעיל של הבמיקס התותח שלי


את המרינדה מורחים על הדג וגם בתוך בטנו  ומניחים במקרר 



וכאן מגיע החלק המרגש באמת... בחוץ גשם, בבית החימום עובד רצוף כבר ימים והדבר האחרון שמתאים כרגע לאווירה זה ריח טיגון דגים.
מעיל קל ומטריה הגנו עלי, מחבת כבדה עלתה על האש, על כירת הצד של הגראנד הול בחצר, מכסה טוב ורחב נגד הגשם וקדימה לעבודה:
לפני הטיגון אני מקמחת קלות את הדגים בקורנפלור
חשוב לוודא שהשמן חם דיו לפני הכנסת הדג פנימה!
שמן קוקוס חומם היטב, גובה של כ1 ס"מ
הדגים טוגנו להשחמה מכל צד,
בין לבין חוזרים להתחמם בבית, הריח עף לו עם הרוח החורפית לטייל בין הטיפות,
הבית חמים ונעים ללא ריחות ועשן!
כמה פשוט - ככה טוב!
הדג הוגש על פירה חציל:
חציל קלוי על הגריל, מנוקה מגרעינים, לטחון עם חמאה ולתבל במלח ופלפל.
בתיאבון!!!


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה