יום שני, 4 במאי 2015

את הלקסוס של הסכינים ניתן לרכוש מעתה בתל אביב (או יפן!!!)



לא סתם מכנים אותה "סכין שף" , שף תמיד צמוד לסכינים האישיות שלו, הן רק שלו, נבחרות בקפידה ובהתאמה אישית, והן נשמרות בקנאות לאורך שנים.

השבוע השתתפתי בקורס בישול יחד עם קבוצת טבחים מקצועיים ומה שבלט מאוד הוא שלכל אחד ואחת מהם היו הסכינים האישיות שלהם, לכולם היה תיק מיוחד לנשיאת הסכינים ממנו הוציאו את הסכין המתאימה למשימה וניקו היטב ובכבוד לפני שהשיבו אותה למנוחה בתיק המגן, כשעבדו איתה, ניתן היה לראות את הקשר הנינוח של כף ידם והסכין האישית.

הסכינים הנחשבות הטובות בעולם מיוצרות בגרמניה וביפן, לכל מעצמת סכינים שכזו אפיונים שונים,
אך מה שנחשב לטופ האיכות של הסכינים, הלקסוס של הסכינים, אלו מותגי סכיני השף היפניים מסמוטו וקיאה, ממש סמל סטטוס בקרב השפים המובילים בעולם!


לאחרונה זכיתי לבקר בחנות "ניפון" בתל אביב, שהיא החנות השנייה בעולם מחוץ לגבולות יפן המוכרת את סכיני קיאה ומסמוטו!!! החנות הנוספת נמצאת במנהטן.

תיק עור מיוחד לנשיאת סכינים והוא דווקא מתוצרת ישראל!


החנות הקטנה מעוצבת מוקפד ממש כמו חנות תכשיטים, הסכינים מוצגות בויטרינות מכובדות, המבחר גדול מאוד .
המבקר בחנות יזכה להסברים מקצועיים שיינתנו בסבלנות ונדיבות ועזרה בבחירת הסכין הכי מתאימה לו, כמו כן ניתן לרכוש מוצרים משלימים כמו אבני השחזה איכותיות אביזרי ניקוי ושימור כמו שמנים מיוחדים, נדנים מעץ, תיקים וכיו"ב.



הסכינים היוקרתיות של המותג מסמוטו (Masamoto) נחשבים לנחשקים בעולם וגדולי השפים ביפן ומחוצה לה רואים בהם סמל לאיכות יוצאת דופן. סוד ייצור הסכינים של משפחת מסמוטו נשמר באדיקות כבר עשרה דורות, מאז הקים אבי השושלת מינוצוקה מאצאזאווה בית מלאכה והקדיש את כל חייו לחישול סכינים. תהליכי הייצור של הסכינים נשמרו בקפדנות והועברו מאב לבן. עד היום מיוצרים הסכינים בעבודת יד בתהליך ארוך ודקדקני ששם את איכות הסכין בדרגה של קדושה של ממש. מסמוטו אמנם נודע בשל סכיני הסושי המיתולוגיות שלו מסדרתKK , אולם קו הסכינים המערביים שלו מבוקש לא פחות ושפים רבים במערב בחרו במסמוטו כסכין המועדף עליהם.

חברת ניפון מביאה לישראל שלוש סדרות יוקרתיות של מסמוטו: ליין סכיני הסושי המסורתי KK, הנחשב לעילית של סכיני השף ביפן ובעולם כולו, ושתי סדרות מערביות - סדרת VG המוכרת והמוערכת, וסדרת ATהחדשה, הכוללת סכינים באיכות הבלתי מתפשרת של מסמוטו במחירים נגישים יותר.


המחירים נעים החל מכמה מאות שקלים  ועד כ2500


שורשיו של מותג הסכינים קיאה (Kiya) נעוצים בשושלת עתיקת יומין של אמני חרבות וחרשי ברזל יפנים, שהחלו לייצר חרבות עבור הסמוראים בשנת 1571. כל חרב נוצרה בעבודת יד בתהליך ארוך וקפדני תוך קנאות לטכניקה המסורתית. אמנות הייצור הועברה מדור לדור, תוך שימור המורשת המשפחתית של קיאה ואמנות ייצור החרבות. עם הזמן, התרחב תחום הייצור וב-1972 נפתחה חנות הסכינים הראשונה של חברת קיאה. החנות היתה מבוססת על סדרת סכיני שף איכותיים בעבודת יד. תהליך הייצור, למעט התקדמויות טכנולוגיות המסייעות בתהליכי בקרת הייצור, נשאר דומה בבסיסו לזה שהיה נהוג כ-500 שנה קודם לכן וזהו סוד קסמו של המותג. לצד הסדרות בעבודת יד, הקימה קיאה מפעל המייצר סכינים איכותיים במיוחד על פי ידע מסורתי ובשילוב טכנולוגיה מתקדמת.


חברת ניפון מביאה לישראל שש סדרות סכינים של קיאה, בהן סדרת דמסט קיאה - סדרת סכיני פלדת דמשק יוקרתית בעלת 49 שכבות שזכתה בפרס איזוטוקי, סדרת HAO - סכיני פלדת דמשק בעבודת יד בהזמנה מיוחדת, סדרת ASIAN - סכיני סושי נדירים מפלדת אל חלד, וסדרת EV - סכינים עם ידית וגוף מפלדת אל חלד איכותית בעלי יכולת החזקת להב ועמידות ללחות גבוהות במיוחד.


אולם התצוגה של ניפון ברחוב טשרנחובסקי 21 בתל אביב הוא אחד המקומות הבודדים מחוץ לגבולות יפן בו ניתן למצוא מבחר עצום של סכינים מסורתיים ומערביים באיכות הגבוהה ביותר. לצד סדרות הסכינים של המותגים מסמוטו וקיאה, ניתן למצוא במקום מגוון של סכינים ברמות מחיר שונות וכן שירותים ומוצרים נילווים כגון אבני השחזה, נדנים ותיקי נשיאה לסכינים, חריטה על הלהבים ושירות השחזה בישראל וביפן. מחירי הסכינים: 2500-300 ₪.


ולכל מי שגרים רחוק, 
ניפון השיקו לאחרונה אתר-חנות אינטרנטית, הסדרות שמוצעות באתר של NIPPON הן: סדרת KK של סכיני סושי מסורתיים עשויות פלדת קרבון ומושחזות מצד אחד של הלהב, סדרת VG של סכינים מערביות של מסמוטו, וסדרת AT של סכינים מערביות מפלדת ונדיום מונסדיום, קלות להשחזה ובעלות יכולת החזקת להב מעולה ועמידות ללחות. 

אך כיוון שחשוב מאוד לחוש את הסכין ביד, מומלץ לעשות טיול קטן לעיר הגדולה ולבקר בחנות עצמה.
ניפון ישראל - רחוב טשרניחובסקי 21 תל אביב. טלפון: 03-5277971. www.nipponimport.co.il.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה