יום רביעי, 27 במאי 2015

קלדרון - מסעדת חוף בראשון לציון, עם טעמים של יוון ונוף עד קצה הים התיכון...


מסעדת קלדרון שעל חוף ימה של ראשון לציון היא מסעדה ים תיכונית חדשה חדשה, שנפתחה אך לפני כשלושה חודשים, אולם מאחוריה שנים של נסיון וותק... המסעדה נמצאת בהנהלת השף הצעיר והשאפתן, השף אורן מורד ושותפו, הבעלים חיים קלדרון, שהגיע עם שורשים יווניים ועם רצון להעביר את בשורת המטבח היווני לעם היושב ב(ראשון ל)ציון. שניהם כאחד עמלו תקופה ארוכה על הרכבת התפריט, כדי לדייק את הטעמים והמגוון ללקוחות המקום ולהגשים את החזון - לשלב בין המטבח היווני לישראלי המודרני.
הלוקיישן החלומי של הים התיכון שניבט מחלונות המסעדה עושה עבודה של קסם ומשרה אווירת חופש ושמחה... וזה, עוד לפני שמתחילה החגיגה, שכוללת מוסיקה ים תיכונית ואוכל של מדינות השוכנות לחופי הים. באחד הערבים הנעימים של שלהי האביב התארחתי במסעדה עם חבורת כתבים והתוודענו לטעמים הקייצים של התפריט החדש.

חיים קלדרון, איש שאוהב לארח, דאג שכוסות האוזו לא יפסיקו לזרום לשולחן, ישב איתנו ועל פניו חיוך גדול של בעל בית, שמאושר לענג את אורחיו.
מנות הפתיחה היו נהדרות, טריות ועושות חשק לנגב עוד ועוד, למרות האזהרות החוזרות והנשנות של הצוות שלפנינו עוד המון אוכל! קשה היה להתנתק מלחם הפרנה המרוקאי החם ולחם המחמצת לבן, טפנד הזיתים, סלסת העגבניות, הטחינה והחריף ל"מיטיבי לכת"... ואף יותר מכך שמחה את החיך מנת "יוון בקטן" (55) שכללה איקרה, (מעולה!) מאטיאס, סקורדיליה, טחינה ועלי גפן כייפיים.

רעבים? קדימה לחאפלה:
סביצ'ה דג ים/שרימפס (36), קוביות עגבניה, פלפל חריף, עירית, תחמיץ לימונים ושמן זית. קומבינציה של סלט ערבי ושרימפס, מנה טרייה ורעננה, הצטערתי שהיתה שם פטרוזילייה שהעפילה בטעמה על עדינות השרימפס (אני היתי מעדיפה כוסברה במקום ועוד טיפה לימון) 

ברוסקטה סלסה (36), עגבניות, פלפל קלוי, עשבי תיבול, אנשובי ופטה. קרנצית, מתיקות הפלפלים לעומת מליחות הפטה ועקיצת האנשובי התמזגו היטב למנה כייפית.
קלאמרי פלאנצ'ה (52), טבעות קלאמרי על הפלנצ'ה, זיתי קלמטה, שרי, עשבי תיבול על צ'זיקי יווני.  
פטריות בתנור (32) במילוי ריקוטה, עשבי תיבול ופרמז'ן.
סלט ניסואז' (55), חסה רומית, תפוחי אדמה אפויים, שעועית ירוקה, טונה, זיתי קלמטה וביצה . 
שרימפס מחבת (51), גרגרי חומוס, תרד, לימון, שמן זית על קרם חציל שרוף.מנה מיוחדת וטובה!
פיש אנד צ'יפס (84), 250 ג' נתחי קוד בטיגון עמוק עם צ'יפס ואיולי לימון. קלאסי , בלי התחכמויות, פיש & צ'יפס כהלכתו!
ברבוניות (115), מטוגנות בשמן העמוק עם ציפוי קריספי לצד סלט ירוק ותוספת לבחירה. השף בחר ברבוניות גדולות, אני אישית מעדיפה את הקטנות שטעמן מעודן בהרבה, מנה לחובבי טעם  "דגי" מודגש.
 אנטריקוט 300 גרם  לצד תפוחי אדמה אפויים, (115 ש"ח) מנה נדיבה במחיר מאוד נוח
אמנם כבר התקשנו לנשום אך לא ויתרנו על טעימה מהקינוחים, שהיו  שלושתם מעולים! הוגשו לנו קרם ברולה, מלבי  עם הפתעות בתוכו..ומוס שוקולד איטלקי .




במקום ישנו חדר
VIP המצויד במקרן וציוד הגברה נפרד, שבו ניתן לערוך אירועים וכנסים עד 80 אנשים. כמו כן, ניתן לערוך במקום אירועים עד 170 איש.
דף הפייסבוק של מסעדת קלדרון בו ניתן להתעדכן באירועים/הופעות/ספיישלים ועוד
קלדרון על ים תיכון, חוף הים ראשון לציון.
שעות פתיחה:
א-ש 08:00 – 00:00
טלפון: 03-9629004

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה