יום שישי, 8 במאי 2015

ארוחת בוקר ליום פינוק - רול ממולא גבינת שמנת (ללא גלוטן , דל פחמימות)

ישנם בקרים שיש לכם סיבה טובה, או פשוט חשק לפנק / להתפנק / שניהם יחד.
בדיוק בבוקר שכזה צילמתי והפקתי את המנה הבאה, שהצליחה לשמח ולהזין בהרבה אהבה: יפה, מפתה, טעימה, קלה להכנה ועם זאת היא דלת פחמימות, מזינה ומשביעה. כי גם פינוק צריך להשאר בגבולות התזונה הטובה ונטולת גלוטן (כידוע...אצלנו תזונת פליאו).

הרעיון נולד עם גבינת הנפוליאון שהגיע לביתנו לצורך התנסות. האמת, שהייתי צריכה להחביא עמוק במקרר, כי אודי כל כך אוהב גבינות שמנת! הוא אוהב את הכי שמנות ומפנקות שאפשר ובחידון הקטן שערכתי לו הוא נכשל... חשב שזו גבינה עם לפחות 30% שומן, שיבח את המרקם הקרמי והטעם המעודן, הופתע מאוד לגלות שבנפוליאון החדשה יש רק 16% שומן!
כיוון שאנחנו ממעטים להשתמש בקמחים תחליפיים, כשרוצים להכין קרפ/פנקיייק או עוגת גבינה מהירה, אנו לרוב משתמשים בגבינת שמנת בבלילה. הגבינה נותנת ל"בצק" מרקם עשיר ומשובח - שווה לנסות ולאמץ!

המצרכים 
לקרפ:

3 ביצים 
מלח ופלפל
עלי קורנית (או כל עשב תיבול שתחפצו)

100 גרם (כחצי גביע) גביע גבינת שמנת בטעם טבעי
מעט חמאה לטיגון


למילוי:

1 גביע גבינת נפוליאון
1 גביע גבינת נפולאון עם פלפל אדום ופפריקה

אצבעות מלפפון
בצל ירוק
אנשובי (או סלמון מעושן / טונה וכיו"ב)

הכנה:
את כל חומרי הקרפ טוחנים היטב יחד בעזרת בלנדר מוט איכותי לקבלת בלילה אחידה (אני עובדת עם הבמיקס השוויצרי האלוף).

בוללים היטב את הביצים, הגבינה, הזעתר הטרי, מעט מלח ופלפל. לבמיקס יש ראש מיוחד לאמולסיות (סופר שימושי להכנת מיונז, גנאש וכיו"ב). הוא טחן יחד את הרכיבים, איחד והקציף אותם.


תוך כמה שניות התקבלה בלילה הומוגנית ואוורירית במיוחד.
טיגון הקרפים:
מחממים מחבת לא דביקה עם מעט חמאה, יוצקים בלילה בכמות נדיבה לקבלת קרפים מעט עבים (אך לא עבים כמו פנקייק!).

הופכים ומטגנים משני הצדדים לקבלת קרפ יציב ויבש מעט יותר

ההרכבה:
על הקרפ מורחים מגבינת השמנת עם הפילפלים והפפריקה
מגלגלים מעט ומניחים את אצבעות הירקות והתוספות שתרצו, כיד הדמיון הטובה...
 ממשיכים לגלגל ולהדק מעט
פורסים את הרול כמו סושי, מניחים על צלחת יפה


אני הגשתי עם נגיעה של סמבל פלפלי צ'ילי, שאלוט ושום (שלמדתי השבוע בסדנת בישול סינגפורי, מבטיחה מתכון בהמשך)




בתיאבון ושיהיה לכם יום נפלא ומפנק!!!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה