יום חמישי, 25 ביוני 2015

יוליה בנמל מציינת עשור ומשיקה תפריט מיוחד. הגענו להתרשם

ערב של תחילת קיץ, שעת שקיעה, רוח קרירה מלטפת ואנחנו, חבורה רעבה סביב שולחן אחד ארוך אל מול הים היפהפה... פתיחה מושלמת למסע ארוך ארוך ו..טעים! תיעדתי במצלמתי את החוויה, אך את בריזת הים והטעמים, אותם נמליץ בחום- לחוות בעצמכם.
השף רומן דימנט, רקח לכבוד המאורע תפריט ספיישלים חגיגי, שהוגש לצד התפריט הקבוע של המסעדה. דימנט, בוגר בית הספר תדמור והניסיון הקולינרי שלו כולל עבודה ב"קורדיליה" של ניר צוק, עבודה בצמוד לשף מייקל רנטיסי ב"טוסי". דימנט אף שימש שף במסעדת "קמפיו" באשדוד ובמשך 6 שנים היה סו שף במסעדת "בויה" בנמל תל אביב.
המנות זרמו בקצב הגלים אל השולחן, היין נמזג והשמחה היתה רבה. והעיקר - האוכל היה טרי, טעים, עשוי היטב ומענג!

סלט סלק ואייסברג עם גבינת סנט מור, שילוב נהדר של סלק מתוק אגוזי מלך וסנט מור עם פריכות האייסברג - יוצרים חגיגה רעננה לחיך.
כרובית בציפוי פריך עם טחינה וסילאן, שידוך נהדר של מתיקות וטחינה לטעם הכרובית ופריכות הציפוי.
 
סלט קפרזה עם מוצרלה, עגבניות שרי, בזיליקום ובלסמי, כל מה שקפרזה טובה מבקשת, טריות מקסימלית, איזון בין הרכיבים.
סביצ'ה  דג עם כוסברה, אבוקדו, בצל סגול וצ'ילי עם ברוסקטה. משהו בסביצ'ה הזאת פחות התחבר לי, אולי הגודל של המרכיבים? מסביב דוקא נהנו ממנה...
קבב דגים על חציל שרוף, עדשים שחורות וטחינה גולמית. אני פחות מחבבת קציצות דגים והשארתי את המנה לטעימת חברי לשולחן, שגם כאן היו מאוד מרוצים.
 קרפצ'ו בקר עם רוקט, פרמזן, שום קונפי וקורנישונים.
 צ'יפס אנשובי - מנה מקורית ומהנה (מומלץ לצד בירה צוננת!).
קלמרי סגול – על הפלנצה עם סלט רוקט, עגבניות פיקנטי ויוגורט צאן. גם שרימפסים היו במנה הכייפית הזאת ששילבה רעננות ירק, קרירות יוגורט ופיקנטיות בפירות הים.
קרפצ'ו בקר עם רוקט, פרמזן, שום קונפי וקורנישונים.
כאוס פירות ים – מולים, סרטנים כחולים, שרימפס וקלמרי ברוטב רוזה צ'יפוטלה - חגיגה של ממש לאוהבי הז'אנר (כמוני). הרוטב נפלא, פירות הים בשפע וכל שנותר היה לקחת כלי פיצוח ולהתחיל לעבוד...
קבב על לחוח עם טחינת עמבה, סלט בצל וסומק, בתוספת צ'יפס. טעמתי כזית מהקבב שהיה מצויין!
פילה סלמון בגריל על סלט כרוב רענן, צ'ילי ויוגורט עיזים, מנה שעשוייה כראוי אך ללא בשורה או חידוש. אני פחות אוהבת את הסלמון על סלט שכזה, אבל זו אני...
טורטליני מוסר ים על שרימפס. לעומת הסלמון, כאן יש פרץ יצירתיות. הרוטב חמאתי ונפלא ובו שוחים טורטליני עדינים, שרימפסים, מעט פריכות של ירוקים ונתח דג מצויין שיושב מלמעלה.
הקינוחים :
מלבי ורדים עם פירות יער, דובדבני אמרנה ואגוזי קליפורניה. מלבי הוא אהובי הנצחי וכאן הוסיפו על ראשו מעט יוקרה.

טירמיסו אמרטו קלאסי.
אצבעות פילו במילוי חלבה.
טארט טאטן – תפוחים עם גלידת וניל (זה היה הפייבוריט שלי! ).

לסיכום: חוויה נפלאה שמכילה בתוכה את הלוקיישן המושלם מול הים (בואו בשעת שקיעה) התפריט מגוון , האוכל מושקע, טרי, יצירתי וטעים!

כתובת: נמל ת"א מבנה 2, הגעה דרך רחוב חבקוק, תל אביב. טלפון: 053-9439386

שעות פעילות:
כל יום מהשעה 8:00 ועד אחרון הלקוחות

להזמנת שולחן:


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה