יום ראשון, 5 ביולי 2015

מודרן, מסעדה עם טאצ' אמנותי במוזיאון ישראל




מסעדת MODERN הירושלמית מציעה מטבח ירושלמי עכשווי, יצירתי ובעל אמירה אישית. עיצוב המסעדה, מיקומה כמסעדת מוזיאון, נופי עמק המצלבה והכנסת הנשקפים ממנה, משרים אווירה ירושלמית מיוחדת במינה. גם קהל הלקוחות מהווה תפאורה נעימה לשהות במסעדה. המנות במסעדה מבוססות על המטבח הירושלמי השורשי בן מאה השנים, שצמח מחוץ לחומות ומאופיין בטעמים חמים של געגוע לארצות רחוקות. המתכונים הוותיקים פורקו והורכבו מחדש עם טוויסט עכשווי ונוצר תפריט חדש, שעשוי מחומרי גלם איכותיים בהתאם לעונות השנה.

החודש זכתה המסעדה באות ההצטיינות של TRIPADVISOR לשנת 2015.

הזדמנו לירושלים לפני כשבועיים וקפצנו לטעימה קטנה במסעדה. עבור אודי, ההתרגשות הייתה כפולה, שכן, לפני שנים רבות, הוא עבד במוזיאון כמעצב וזכר את המסעדות העממיות, ששירתו בזמנו את המבקרים. הפעם, לאחר שנים שלא ביקר שם, הוא היה המום - גם מהשינוי הגורף שחל במוזיאון, אבל במיוחד מהמסעדה, שהפכה למסעדת גורמה איכותית ומרשימה, שלדעתו השתלבה מאוד עם העיצוב הייחודי של המוזיאון...


אנו נמנעים מגלוטן והודענו על כך מיד בתחילת הארוחה. צוות המסעדה התייחס ברצינות רבה (וטוב שכך!) להתרעת הגלוטן והצטערנו באופן הדדי, שמרבית המנות לא יתאימו ומה שנשאר היה מאוד מצומצם, אך גם כך - לא יצאנו רעבים!

לפתיחה קיבלנו קעריות של סלטי - שוק, פשוטים, טריים ומרעננים.
הסלק היה המוצלח מבין השלושה, מתוק מאוד וטעים. אהבנו את השילוב עם הפריכות הנהדרת של הפקאנים המקורמלים.
המנות הראשונות היוו פתיחה מרשימה ומעוררת ציפייה לבאות (לא ידענו מה נקבל, שכן השארנו את הבחירה למארחים שלנו).


סשימי ערבי : דג נא, לב חציל בלדי, צ׳ילי, טחינה שחורה, צנובר וסומק, מנה מצויינת , עדינה מאוד בטעמה ומאוזנת, אהבנו מאוד!
פרחי בקר ועדשי פטריות: קרפצ׳יו בקר, פטריות שחורות, בצל ירוק, צימוקים ובלסמי
הקרפצ'יו קיבל באהבה את הטוויסט המקורי הזה שפשוט השתלב מצויין יחד!
בגזרת העיקריות לא היו כמעט אופציות נטולות גלוטן עבורנו... קיבלנו קבב עם משמש מתובל בראס-אל-חנות על מצע טבולה עדשים. הקבב היה קצת יבש ודחוס ולא כל כך הצלחנו לגלות איפה התחבאו המשמשים שלנו... תפוחי האדמה שליוו את הקבבים ידעו גם הם שעות טובות יותר...משגילינו שמה שאמור היה ללוות את המנה זה סלט טאבולה עדשים וטחינה, הבענו פליאה מדוע נחסכו מאיתנו, אין גלוטן באף אחד מהם, לשמחתנו הטעות תוקנה וקיבלנו את הסלטים שהוסיפו מאוד והרטיבו היטב את הקבב.
המנה העיקרית השנייה היתה טובה ועשירה הרבה יותר. למרות שגם היא הוגשה שונה מאוד מהרשום בתפריט ושוב לא ממש ברור למה...
המנה במקור- סטייק סלמון בטאבון: קרם בטטה בתנור, רוטב בוטנים וצ'ילי
מה שהתקבל בפועל היה נתח נאה של סלמון, (שהיה עשוי על גבול ה"וול-וול דאן", אך נהנינו ממנו) לצידו היו ירקות שונים שטופלו כל אחד באופן הנכון לו.
גם בגזרת הקינוחים, לצערנו, שלט הגלוטן. אבל גם כאן הצוות דאג לנו והוגשה לנו צלחת נאה של פירות טריים ומנת פבלובה חביבה, שעשתה את העבודה, למרות מגבלת ה"פרווה", שלא החמיאה לה מדי...

קצת על המסעדה, מתוך מה שנמסר לנו ע"י המארחים:

מסעדת MODERN של איש העסקים צפריר גינסברג, הממוקמת במוזיאון ישראל בירושלים, משיקה תפריט עסקיות צהריים עכשווי ומושקע. תפריט העסקיות במסעדה מהווה מענה לאנשי העסקים, לפוליטיקאים הרבים הגודשים את העיר ירושלים, לאנשי הקהילה הדיפלומטית, פקידי המשרדים הממשלתיים הנמצאים באיזור ואנשי רוח ותרבות. האווירה העיסקית ב'מודרן' בצהרי היום, הופכת את הביקור במסעדה לייחודי ואיכותי.

התפריט העסקי שעלותו 60-130 ₪, כולל מנה ראשונה, עיקרית וכוס שתיה במחיר המנה העיקרית.

בתפריט ניתן למצוא שלל מנות קלילות וצבעוניות – 'אנטיפסטי מוסררה', מגש טאפס ירושלמי קייצי ומנות עיקריות מהמטבח הירושלמי העכשווי ועוד.

בין המנות ניתן למצוא:
קרפצ'יו פרחי בקר ועדשים (60 ₪), סשימי ערבי (60 ₪), סופריטו ארטישוק ירושלמי וערמונים (84 ₪), קדאיף פרגית של ג'קסון (65 ₪), אנטריקוט עם אספרגוס על פירה דיג'ון (120 ₪), קבב עם משמש מתובל בראס-אל-חנות על מצע טבולה עדשים (74 ₪), טרטר סלמון בדבש ארק, קבב דג ים עם שומר וגרגרי אניס (84 ₪), דג ים על מצע שורשי הרי יהודה (120 ₪), סטייק סלמון בטאבון (96 ₪) ועוד..

בין מנות התפריט ניתן למצוא במודרן גם מנות צמחוניות כמו: סלטים, מנות ראשונות, ירקות צעירים ממולאים בדגנים, ועוד.

דואגים גם לילדים
בנוסף, לקראת הקיץ ולרגל חגיגות היובל של מוזיאון ישראל, תיתן מודרן מענה למשפחות ולילדים שיגדשו את המוזיאון. מודרן יצרה ארוחות ילדים במחיר 44 ₪. הארוחות מורכבות ממרכיבים טבעיים ללא חמרים משמרים וכוללות מנה אחרונה מפנקת.


מסעדת מודרן – מוזיאון ישראל, רח' רופין 11 ירושלים. כשר

שעות פתיחה: 11.30- 17.00 שלישי עד 22.30

טלפון 02-6480862

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה