יום שישי, 31 ביולי 2015

שף ישראלי נכנס למסעדה רומנית... חוויה משודרגת במסעדת פרסקו שברחובות




לאחר זמן רב שלא ביקרתי ברחובות, הגעתי אליה לפני כשבועיים לביקור פרטי. כהרגלי, חרשתי את הרשת כדי להחליט היכן אסעד את ליבי ובין האופציות שעלו בלטה מסעדת פרסקו, שהתפריט שלה נראה כמו התגשמות כל חלומותינו הקרניבוריים. אך למרות שבחרנו באותו יום באופציה אחרת, לא הפסקתי לחשוב עליה והבטחתי לעצמי שאפקוד אותה ממש בקרוב. מה שלא דימיינתי באותו הרגע, זה עד כמה מהר זה יקרה וכמה טוב זה יהיה... כבר למחרת היום (!) קיבלתי הזמנה שלא הצלחתי לסרב לה: להשתתף בארוחת כתבים מצומצמת להיכרות מעמיקה עם... מסעדת פרסקו! וכך, תוך יומיים, מצאתי את עצמי מתגלגלת שוב לרחובות, ישובה בפרסקו ומתענגת על התפריט העשיר שחיכה לנו...

הארוחה התכנסה לרגל השקת תפריט הקיץ החדש של שף המסעדה, נתי שפריר (בלזק אשדוד), אשר הציג לנו פרשנות אישית שנתן למבחר מנות מהמטבח הרומני, עם טוויסט עדכני ושילובים יצירתיים ומפתיעים. שמחתי לשמוע, שהבשר המוגש בפרסקו הוא מחוות הגידול הגלילית של חנן אברמוביץ', הבעלים של המסעדה (שצמודה לחנות הרשת קרל ברג אשר בבעלותו).

זה המראה המעורר שקיבל את פנינו... או לפחות זה שאני מיד התמגנטתי אליו. נראה (ומריח) מבטיח:
מסע מיטיבי הלסת, הארוך והמענג, נפתח בסלטים וחמוצים נפלאים, תוצרת בית כמובן, שהעיפו אותי בביס אחד אל המטבח הרוסי של סבתי ואימי, שהפליאו בכבישה הביתית. איתם הוגשה פסוליה בטוטה - קרם שעועית לבנה ושום, המוגש עם בצל מטוגן ונקניק, שזה ה"חומוס" של הרומנים. הקרם התגלה כממכר באופן מסוכן ומזל שחזר בהמשך כחלק ממנות נוספות...
 
כאמור, הדגש בערב הזה היו המנות החדשות פרי ידיו של  השף נתי שפריר, שלקח מנות מסורתיות מהמטבח הרומני והעניק להן פרשנות אישית. כך, תמצאו בתפריט מרק צ'ורבה בגרסה קייצית, עם דג מוסר ופירות ים, את הממליגה הרומנית המפורסמת, המוגשת עם נתחי לחי עגל, ביצת עין וגבינה ואת ממרח השעועית הלבנה (עם תוספות של שום) שמופיע כמצע לקלמארי צרוב, עגבניות שרופות ופלפל קלוי. זרם המנות הוכיח שוב ושוב שהאוכל כאן נהדר! או בקיצור: יד מיומנת + מעוף + חומרי גלם טובים = כל מה שצריך כדי לעשות את הטוב ביותר!

מנת פתיחה נהדרת! סביצ'ה מוסר ים, בצל סגול, כרוב סגול, סומאק, פלפל חריף, כוסברה והרבה לימון. מנה רעננה, מאוזנת ופותחת היטב את התיאבון.
טויסט עדכני למנה שבבסיסה איקרה מעורבת ביוגורט בתיבול סומאק , ערבוב שמעדן מאוד את הטעמים ומוסיף חמיצת קלה ומעליה סלמון כבוש ביתי ושמיר טרי.
חסה סלנובה, בייקון פריך וענבים בויניגרט מנגו. הבייקון צופה בבלילה וטוגן, מה שדי שטח לי את טעמי הבייקון . אני הייתי שמחה לקבל פשוט בייקון מלוח ואולי אף מעושן, מטוגן לפריכות שחמחמה...
שקדי עגל על רוטב מופלא שכלל ציר בקר, חמאה , מעט מייפל ופפריקה מעושנת, כיוון שאני לא אוכלת לחם ואין עם מה להספיג, פשוט ביקשתי כף והתענגתי על המנה עם שפע רוטב בכל ביס.
טרטר פילה בקר, בצל סגול, צלפים וחלמון - 
מנה מצויינת מתובלת היטב, בשר משובח, חגיגה!

ניוקי עם זנב שור שהתבשל ביין אדום ופטריות עד שנפל מהעצם, מנה שהסגירה שהטבח מאוהב... המנה הייתה מלוחה טיפה יותר מדי אך עדיין הניוקי היה עשוי נפלא. אם הייתי מספיק רעבה הייתי מבקשת מעט שמנת מלמעלה וכל העסק היה מתאזן.
קלמארי צרוב, עגבניות שרופות ופלפל קלוי על קרם שעועית לבנה - עוד שיחוק של השף על יסודות רומניים איתנים, בה נוצרה חגיגה כייפית של חיבור נכון בין העולמות.
כבדי עוף במחבת לוהטת עם צ'אטני משמש - מנה מצויינת, שילוב מפתיע ומוצלח מאוד של צ'אטני המשמש לכבדים.
מוח עגל עם ארטישוק, צלפים ומרווה - חובבי המוח ימצאו במנה הזאת שילוב נהדר של מרקמים וטעמים.
מהגריל הענק אפשר לקבל מבחר גדול של נתחים וכן מבחר נקניקיות מכל הסוגים והמינים. תפריט הנקניקות גם הוא מתעדכן באופן קבוע ומיוצר במיוחד עבור המסעדה. 

אנחנו התכבדנו בטעימת צלע לבן טובה ועסיסית.
מטיטיי - קבב רומני מצויין וקלאסי, מבשר בקר.
והנקניקייה של רן - נקניקיה עבודת יד מבית קרל ברג. פשוט מעולה!
מבושמים היטב מצ'ויקה ומדושנים מעדנים, חשבנו שנקבל ביס מתוק קטן לסיום, אך אין רחמים... אל השולחן הוזרמו 4 מנות קינוח גדולות ועשירות:

עוגת שוקולד עשירה:

 
עוגת גבינה ושוקולד לבן הורסת - אכן הורסת! זה היה הקינוח שהעדפתי.

פנקוטה במרק מלון ונענע קיצי - שילוב מפתיע ולא שיגרתי, מנה עדינה, מתוקה במידה. 

ו... גולת הכותרת של הקינוחים הרומניים: פאפאנש - בצק אוורירי עשיר בגבינות, נעשה במקום - משך הכנה של דקות, מוגש עם שמנת חמוצה וריבת דובדבנים... הצילו!

 
לסיכום: תפריט מסעדת פרסקו הרוויח המון נקודות זכות ועניין קולינרי, הודות לידו המוכשרת של שף נתי שפריר, שלקחה את הבסיס הרומני המסורתי והשכילה לעדכן ולעדן. התוצאה מצויינת ושווה נסיעה מיוחדת! יחד עם זאת, בתפריט של פרסקו שמור מקום של כבוד למנות "מהמולדת הישנה", לכל מי שחייב קבב-עכשיו (מיטטי) וגם איקרה, צ'ורבה ורגל קרושה. 

ורק מילה קטנה, מתוך אמפתיה גדולה: עיצוב המסעדה, שאולי התאים לסטקייה של פעם וכנראה כבר ידע ימים טובים יותר, ירוויח גם הוא לו יקבל מתיחת פנים, שתהווה רקע מעודכן כראוי לתפריט השף החדש.
 
פרסקו. הרצל 23, רחובות.
08-9349788

8 תגובות:

  1. גם אנחנו נהנים ממעטמיו של נתי
    ושמחים שהגיע לרחובות
    התאור שלך נפלא ואמיתי
    תודה על השיתוף

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה עדינה :)
      תודה על התגובה

      מחק
  2. כייף לקרוא
    ואכן פרסקו עם נתי זה מקום שנעים וטעים לבוא אליו
    ושמחה שזה קרוהב לבית

    השבמחק
    תשובות
    1. הי ענת,
      באמת כייף לך שאת גרה קרוב!
      לי אין ברירה אלא לנסוע מכפר סבא- אך ללא ספק אגיע שוב

      מחק
  3. התמונות המצויינות והתיאור עושים המון חשק
    כמי שנוהג לאכול בפרסקו מדפי פעם אני מסכים עם כל מילה
    היד של נתי השף תרמה רבות לאיכות המסעדה
    יאיר

    השבמחק
  4. תודה רבה מיה שלמדתי בזכות הכתבה שלך על השינוי והחידוש
    אנחנו אוהבים את פרסקו ועכשיו סקרנים לטעום את תפריט השף!
    שבוע טוב
    מירה

    השבמחק
  5. גם אני הייתי מוזמנת לאירוע, ומאוד ציפיתי לו, אבל לצערי בדיוק נדבקתי בוירוס מהאחיינים.....
    נראה מדהים!
    מזל שאני גרה ברחובות.

    השבמחק