יום שבת, 25 ביולי 2015

מסעדת EAST החדשה מביאה את הטעמים המקוריים של תאילנד. הפתעה טעימה!

אתם ודאי כבר יודעים, שהמטבח האסייתי הוא המטבח האהוב עלי, כשהמטבח התאילנדי תופש בו מקום רב (!!!) של כבוד וכמיהה... לשמחתי, אני לא לבד באהבה הזאת וזהו מטבח מועדף על ישראלים רבים, מה שמביא לפתיחת עוד ועוד מסעדות אסייתיות על גווניהן הרבים. אם בעבר, מסעדת בית תאילנדי המיתולוגית הייתה מעוז מבוצר של אוכל תאילנדי באיכות מצויינת, שלא לוקח ומעוות את המקור, יש היום מסעדות תאילנדיות נוספות, בהן אפשר להתענג על המטבח המופלא כמו בארץ המקור.

לאחרונה נפתחה מסעדת EAST בראשון לציון והוזמנתי להכיר ולסקר. EAST מציעה מנות תאילנדיות מקוריות שחלקן לא מוכרות בישראל, ומאפשרת להתנסות במאכלים תאילנדים מחבלי ארץ שונים בתאילנד. כמי ששבה לאחרונה ממסע קולינרי בן 30 ימים של אושר בתאילנד, הטעמים עוד "יושבים לי על הלשון" הופתעתי מאוד מהמנות בEAST! זו תאילנדית שאינה חוטאת למקור, המנות אותנטיות ועשויות היטב והן העיפו אותי חיש קל אל גן העדן הרחוק והנכסף...
אין פתיחה הולמת יותר לסעודה תאילנדית מסלט הסום טאם המוכר גם בכינוי שדבק בו כאן בארץ"סלט פאפיה", שמוגש בתאילנד במגוון גרסאות כשלרוב, רמת החריפות המקורית היא צ'ילי "מהגיהנום"... סלט סום טאם של EAST הוא חרפרף במידה שמתאימה לפולנים מתקדמים (לרוב יושבי שולחננו הוא היה אפילו מדי חריף, אך לי הוא היה מושלם!) טרי, פריך ונפלא, פתח היטב את החיך לקראת הבאות.
אני מכורה לנאם טוק... סלט שיש בו הכל: רעננות המנטה, הבצל הסגול והכוסברה, חמצמצות, חריפות ומנגד הרכות והחום של נתחי האנטריקוט. ועל כה זה מתווסף אורז גרוס וקלוי, שמקנה פריכות מפתיעה.
מנה שגרפה מחמאות מכל קצוות השולחן הייתה ניר פט - פט - רצועות בקר ברוטב חלב קוקוס וקארי עם שעועית ירוקה, בזיליקום ופלפל אדום. מנה מופלאה ועשירה כל כך בטעם, מתקתקה ומענגת - לא לדלג עליה!!!
פאד סיו גאי – חזה עוף, אטריות אורז רחבות, ברוקולי, בוקצ'וי ושעועית ירוקה, בבסיס רוטב סויה כהה. מנה נהדרת!!!
כאן המקום לספר, שיש הרבה מאוד השפעה סינית על האוכל בתאילנד ויש שם מסעדות רבות של מחוזות שונים בסין. ברוח זו, כמסעדה שמשמרת בנאמנות את המסורת, נחתה על שולחננו מנה סינית - מטממואן – נתחי פרגית בציפוי טמפורה ובטיגון עמוק, קשיו, בצל לבן, סלרי, שאטה, בצל ירוק, כשהכל מצופה בנדיבות ברוטב מתוק.
מהתפריט הימי טעמנו מנה נהדרת, שהייתה הגרסה האחות אך הדגית של מנת הניר פט פט וכללה דג דניס בציפוי טמפורה בקארי, על בסיס חלב קוקוס . 
אי אפשר להגיד אוכל תאילנדי ולא לטעום את הפאד תאי – עוף, אטריות אורז, נבטים, גזר, בצל ירוק ובצל לבן ברוטב סויה כהה. זו של EAST פשוט מעולה!
עוד מנה מאוד פופולארית ונהדרת: פאד קא פאו - חזה עוף / בקר קצוץ עם בצל לבן, שעועית ירוקה, בזיליקום ופלפל חריף, מוגש בתוספת ביצת עין על אורז לבן מאודה.
אחרי כל השפע הזה, שבזכות איכות המנות טעמנו ממנו עוד ועוד, הגענו אל הקינוחים בחוסר יכולת להכיל עוד... אך בכל זאת התרצינו וטעמנו את הטפיוקה בחלב קוקוס. דווקא ממנה זו הייתי מעט פחות מרוצה. אני מעדיפה אותה נקייה מסירופים אדומים ואוהבת אותה פשוטה - טפיוקה עם קרח, המון קרם קוקוס ומעט פירות, אך עדיין זה היה סיום הולם לארוחה משובחת!

על בניית התאמת התפריט אמון השף התאילנדי, טאפ, אשר ברזומה שלו מספר מסעדות שף מובילות בבנגקוק. אל טאפ חבר השף הישראלי ליאון אלקלעי, אשר חיבר בין המנות התאילנדיות לחך הישראלי.
בתפריט מבחר ירקות טריים וצלויים, בשרים המיושנים במקום, עוף בקר ודגים טריים וכל אלו במגוון שיטות הכנה מהמטבח התאילנדי לסוגיו. במסעדה משתמשים בחומרי גלם עונתיים טריים ואיכותיים ואפילו מייצרים בעצמם את איטריות הנודלס שבשימוש המסעדה!

לסיכום, EAST נותנת פייט רציני וברמה גבוהה ביותר בקרב הגל ההולך ומתפשט של המסעדות התאילנדיות הישראליות ואני מקווה שהרמה הגבוהה שפגשנו תישמר לאורך זמן. זה, פלוס המחירים הנוחים (!) הופכים אותה לאחת ששווה להיכנס לאוטו ולנסוע אליה במיוחד, גם אם אתם לא גרים במקרה בראשון לציון. מומלצת בחום!

שעות פתיחה: ימים א עד ה בין השעות 12:00 ועד 00:00
EAST סחרוב 26, ראשון לציון – מול קניון הזהב, טלפון 03-5222550

 התפריט המלא, מחירים  ועוד מידע באתר המסעדה:
www.east-rest.co.il




2 comments:

  1. תשובות
    1. ממש כך ששת! אני מסתכלת על הפוסט ובא לי לרוץ לאכול שם שוב :)

      מחק