יום שני, 20 ביולי 2015

אתם תחלמו - היא תבשל! - אליזבט מ-Happy Kitchen הגשימה לנו חלום..

כמה מרגש להיתקל בבנאדם, שעושה אהבה מול העיניים שלכם... ולא סתם בנאדם - אישה מקסימה, קוראים לה אליזבט אביגיל-לנדאו, הבעלים של Happy Kitchen, שהכינה עבורנו ארוחת חלומות, במטבח שלנו, לנגד עינינו. אליזבט היא מסוג הבשלנים, שחיים ונושמים אוכל מהיום שהם זוכרים את עצמם והיום, לאחר שנים של עיסוקים שונים, היא מגשימה את החלום ופותחת עסק משלה. גילינו את אליזבט כמעט במקרה, התחברנו אליה מייד וקבענו דייט אצלנו, בארוחה שהיא הכינה למעננו, אצלנו בבית, בצהרי השבת המנומנמים... 

מראש החלטנו, שהארוחה תציין את יום הולדתו של אודי, שחמק מאיתנו בלי שהרגשנו וכפיצוי, התפריט יכלול את החלומות הכי טעימים שלו... ואכן, לאחר התכתבות נמרצת על אופי הארוחה והרכב התפריט, היא נחתה אצלנו בשעה היעודה, עם שתי צידניות-סלסילות עמוסות בכל טוב.

בלי לדבר הרבה, הפשילה שרוולים, חגרה את סינורה המעוצב ופצחה בהכנות. אליזבט השתלבה במטבח שלנו בטבעיות והחלה לעשות קסמים.. מהרגע הראשון הברק נצנץ בעינייה, ואנחנו כבר לא יכולנו לחכות לטעום... והתוצאות, שלא אחרו לבוא, אישרו את זה סופית. אליזבט הכינה עבורנו סעודה נפלאה בסגנון צרפתי, שענגה אותנו עד מאוד! ואתם יודעים, קוראינו הנאמנים, שאנחנו מבקרים בהרבה (!) מסעדות ושחיכנו בררני וקפדני... ובין לבין, כשהשפית הפרטית שלנו התפנתה לדבר, גילינו אדם מרתק ומקסים.




אז כהרגלנו, נשתדל שלא להכביר במילים ולעבור לצילומים, שיספרו יותר מכל איזו חווייה חווינו מידיה היצירתיות והמקצועיות של אליזבט. וכן, אנחנו מבינים את התסכול שלכם, שאי אפשר (עדיין...) להעביר את הטעם והניחוח בצילום. והפעם במיוחד, כי היה טעים להפליא!

בעודנו מתבוננים בה בהשתאות הודיעה אליזבט שהמנה הראשונה מוכנה והושיבה אותנו אל שולחן ערוך יפה, חייכה ו
שלפה מתיק ההפתעות שלה בקבוק גווירצטרמינר צונן - איך היא ידעה שזה היין האהוב עלינו???
מנת הפתיחה שבחרנו היתה פטה ואליזבט הכינה את אחד הטובים שאי פעם טעמנו! חמאתי, עשיר בטעמים, לצד קונפיטורת דובדבנים שיכורים... קשה היה לנו לעצור את עצמנו מלחסל את כל המנה (הענקית) ...
המנה הראשונה: סלט אנדיב עם תפוחים מקורמלים וגבינה כחולה, רענן, פריך, מתוק אך גם עוקצני... מושלם!

המנה העיקרית כללה סטייק פילה משובח על מצע של פירה כמהין... התעלפנו מעונג!



 
הקינוח שלנו היה מוס שוקולד קלאסי, שלבקשתנו הוכן משוקולד 85% ללא תוספת סוכר והיה סיום הולם וראוי לארוחה בלתי נשכחת. אודי היה מאושר ואמר שזו היתה אחת ממתנות ימי ההולדת הכי מהנות שזכה להן.


אליזבט מקבלת הזמנות לבשל אצלכם (החל מזוג ועד אירוע רב משתתפים)  ובקרוב תזמין גם למטבחה הפרטי והמרווח, בביתה החדש שבאורנית, ליד ראש העין. היא גם תשמח ללמד אתכם כל דבר ולהפוך את המפגש איתה לסדנה חווייתית ואפילו מעשית, אם תרצו...

הפייסבוק של אליזבט
האתר של אליזבט



 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה