יום ראשון, 16 באוגוסט 2015

שף שלום קדוש ושף מנה שטרום מבשלים יחד חוויה איטלקית - עד סוף הקיץ ב"פרימוורה על המרפסת".

תגידו, כמה מסעדות בישראל אתם מכירים, שפועלות ברציפות כבר 30 שנה ושומרות על מקומן בצמרת? ובכמה מהן מבשל ברצף בכיר השפים בישראל, השף שלום קדוש בכבודו ובעצמו? כזאת היא פרימוורה - מסעדת שף מיתולוגית בעיר הקודש, שמגישה כבר 30 שנה אוכל איטלקי משובח וכשר ומארחת בנדיבות מקומיים ותיירים, לצד שועי עולם הבאים בשעריה. לפני כשבוע הוזמנתי להתרשם מהמסעדה, שעברה לאחרונה מתיחת פנים ולטעום את תפריט הקיץ המיוחד, שהיא מציעה ממש בימים אלו.
 

מאוד התרגשתי מההזדמנות לחוות את המקום המיוחד הזה ולפגוש אישית את מי שלימד אותי בנעוריי את סודות הבישול, דרך האנציקלופדייה המקצועית שלו, שעד היום מככבת אצלי במטבח... ומי שלימים זכיתי להכיר אישית ולעבוד לצידו, כשפיסלתי פסל ענק משוקולד, לאירוע ששף קדוש ניהל בו את כל הצד הקולינרי... מאז ליבי שלו :-)



שף שלום קדוש, השף הראשי של רשת מלונות פתאל, הקים את פרימוורה בשנת 1986 בתוך מלון לאונרדו פלאזה, המלון הוותיק והיוקרתי של הרשת, תוך שהוא מקפיד ללוות אותה מאז ועד היום במרץ נעורים נדיר ולא קופא לרגע על השמרים. כך, המסעדה עברה לאחרונה שיפוץ ושדרוג והיא פתחה את המרפסת, ליד הבריכה, לרשות אורחים מבחוץ, שאינם מאורחי המלון. בזכות זה, כל אחד יכול להתארח במסעדה וליהנות מהמיקום הקסום על מרפסת המלון, הצופה אל נופי ירושלים והעיר העתיקה.

אבל שף קדוש לא עצר כאן והזמין למסעדה את שף מנה שטרום הנודע, שמזוהה יותר מכל עם אוכל איטלקי בישראל והשניים יצרו תפריט משולב איטלקי-ים תיכוני, שיוגש בפרימוורה רק עד סוף הקיץ (שזה ב"ירושלמית" סוף ספטמבר... אח"כ כבר ממש קר...). במסעדה גם מבטיחים הופעות של זמרים ומוסיקה איטלקית שילוו את הסועדים במקום. 


מבט על המרפסת (מהקומה ה-25)

הישיבה על המרפסת המקסימה הייתה חוויה מרעננת במיוחד, למי שהגיעו מהשפלה המהבילה והרותחת. אוויר ירושלים הקריר התערבב עם צליליו של הזמר והגיטריסט המוכשר והיו יריית פתיחה מעולה לארוחה הנהדרת שחיכתה לנו בהמשך.

הארוחה נפתחה בבופה איטלקי משובח ביותר! בין השאר, מוגשת בו *בורטה מטריפה וכשרה למהדרין
מזנון מבחר אנטיפסטי בהגשה עצמית שכולל:
סלט קפרזה/ פנסנלה
סלט סלק עם גבינה כחולה ואגוזים
פלטה עם אנשובי וסרדינים כבושים ביתיים
חציל פרמז'ן
סלט טוסקנה
מבחר ירקות בגריל עם שמן זית שום וריחן
סלט פטריות פורטובלו צלויות עם שמן זית שום וקורנית
קרפצ'יו של קולרבי עם אגוזים צלויים וגבינת פרמז'ן
עגבניות שרי בשלוש צבעים עם קרעי מוצרלה
סלט עולש עם אגסים מבושלים ביין מוסקט, פלחי תפוז וארוגולה
קרפצ'יו של דג
צנצנת עם מטבלים – פסטו, עגבניות מיובשות, זיתי קלמטה, זיתים בטעמים
רטבים – ויניגרט, קיסר ורוקפור
בקבוק שמן זית, בקבוק מיץ לימון, בקבוק חומץ יין, פלפליית עץ
גספצ'ו בטעמים שונים
מבחר לחמים ופוקאצ'ות


ניתן גם לשבת ולאכול רק מנות מהבופה העשיר הנ"ל (בהגשה חופשית) כולל כוס יין במחיר סופר משתלם של 100 ש"ח לאדם!

לאחר שנהנינו עד מאוד מהמנות שעל הבופה המשובח
החל לזרום אל מרכז השולחן מצעד של מנות (נפלאות!):



קרפ פטריות יער ממולא קונפי בצלים, גבינת מסקרפונה, ציר פטריות ויין ריזלינג
טורטליני דלעת בחמאה, פרמז'ן, תימין וגבינת פיקורינו
קונכיות פסטה במילוי תרד וריקוטה, ברוטב עגבניות
קבב דגים על מצע צזיקי עם עגבניות וקישואים בגריל
רביולי פתוח עם ראגו ים תיכוני (דגי ים ופטריות)
 נתחי טונה אדומה צרובים בתוספת של ניוקי קריספי וירקות קיץ

הקינוחים החלביים היו לא פחות ממושלמים!!!
קשה להחליט איזה הטוב ביותר, הם היו כולם ה"טובים ביותר"!


טארט לימון עם מרנג איטלקי ורוטב מנגו פסיפלורה
זביון של הדרים עם גלידה וענבי לכיש
פנה קוטה עם קולי פירות יער

באבא-או-רום עם קרם מסקרפונה ופירות קיץ

קוראים יקרים, כששני ענקים כאלו חוברים יחד לארוחה מופלאה שכזו -רוצו לטעום! אל תפספסו!!!

מחירי המנות בתפריט שבהגשה לשולחן מתחילים ב44 ש"ח ועד 135 ש"ח.
תפריט הקיץ יוגש במסעדה החל מ  06.08.15 ועד 31.9.15 
בימים ראשון עד חמישי בין השעות 19:00 עד 23:00.

"פרימוורה על המרפסת" במלון לאונרדו פלאזה ירושלים, 
רח' קינג ג'ורג 47 ירושלים
להזמנות:  691 /
02-6298678
*המוצרלה בורטה שעשוייה (טרייה בו ביום לפי הזמנה) ממוצרלה ושמנת מחלב בקר. תהליך הייצור דומה למוצרלה - אלא שאת גוש הגבינה הראשוני מותחים ידנית ומחדירים לתוכו שמנת טרייה מאותו החלב וקושרים בחוט רפייה.

קוראים יקרים שלנו, אם אהבתם, שתפו אותנו בתגובות שלכם, וכמובן נשמח לענות על כל שאלה. מוזמנים לתת ב"לייק" בדף הפייסבוק שלנו, כך תתעדכנו בקלות על כל פוסט חדש ונשאר בקשר!

דף הפייסבוק של הסלסלה של מיה ואודי
להתראות בפוסט הבא :)

 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה