יום שישי, 21 באוגוסט 2015

שווה להכיר- ספר הבישול "המטבח הערבי-גלילי "

הספר החדש "המטבח הערבי -גלילי", ספרה החדש של שרה פרזמן (בהוצאת דני ספרים ומורותום הוצאה לאור), יוצר מחרוזת של פנינים קולינריות מקומיות ומאגד יחדיו שפים, טבחים ובשלנים מהמגזר הערבי, העושים מחווה לחומרי הגלם הנהדרים של המטבח הערבי-גלילי ומביאים אותו לשיאים חדשים. הספר היפהפה, שעורר אצלנו את כל בלוטות החשק והסקרנות, הוציא אותנו למסע אל צפון הארץ, שם פגשנו בשני שפים אגדיים והתענגנו על ארוחות שונות, שתיהן צמחו מהמטבח העשיר והמרתק הזה.
הראשונה - "ראש החץ" של הגליל: דיאנא המיתולוגית של שף דוחול ספאדי בנצרת - מסעדה וותיקה מאוד, שכבר דורות עושה כבוד למסורת ומציגה את המאכלים האותנטיים במיטבם. דיאנא היא מוקד עלייה לרגל מכל הארץ ושף דוחול שנחשב לאחד השפים המובילים ממשיך לשמר את האיכות הנדירה של בישוליו באופן אישי ובגאווה רבה.

השנייה - צעירה ומודרנית, "עלה גפן" של שף עומר עילואן, אמן בישול נדיר במחוזותינו... "עלה גפן" עושה כבוד למטבח הערבי המפואר, אך מצעידה אותו קדימה אל חזית הטכנולוגייה הקולינרית העכשווית ומציעה פרשנויות נועזות למסורת הגלילית.

על השתיים נפרט ולא נחסוך בתיאורים בכתבות נפרדות, כי לכל אחד מהענקים הללו מגיעה כל הבמה לעצמו...




כמה מילים על הספר המרתק ועל הרקע לכתיבתו, כפי שנמסרו לנו ע"י ההוצאה לאור:

בשנים האחרונות עובר המטבח הערבי בישראל מהפך תדמיתי וגסטרונומי של ממש. ממטבח שעמד בשולי הסצינה הקולינרית, והיה מזוהה בעיקר עם השילוש הלא מקודש של חומוס-צ'יפס-שיפודים, הוא נהפך למטבח גורמה עילי מסעיר וייחודי, שאף מתבטא במסעדות שף.

מקורו של המטבח הערבי-גלילי, המכונה גם "מטבח שאמי", בתושבי לבנון וסוריה שהיגרו לגליל לפני מאות שנים והביאו עמם את המנות ואת שיטות העבודה של מטבחי ביירות ודמשק. משהגיעו לגליל, עודכנו המנות בעזרת פאר חומרי הגלם הגליליים המקומיים וקיבלו את טביעת האצבע המיוחדת שלהן.

"המטבח הערבי-גלילי", ספרה החדש של שרה פרזמן (בהוצאת דני ספרים ומורותום הוצאה לאור), עושה כבוד למטבח השורשי, שנהפך לדבר החם בסצינת הקולינאריה המקומית והעולמית, ומשקף את התהליך המרתק שהוא עובר. בספר מתארחים 20 שפים, טבחים ובשלנים מוכשרים מהמגזר הערבי, ביניהם נוף עתמאנה-אסמעיל (זוכת "מאסטר שף"), עלאא מוסא, סלמה פיומי-פריג, יוסף זוזו חנא, חמודי עוקלה, דוחול ספדי וטוני עיסא. כולם גדלו על האוכל האותנטי שבישלו סבתם ואמם, הפכו את המטבח לקריירה שלהם, השתלמו במיטב המסעדות בארץ ובעולם, ולבסוף גילו שהאוצר האמיתי נמצא אצלם בידיים. כל אחד מהם מציג בספר כמה מתכונים ממטבחו הפרטי, חלקם מסורתיים ואחרים קיבלו עדכונים עכשוויים, ולצד המתכונים מופיעים דברי הקדמה, המספרים את סיפורו של השף ואת סגנון הבישול המיוחד לו.

הספר קל להתמצאות הודות לחלוקה לפרקים - ראשונות ומאפים, סלטים, ממולאים, דגים, עוף ובשר, תוספות ועוגות וקינוחים - ואת המתכונים מלווים תמונות יפהפיות שצולמו על ידי אנטולי מיכאלו, דניאל לילה, אמיר דיב, יורם אשהיים, בן יוסטר, שרית גופר, נמרוד סונדרס, איהב שוקחה ותום פרזמן. את הספר חותם מדריך חומרי גלם, עליהם מבוסס המטבח הערבי-גלילי, רובם ככולם בריאים ומזוהים עם תזונה נכונה ואורח חיים בריא.

לבד מהיות "המטבח הערבי-גלילי" ספר מתכונים המנגיש את אחד המטבחים הבריאים, המעניינים והטרנדים ביותר כיום למטבח הביתי של כל אחד מאתנו, שותף הספר במאמץ לקדם את תחום התיירות הקולינרית בישראל, שהנו תחום לימודי צעיר יחסית, בעל השפעה כלכלית וחברתית גם יחד. לדברי שרה פרזמן מהוצאת מורותום, שמקדמת מזה שנים את תחום התיירות הקולינרית בישראל, והוציאה את הספרים "ירושלים - הסיפור הקולינרי" ו"נצרת - עיר קולינרית מרתקת" (בעברית ובאנגלית), "אני מאמינה שהמטבח הערבי בכלל, והערבי-גלילי בפרט, הוא אטרקציה תיירותית ייחודית עבור תיירות הפנים והתיירות הנכנסת לישראל, אטרקציה שהיא מנוע כלכלי רב עוצמה עבור העוסקים בה ועבור המשק הישראלי כולו".



המטבח הערבי-גלילי. ספרה של שרה פרזמן.

הוצאת דני ספרים ומורותום הוצאה לאור.

160 עמ'. מחיר מומלץ לצרכן: 88 ₪.

ניתן להשיג בחנויות וברשתות הספרים המובחרות

ובחנות המקוונת של ההוצאה:
 www.siman-kria.co.il

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה