יום שבת, 5 בספטמבר 2015

פנקייק טחינה - ללא גלוטן, אבל לא פחות טעים!



לפעמים, גם אנחנו, שלא אוכלים גלוטן ותחליפי גלוטן, צריכים "משהו למרוח עליו"...  בד"כ אין לנו במטבח פרוסות לחם, קרייקרים וכדו', אבל כשמתעורר הצורך למרוח, אנחנו נוהגים להשתמש בטחינה גולמית, שביחד עם ביצים ותוספות שונות, הופכת לכל מיני תחליפי בצק. זה הפך להיות עבורנו למתכון כמעט יומיומי בגרסאות שונות, לעתים מתוק ולעתים מלוח - ממש לפי המצב רוח :-). לשם כך, במזווה שלנו יש באופן קבוע מלאי של טחינה גולמית, בדיוק כשם שיש קמח בבתים "אוכלי גלוטן"...

אז הפעם הוא הפך לפנקייק קטן - בליני סטייל... שיתאים לכל תוספת שתבחרו, גם לביצי הקוויאר שבמקור. היום הוא הוגש בשילוב של גבינת השמנת - אנשובי - עגבניות, אך התוספת לבחירה - מה שאתם אוהבים.

החומרים:

1 ביצה גדולה
3 כפות טחינה גולמית רגילה (לא מלאה ולא מתובלת)
2 כפות קמח קוקוס
מעט מלח

את הכל מערבלים היטב בבלנדר, מתקבלת עיסה חלקה, ניתן להוסיף מעט נוזל (מים/חלב) לקבלת מרקם דליל יותר אם רוצים פנקייק דק יותר.
הטיגון מתבצע ע"ג מחבת נון סטיק ומעט חמאה עד שמזהיב. להפוך לדקה שתיים ולהסיר מהמחבת. תבחרו לעצמכם אם תעדיפו פנקייקס גדולים או בלינים קטנים...

(ואם תרצו דווקא תוספת מתוקה, תחליפו את המלח בממתיק וכמה טיפות תמצית וניל ואתם מסודרים!)


 ויאללה - לזלול בתיאבון!
קוראים יקרים שלנו, אם אהבתם, שתפו אותנו בתגובות שלכם, וכמובן נשמח לענות על כל שאלה.
מוזמנים לתת ב"לייק" בדף הפייסבוק שלנו,כך תתעדכנו בקלות על כל פוסט חדש ונשאר בקשר!

דף הפייסבוק של הסלסלה של מיה ואודי
בינתיים, שיהיה בתיאבון ולהתראות בפוסט הבא :)

2 comments:

  1. הבלילה סמיכה מידי, הוספתי 2 כפות חלב.
    טעים

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה על המשוב , עדכנתי בפוסט אפשרות לדלל מעט בנוזל,

      מחק