יום רביעי, 21 באוקטובר 2015

מדיטה חוגגת שנה - ירושלמית כשרה שחובה להכיר!

את מסעדת 'מדיטה' הירושלמית של השף מוטי אוחנה זכיתי להכיר ממש בימיה הראשונים, כשרק נפתחה. זו הייתה ארוחת היכרות כה נפלאה, שכשקיבלתי הזמנה להגיע לאירוע לרגל חגיגות שנה להיווסדה, שמחתי מאוד! כך יצא, שבעיצומם של ימים מתוחים ובמיוחד בירושלים, מצאתי עצמי על מיניבוס בחברה עליזה של כתבים, שעשתה את הדרך תוך שלל בדיחות מקבריות שעזרו להפיג את המתח...

המרכז המסחרי בו ממוקמת המסעדה היה שומם מאדם, אך להפתעתי המסעדה אכלסה מספר לא קטן של סועדים. ישבו בה דתיים וחילוניים וגם קבוצה של תיירים ואנחנו הצטרפנו לחגיגה!
לרגל חגיגות השנה, השיקו במדיטה תפריט חדש ומעודכן, לצד תפריט קוקטיילים משודרג. אם עוד לא ידעתם וטרם הכרתם, אז אגלה לכם שמסעדת 'מדיטה' נחשבת לאחת המסעדות הכשרות הטובות בירושלים. המסעדה המודרנית, המעוצבת והמרווחת מגישה מבחר של מנות ים תיכוניות קלאסיות, לצד חידושים מהמטבח המודרני. למסעדה בר משקאות מעוצב ומושקע, בו רוקחים לסועדים קוקטיילים מקוריים ומרעננים.

פתיח: מגש הפתיח של מדיטה היא סיבה מספיק טובה להגיע! אני כמעט לא זוכרת פתיחים כה מרגשים כמו אלו של שף אוחנה - שלמות על הצלחת! הבעייה היא שאי אפשר להפסיק לאכול מהם ואנו, שעשינו דרך ארוכה לירושלים והגענו רעבים, התנפלנו על הצלוחיות והזמנו מהן עוד ועוד... ועוד... ודי מילאנו את הבטן...

אני חייבת לציין לשבח במיוחד את קרם החצילים בסילאן - זהו מעדן נדיר ו...ממכר (זללנו ממנו עוד ועוד... ושילמנו על זה בהמשך) גם כל שאר המטבלים לא פחות מ מושלמים...

פוקצ'ה ומטבלים, בין המטבלים שהוגשו: קרם חצילים וסילאן, לימון כבוש, טחינה וחומוס.


סלט העלים במדיטה הוא סלט מושלם! כולל שקדים קלויים, פילה לימון, בצל סגול, פרי העונה . היה צריך לעצור אותנו מלהזמין עוד ועוד ממנו...

סלט סביח: טחינה, לימון כבוש, ביצה רכה, קוביות חציל, עגבנייה, חריף, עמבה. ווריאציה מוצלחת ואלגנטית למנה העממית.

טונה צרובה, סלט ירוקים, קוויאר סויה, ויניגרט ווסאבי, שמן שומשום .

טרטר דניס, איולי שיפקה, במיה

בהמלצת המלצרית בחרתי לנסות את ה"וולאק": וודקה, אבטיח, מידורי מלון, סאוור. וואלק - שיחקו אותה! מתוק וטעים!!!

פילה דניס, קראסט טחינה, אגוזי מקדמיה, פתיתים. מנה מצויינת, השילוב של הדניס הטרי עם כל המלווים עושים יופי של מיזוג בביס, אני ממליצה לא לוותר על המנה הזאת.

שקדי עגל, מנגולד, אריסה, לימון כבוש. מנה שקצת התפקששה ושקדי העגל היו מעט צמיגיים...

מוח עגל בלימון כבוש - עשוי מצוין! אחת ממנות המוחות הטובות שטעמתי!

טאטקי פילה בקר, לביבות תפו"א, פורטובלו צלוי, איולי כמהין. גם כן אחת המנות שאני ממליצה לטעום, עשויה נפלא ומיוחדת.
פטה כבדים, ריבת עגבניות שרי... מושחת ... מושחת... וטעים...
מבין עיקריות הבשרים טעמתי רק 2 (פשוט לא הייתי מסוגלת לאכול יותר. זוכרים את קרם החציל מהסצנה הראשונה?)

מנה מנצחת והימור בטוח היא מנת אסאדו "החצר":  ברביקיו ותפוזים, מתוקה ונימוחה. תענוג!
קבאב אפוי בטאבון, חציל שרוף, עגבניות, טחינה. לא טעמתי, אך מסביב אהבו.

גם ממנת הפרגית ירוקה, סלט קינואה וחמוציות התרשמתי רק במבט...

הסינטה הפרוסה, בליווי תפו"א ופטריות צלויים, רוטב צ'ימיצ'ורי הייתה פחות מוצלחת, לטעמי, שכן הבשר היה מעט קשה...


אחרי שנמנעתי משתי עיקריות, גיליתי שנותר מקום קטנטן לדגימת הקינוחים וטעמתי כזית:

גלידה ושערות חלבה - שילוב קלאסי ובטוח.

בראוניז עם קרם בננה, בננות ושקדים קלויים.

הקינוח המוצלח יותר לערב זה היה פלטת הפטיפורים, עם קראנץ' שוקולד, ממתק קוקוס ושוקולד ומקרונים.

מסעדת מדיטה משתרעת על פני כ- 350 מ"ר ומשרתת עד כ- 180 סועדים.


השף מוטי אוחנה – הוא השף והבעלים של מסעדת "החצר" בירושלים. אוחנה הוא בוגר ביה"ס הגבוה לבישול "קורדון בלו" והוא בעל ידע גסטרונומי עשיר והתמחות של- 13 שנים במסעדות שונות בארץ ובחו"ל, ביניהן מסעדת הצ'אקרה הירושלמית ומסעדות גורמה שונות באוסטרליה.

"מדיטה" - בית הנציב, דרך חברון 101 א' ירושלים
כשר
חדר פרטי לאירועים עד 110 איש
טל' 02-5664466


קוראים יקרים שלנו, אם אהבתם, שתפו אותנו בתגובות שלכם, וכמובן נשמח לענות על כל שאלה.
מוזמנים לתת ב"לייק" בדף הפייסבוק שלנו,כך תתעדכנו בקלות על כל פוסט חדש ונשאר בקשר!




דף הפייסבוק של הסלסלה של מיה ואודי
בינתיים, שיהיה בתיאבון ולהתראות בפוסט הבא :)


תגובה 1:

  1. גם אני ממליצה, אוכל טעים מיוחד וברמה, נדמה לי בפעם קודמת היינו ביחד?

    השבמחק