יום ראשון, 1 בנובמבר 2015

THE LOCAL חוגגת שנה - מטבח ים תיכוני משובח בלב תל אביב. מומלץ!


צילום : מיה שטרן, כתיבה:מיה ואודי

לאחרונה הוזמנתי להכיר את המטבח של THE LOCAL שחוגגת שנה, מסעדה הממוקמת על רחוב אבן גבירול במרכז תל אביב. THE LOCAL היא מסעדת-בר המגישה תפריט עשיר ומלא טעמים מחומרי גלם משובחים מקומיים על טהרת המטבח הים תיכוני. שמחתי לגלות מטבח של שף יצירתי (שף ערן צור – קודם ב'כרמלה בנחלה' וב'טורקיז') שעושה הרבה כבוד לחומרי הגלם המקומיים, מכין כמה שניתן בעצמו (אפילו ליקרים ואלכוהולים מתובלים רבים ומצוינים משתלבים בבר העשיר).
אהבתי מאוד את העיצוב האורבני שמצליח "להגדיל" את השטח האמיתי של המסעדה, ברוב ימות השנה אפשר לשבת גם בחוץ, השירות נינוח ומחויך ומשרה הרגשה ביתית ונעימה.
פתיחים
פלאפל חציליוגורט ועשבי תיבול. השם יצר ציפייה למשהו אחר, בפועל זה היה פשוט... פלאפל! טעים וטוב, אך לא הבנו איפה החציל...
פוקצ'ה ביתית ומצוינת, הגיעה לוהטת עם מטבלים לוהטים לא פחות.
אני המעטתי בזהירות וספגתי מנת אש הגונה ממנת הפלפלים חריפיםשום ושמן זית - טעים אך - זהירות! חריף אש...

מטבוחה ביתית מצוינת.
גם המסבחה וסלט החצילים לא אכזבו, היו טריים ומדויקים.
מנה מצויינת שמביאה לפה ביס יצירתי ומענג, כללה ארטישוקים צרוביםוינגרט לימונישרימנצ'גוקרם פרש.
גם מנת החלומי בנענעוינגרט נענע ופרי של קיץ הסבה הנאה...

סביצ'ה דג יםגספצ'ו מלפפוןצ'ילי אדוםיוגורט כבשים
מנה שראויה להמלצה מיוחדת! פולנטת תירסקונפי פטריות שנעשתה לשלמות מתירס טרי.
עברנו לעיקריות שכללו:

שייטל צרובאפונת גינהשום קונפי ועלי זעתר, שהייתה יופי של מנה!
התוספת: תפוחי אדמה אפויים עם עשבי תיבול.
נקניקיות הבית של אלן טלמור - טעימות כתמיד...

מנה נדיבה מאוד וטובה אך קצת הלכתי לאיבוד בתוכה... הסינטה הגיעה כשהיא שוחה במין מרק (שאולי כדאי לצמצם לרוטב): סינטה 200 גר' על הגריל,ציר בקר מצומצםקונפי בצלצלי שאלוט ופירה חצילים.
המנה מגיעה בתוספת פירה.

אני לא אוכלת קציצות דגים (טוב, אף אחד לא מושלם...) אז רק צילמתי עבורכם וגם גביתי עדות מחברי לשולחן שאהבו מאוד - חריימה קציצות דגים. לחם חם/אורז.

פסטה קרועה טעמים לימונייםאספרגוסאפונת גינהגרגירי כוסברה.

בגזרת הקינוחים היה נעים מאוד... גם כאן ניכרת היצירתיות של השף, שלקח מנות מוכרות והפיח בהן חיים חדשים. אני חייבת לציין לטובה גם את העובדה שהקינוחים היו מאוד מאוזנים במתיקותם!

מסקרפונה וניל וקרמבל עוגיות.
קדאיף מלבי.
קרם ברולה סמי פרדו.


המקום מציע מגוון ספיישלים:
מלבד עסקיות במחירים נגישים, ארוחות בראנץ' בשישי ושבת וערבי קונספט במהלך השבוע.

''ראשונות בראשון'' - בכל ראשון 1+1 על כל הראשונות, בירות ויין בכוסות לאורך כל הערב

''פעמיים כי טוב בשלישי'' -ערב הקוקטיילים של הלוקאל -1+1 על כל הקוקטיילים

בראנץ' שישי שבת-שישי מ11:00-16:00 שבת 12:00-14:00

*פעם בחודש "פותחים שולחן", ערב קונספט עם מבחר מנות ספיישל מחוץ לתפריט הכלולות במחיר אחיד-סלטים+דגים+בשר+קינוחים.




שיתוף פעולה בין
THE LOCAL למעצב התעשייתי עדן צמח
עדן צמח, מעצב תעשייתי מירושלים, יצא בשיתוף פעולה עם THE LOCAL בעיצוב תחתיות לכוסות. התחתיות נקראות "ביוביות", נראות כמכסי ביוב מתכתיים, נולדו כחלק מתחרות עיצוב שהתקיימה בתל אביב. נושא התחרות היה חיבור בין החוץ לפנים בדגש על אלמנט תל אביבי. הפרויקט זכה להצלחה רבה. עדן עיצב ל THE LOCAL תחתיות בלעדיות למקום.
צמח: "הקסם של לקחת משהו פשוט וגס, להפוך אותו לבעל ערך ולהביא אותו לקדמת הבמה קרץ לי. בין אם זה שימוש בברגים, עץ או מכסי ביוב כאלמנטים עיצוביים."


THE LOCAL אבן גבירול 22 תל אביב טלפון 03-6525311
שעות פעילות א-ה ושבת מ12:00 עד 00:00 ושישי מ11:00 ועד אחרון הסועדים
@THELOCALTLV  

קוראים יקרים שלנו, אם אהבתם, שתפו אותנו בתגובות שלכם, וכמובן נשמח לענות על כל שאלה.
מוזמנים לתת ב"לייק" בדף הפייסבוק שלנו,כך תתעדכנו בקלות על כל פוסט חדש ונשאר בקשר!


דף הפייסבוק של הסלסלה של מיה ואודי
בינתיים, שיהיה בתיאבון ולהתראות בפוסט הבא :)

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה