יום רביעי, 29 ביוני 2016

ביקור בזק בנצרת עם סדנת ממולאים, מסעדה חדשה וגם מתכון לעלה גפן ממולא וטעים...




תמיד אני שמחה לבקר בנצרת, עיר עם קסם מיוחד שזור בטעמים נפלאים של מסעדות טובות, כך ששמחתי גם הפעם כשהוזמנתי לקפיצה קטנה להכיר מקומות חדשים. ומה מרגש יותר מביקור במטבחה של בשלנית מקומית, שמציעה סדנאות בהן היא מלמדת להכין את אחד המטעמים האהובים מכל - הממולאים...

וכך, התארחנו בביתה של פאטינה זועבי בבית סיף וקיבלנו דוגמית מסדנת הממולאים שהיא עורכת.
שמענו על העסק שמנהלת פאטינה, שמציע אירוח על טהרת הבישול הביתי שהיא מגישה בביתה היפה והמיוחד, שגדוש בפריטים מההיסטוריה המקומית, טעמנו עלה גפן חמצמץ וטעים ואף קיבלנו הדגמה של גלגול עלה וריקון קישוא ומילויו, במיטב המסורת המקומית.

הנה המתכון של פאטינה:

1 קילו עלי גפן
1 קילו אורז
1/2 קילו בשר טחון (מעורב כבש בקר)
מלח, פלפל, קינמון ושמן

אופן ההכנה:
1, מניחים את העלה עם הצד החלק על משטח העבודה
2, מניחים מלית במרכז העלה בצורת גליל
3, מקפלים את שני צידי העלה על המלית
4, מגלגלים מהצד הקרוב אליכם אל המרוחק תוך הידוק העלה
5, מסדרים בצפיפות בסיר על מצע עלי גפן ופרוסות עגבניה
6, יוצקים מים רותחים עד כדי כיסוי
7, מומלץ להדק את העלים ע"י צלחת מעליהם
8, מבשלים על להבה בינונית, כשמגיע לרתיחה, מכסים ומבשלים על להבה קטנה כשעה וחצי



מהמטבח של פאטינה המשכנו למסעדת כיתאבון, מסעדה נצרתית באווירה תל-אביבית, שמגישה אוכל ערבי בפרשנות עדכנית. אך הייחודיות של כיתאבון טמונה בגלריה והספרייה שבה. מסעדת "כיתאבון" שנפתחה לפני כשנה החלה כבית קפה תרבות בלבד, ששם דגש על תרבות ואמנות, כשהניסיון לשלב בין הרוח, התרבות והאמנות לבין אוכל ערבי אותנטי יוצר שילוב מיוחד שחוצה מגזרים.

בכיתאבון 
נערכות תערוכות מתחלפות של אמנים מקומיים ואירועים מוזיקליים של נגני עוד וקאנון
. שף המסעדה אמיר רסאן מוקלשי הרכיב תפריט אקלקטי, החל מארוחות בוקר, סלטים וכריכים וכלה במנות עיקריות מהמטבח הערבי הנצרתי האותנטי שמתאפיין בחומרי גלם מקומיים, טריים ועונתיים. מנות הדגל הערביות כמו הכופתה, הערוסה, המוחמר והחומוס הביתי תופסות מקום של כבוד בתפריט שמתאים לכל חיך


אנו הוזמנו להתרשם מהמסעדה, אבל מאחר ובעלי המקום העדיפו שנטעם בעיקר מהמנות הראשונות, נאלצנו להסתפק בהן ולהתרשם משאר המנות, שנראו בהחלט מעניינות, דרך התפריט. הנה סקירת המנות מהן טעמנו:

החציל הקלוי שולב בקוביות חלומי מטוגנות והיה מוצלח מאוד ביחד

טאבולה טרייה טרייה על לאבנה איכותית

כרובית על מצע חציל, מנה חמצמצה וטעימה במיוחד!!

ציזיקי מצויין, מרענן מאוד!

ערוסה, בשר טחון בתיבול ארומטי ומענג עטןף בבצק דקיק ופריך, מנה כייפית במיוחד שעושה חשק לעוד ועוד ממנה...

סינייה של כיתאבון מוגשת במחבת. על מצע של עגבניות ותפוחי אדמה נחה קציצה טעימה אך דחוסה למדי וכמיטב המסורת טחינה בכמות נדיבה מכסה את המנה ומחברת נפלא את כל המרכיבים בפה

פריקי עם עוף, מנה שפחות אהבתי... תבשיל גרגרי החיטה הירוקים סבל מעודף מים ולעומתו נתחי העוף סבלו מיבשושיות יתר. המנה, כפי שנמסר לנו היא מנה עיקרית, אך לטעמי מתאימה יותר כתוספת.

קינוחי המסעדה לא שייכים למטבח הערבי ומהם טעמנו מנה שכללה כדור גלידה וסופלה שוקולד, מנה שהזכירה יותר את קפולסקי המיתולוגי, מאשר מסעדה נצרתית. קצת חבל...

כדי לחזור הביתה עם טעם של נצרת, ביקשנו מהנהג שלנו עצירה מיוחדת בדרך לרכישת כנאפה ובקלאווה אצל אלמוכתאר שאצלו אף פעם הקינוח לא מאכזב ;)

מסעדת כיתאבון


רח' אלבישארה 50 נצרת
טל. 04-6800055
א'-ה': 09:00-20:00; ו'-שבת: 09.00-23:00
הנחה לחניה ניתנת בחניון הסמוך











אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה