רוב המתכונים במדור הזה מותאמים למי שמעדיפים מתכונים ללא גלוטן ומתכונים ללא סוכר, עם ערך גליקמי נמוך ודלים בפחמימות, מתאים במיוחד לתזונת פליאו / קיטוגני/ אטקינס/ דוקאן/ דיאטת אברהמסון ועוד.
שיהיה לכם בהנאה והצלחה ובתיאבון! ואל תשכחו לספר איך יצא...
מתוקים וקינוחים דלי פחמימות, ללא גלוטן/סוכר ועוד תוכלו למצוא כאן
_______________________________________________
שניצל וינאי עם ציפוי משגע וטבעי, ללא תחליפים- ללא גלוטן, ללא סוכר,דגנים או קיטניות, דל פחמימות!!!
טלה ממולא בצלייה איטית ועישון קל - מנה חגיגית במיוחד לראש השנה ולכל יום של חג.
קבב משגע וקל להכנה, עם שדרוג "סודי"...
- מאפינס בריאות של גבינות, עם פטריות וסלמון (ללא גלוטן/דגנים/קיטניות)
- גבינה צ'רקסית בקלי קלות
- ארוחת בוקר ליום פינוק - רול ממולא גבינת שמנת (ללא גלוטן , דל פחמימות)
- ביף ג'רקי תוצרת בית , הרבה יותר פשוט ממה שחשבתם! מתכון מצולם
- פיצה פאי על בצק שקדים פריך (ללא גלוטן)
- מתכון לחם נפלא, ללא גלוטן, דגנים, קטניות, דל פחמימות!
- מאפה גבינות מעולה, ללא גלוטן, דל פחמימות
- לביבות גבינה עשירות, עם זיתים - ללא גלוטן
- טרטלטים פריכים, ללא גלוטן, ממולאים ברוקפור, בצל מקורמל ותמרים... מעדן מושלם לשבועות ! (מתכון מצולם)
- רוסטביף אסייתי, ניסואז וחסת ים- בריאות וגורמה באותה הצלחת
- כבד קצוץ בשתי דקות
- מרק פטריות, קרמי , עשיר, ללא גלוטן וללא מוצרי חלב!
- ספגטי בולונז (ראגו) ללא גלוטן והיכרות עם המאסטר סלייסר
- לביבה חמה לכבוד החנוכה - לביבת בטטה משודרגת - בטיגון שאינו מזיק!!!
- מאפה סלמון וגבינת עיזים,
- פלאפל ללא גלוטן, ללא קיטניות, דל פחמימות
- אתגר פליאו 30יום שעשויים לשנות את חייכים
- מתכון מהיר להכנת מיונז
- תבשיל כדורי בשר וירקות בקרם קוקוס, בסגנון תאילנדי
- נקניקיות בוטיק ושני מתכוני תוספת מהירים וטעימים
- חלב קוקוס תוצרת בית בפחות מדקה הכנה
- תחתיות ארטישוק ממולאות בשר ברוטב חמצמץ
- מיונז תוצרת בית - מתכון
- אומלט בשר- ארוחת בוקר פליאוליטית משובחת
- לביבות שקדים וגבינה
- שמנת מתוקה תוצרת בית- עוד דרך לחסוך בהוצאות
- פסטרמה מעושנת תוצרת בית
- "ספגטי" בולונז ללא פחמימות
- תבשיל עוף בשומר ולימון
- סביצ'ה טונה אדומה
- מרק כרוב עם כדורי עוף
- לחמנייה ללא פחמימות ללא גלוטן
- פשטידת פיטריות ..בסגנון פריטטה איטלקית... קרא עוד...
- פשטידת גבינות ופלפלים קלויים מהממת... קרא עוד...
- מתכון פלאפל מושלם, ללא גלוטן... קרא עוד...
- גראבד לקס - מה עושים עם סלמון גדול טרי... קרא עוד...
- מאפה חציל פטריות וגבינות... קרא עוד...
- מתכון לקרפצ'יו סינטה עגל בכמהין... קרא עוד...
- פיצה מחומוס - טעים, בריא וללא גלוטן... קרא עוד...
- פסטרמה תוצרת בית... קרא עוד...
- שקשוקה תרד, מתכון קל עם תוצאה נהדרת... קרא עוד...
- פשטידת גבינות ופלפלים קלויים מהממת... קרא עוד...
- מתכון פלאפל מושלם, ללא גלוטן... קרא עוד...
- מתכוני דגים מסדנת "דגת הארץ"... קרא עוד...
- גראבד לקס - מה עושים עם סלמון גדול טרי... קרא עוד...
- מאפה חציל פטריות וגבינות... קרא עוד...
- לתפארת תוצרת הארץ: פורלים ושמן אבוקדו... קרא עוד...
- מתכון לקרפצ'יו סינטה עגל בכמהין... קרא עוד...
- פיצה חומוס - טעים, בריא וללא גלוטן... קרא עוד...
- פסטרמה תוצרת בית... קרא עוד...
- שקשוקה תרד, מתכון קל עם תוצאה נהדרת... קרא עוד...
- שלושה מתכונים נהדרים שלמדתי בסדנת בישול בשכונה... קרא עוד...
_______________________________________________________
לקריאת עדותו של אודי, כיצד תזונה זו שינתה את חייו, לחצו כאן.
אודות התזונה והמתכונים שלנו:
מדור זה של הבלוג מוקדש לאורח החיים החדש שלנו, שנסוב סביב התזונה דלת הפחמימות ומרובת השומנים, נטולת גלוטן ונטולת סוכרים, תזונה ששינתה ומשנה את חיינו מן הקצה אל הקצה. קוראים לה גם תזונת "פליאו" (Paleo Diet), או "תזונת האדם הקדמון", שכן היא מושתתת על מה שאכלו אבותינו הקדמונים, מיליוני שנים לפני שפרצה המהפיכה החקלאית. לא נרחיב כאן על ההיבט המדעי של התזונה, שכן את זה עושים נפלא חוקרים, מדענים ובלוגרים ברחבי העולם ובישראל. מספרם הולך וגדל, וכך גם מספר האנשים, שעוברים בהמוניהם לאורח החיים על פי התזונה הזאת. רק נציין, שבזמן כתיבת שורות אלו, כבר ידוע על כמה מדינות, בראשן שבדיה, שרשויות הבריאות שלהן ירדו מהעץ שקידש את המלחמה בשומנים ובכולסטרול, והן מודות בפה מלא (בחמאה...), שתזונת פליאו דלת פחמימות יותר נכונה ויותר בריאה, עד כדי הפיכתה לתזונה המומלצת והנתמכת על ידי קופות החולים! אין ספק, שמדובר במהפיכה של ממש, המתרחשת ממש לנגד עינינו...
כמי שנהנים יום יום מהתזונה המופלאה הזאת, החלטנו לשתף אתכם, קוראינו הנאמנים, ולאפשר לכם להשתמש במדור זה של הבלוג כבמדריך מעשי ופרקטי לתזונת פליאו. במדור זה תקבלו שפע של מתכונים לתפריטים דלי פחמימות ו/או מרובי שומנים, שאנחנו נהנים מהם ביומיום שלנו. וגם תוכלו לקרוא את עדותו של אודי, על המהפך שחל בחייו בעקבות הגמילה מגלוטן ומסוכרים והמעבר לתזונה דלת פחמימות, לצד סקירה של המצרכים שאנחנו צורכים, עם טיפים לרכישה נבונה שלהם, ועוד מידע שנמצא לנכון לשתף אתכם בו.
כאן המקום להודות למורנו ורבנו היקר, מיקי בן דור, שבזכותו התוודענו לעולם הפליאו. מיקי חוקר את הנושא, כותב עליו בבלוג העשיר שלו "פליאו סטייל", והוא מלווה אותנו לאורך כל הדרך בתמיכה ועידוד מכל הלב. תודה, מיקי!!!
לעדותו של אודי על המעבר לתזונת פליאו, שממש הצילה את חייו - לחצו כאן.
לרשימת המזונות שאנחנו אוכלים - לחצו כאן.
שלכם, מיה ואודי
הערה חשובה:
כל המידע המובא כאן הוא מפרי ניסיוננו האישי בלבד, ואין לראות בו המלצה רפואית או תזונתית, וכל מי שיאמץ את תזונתנו, עושה זאת על אחריותו האישית בלבד. כל אדם, הרוצה לשנות את אורח חייו ואת תזונתו, חייב לוודא שהשינוי נכון עבורו ועליו להיות מלווה בתמיכה מקצועית בהתאם.
היי אודי ומאיה,
השבמחקתודה על עוד מתכונים נפלאים,
אני כבר שנה וחצי ככה, חיה ואוכלת כמוכם,
והתוצאה - 52 ק"ג פחות..
תמשיכו כך, זה שווה ♥
תודה,
תותי
תודה תותי
מחקאיזה כייף לקרוא על התהליך שלך!
תודה ששיתפת אותנו <3
מיה ואודי
לאודי ומאיה
השבמחקאפשר לקבל תפריטים לדוגמא לארוחות במשך היום למתחילים??
תודה מראש
יעל
הי יעל, אז זה היופי...בפליאו אין צורך בתפריטים ואין לנו תפריטים קבועים או לדוגמא
מחקבמסגרת המאכלים שאנו אוכלים ניתן לאכול תחת כל כותרת של ארוחה- מה שמתחשק
אם למשל לארוחת הבוקר יתחשק איזה נתח בשר - מעולה
אם ביצים וירקות טריים או ירקות מוקפצים או ביצים ובשר גם טוב
מאפינס מביצים וירקות עם שמן/חמאה שומן טוב- גם טוב
הכלל המרכזי הוא לאכול כשרעבים ולשובע, לא לנשנש
לא חייבים לדבוק בסדר ארוחות בוקר-צהרים-ערב..
התורה מאוד פשוטה: אכלו מן החי (בשרים דגים ציפורים) ביצים
אפשר לבשל אפשר לצלות, לאדות, לטגן (בשומן טוב) לאפות וכיוב
יש מי שאוכלים מוצרי חלב שמנים יש מי שלא (שמנת מתוקה, גבינת שמנת,שמנת של פעם,גבינות שמנות קשות )
ירקות מכל סוג וללא הגבלה , טריים או מבושלים או צלויים
המתוקים שלנו: פירות במידה ורצוי לא אלו עתירי הסוכר
אגוזי מקדמיה לפעמים קצת שקדים או אגוזי לוז או מלך
קוקוס על כל צורותיו
רק אוכל אמיתי, לא כזה שבא בקופסא...
כמובן ללא משמרים ואבקות מרק וכיוב
המתקה אם צריך, רק מעט דבש/סילאן/ סטיוויה/ מייפל/קסיליטול
ללא דגנים, קיטניות
שמנים אמיתיים בלבד: זית,אבוקדו,קוקוס,חמאה,שומן מהחי (שמאלץ)
שותים מים, קפה, תה , חליטות, תה קר שמכינים מחליטה, שייקים של קרם קוקוס ופרי יער ,
אין הגבלת כמות, אין הגבלת קלוריות, אין הגבלת שעות.
תעברי על המתכונים בבלוג, הם חלק מהתפריט שלנו אבל שום דבר לא ממש קבוע.
בהצלחה ולבריאות :)
מיה