tag:blogger.com,1999:blog-1475273632646372904.post6256466544047402875..comments2023-03-08T04:53:39.371+02:00Comments on הסלסלה של מיה ואודי: שמנת מתוקה - עשו במו ידיכם וחסכו המון כסף!maya-sternhttp://www.blogger.com/profile/07736096449770928927noreply@blogger.comBlogger54125tag:blogger.com,1999:blog-1475273632646372904.post-73201997854956687042020-04-20T18:53:19.545+03:002020-04-20T18:53:19.545+03:00יש לי 2 שאלות- האם אפשר לבלנדר את זה כשזה בטמפרטור...יש לי 2 שאלות- האם אפשר לבלנדר את זה כשזה בטמפרטורת החדר?<br />דבר נוסף האם אפשר להשתמש בזה לא בשביל הקצפה לפני שמקררים 24 שעות?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/08724583327674020492noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1475273632646372904.post-5491590654558277812018-10-26T01:43:45.556+03:002018-10-26T01:43:45.556+03:00אני לא מתמטיקאית גדולה אבל לפי חישוב שלי
על ליטר ח...אני לא מתמטיקאית גדולה אבל לפי חישוב שלי<br />על ליטר חלב + 700 גר חמאה תקבלי 34.7% שומן<br />על ליטר חלב + 800 גר חמאה תקבלי 37.2%<br />על ליטר חלב + 900 גר חמאה תקבלי 39.47%רונאסטלhttps://www.blogger.com/profile/08880623653055756024noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1475273632646372904.post-54341916685798389782018-10-26T01:34:03.324+03:002018-10-26T01:34:03.324+03:00לפי חישוב שלי זה יוצא 28.66% שומן
500 גר חמאה שמתו...לפי חישוב שלי זה יוצא 28.66% שומן<br />500 גר חמאה שמתוכם 80% שומן = 400 גר שומן<br />1000 גר חלב שמתוכם 3% שומן= 30 גר שומן<br />סהכ מוצר סופי (אפילו טיפה יותר כי סביר שיש אידוי כלשהו בהרתחה) 1500 גר' שמתוכם 430 גר הם שומן = 28.66% שומן<br />וכל זה בהנחה שליטר חלב שוקל כמעט כמו מים = ולכן משקלו הוא אכן כ1000 גר (לא שקלתי)רונאסטלhttps://www.blogger.com/profile/08880623653055756024noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1475273632646372904.post-58315537108643730122018-04-09T00:55:18.364+03:002018-04-09T00:55:18.364+03:00לא מוצאת סיבה שלאלא מוצאת סיבה שלאmaya-sternhttps://www.blogger.com/profile/07736096449770928927noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1475273632646372904.post-51870776685381141052018-04-09T00:54:07.270+03:002018-04-09T00:54:07.270+03:00לא מכירה שיטה כזו, אני נוהגת לקרר לאטלא מכירה שיטה כזו, אני נוהגת לקרר לאטmaya-sternhttps://www.blogger.com/profile/07736096449770928927noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1475273632646372904.post-73007628791199546332018-04-07T17:18:17.090+03:002018-04-07T17:18:17.090+03:00תגובה זו הוסרה על ידי המחבר.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/01124159509184138277noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1475273632646372904.post-44141214001874149622017-12-30T09:04:16.500+02:002017-12-30T09:04:16.500+02:00מעולם לא עבדתי עם סמנה כך שלא יודעת אם זה אפשרי וא...מעולם לא עבדתי עם סמנה כך שלא יודעת אם זה אפשרי ואיך להכין<br />נסי לפי אותן הוראות, חימום וכמויות , נסי בכמות קטנה, מקסימום יצליח...maya-sternhttps://www.blogger.com/profile/07736096449770928927noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1475273632646372904.post-74657529536017086352017-12-29T00:06:08.233+02:002017-12-29T00:06:08.233+02:00אצלנו גם יש סמנה. רק סמנה.
כמה סמנה וכמה חלב שמת ?...אצלנו גם יש סמנה. רק סמנה.<br />כמה סמנה וכמה חלב שמת ?<br />צריך לחמם את החלב בשביל זה ?ענתhttps://www.blogger.com/profile/07328973411766208071noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1475273632646372904.post-30329806815236174802017-07-29T06:38:22.605+03:002017-07-29T06:38:22.605+03:00האם ניתן להמיס שוקולד לציפוי עוגה ישירות לאחר איחו...האם ניתן להמיס שוקולד לציפוי עוגה ישירות לאחר איחוד החומרים של השמנת?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1475273632646372904.post-16604387625467878262017-06-22T12:34:24.347+03:002017-06-22T12:34:24.347+03:00שלום מאיה!
רציתי לשאול שוב:
1. איך בדיוק מחשבית את...שלום מאיה!<br />רציתי לשאול שוב:<br />1. איך בדיוק מחשבית את אחוזי השומן בכמות של לדו"ג 200 מ"ל חלב עם 100 גר חמאה?<br />אם אני רוצה שמתנ מתוקה עם 38 אחוזי שומן כמו בחנות מה היחס?<br />2. האם זה זה יוצר קצף מזפיק יציב וטוב?<br />3. אם לגירסת פרווה אשתמש בחלב שקדים ובמקום החמאה בשמן קוקוס האם זה יצליח? אם כן כמה שמן קוקס לשים?<br /> בתודה מראש על ל.ה.https://www.blogger.com/profile/00465167716531645600noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1475273632646372904.post-8899612574974152692017-06-08T13:00:25.504+03:002017-06-08T13:00:25.504+03:00מעולה!
ניסיתי את המתכון עם סמנה' ולו רק מטעמי ...מעולה!<br />ניסיתי את המתכון עם סמנה' ולו רק מטעמי בריאות. וחלק מהתערובת שפכתי לתוך הבלנדר עם כמה בננות קפואות+כפית תמצית ווניל, ואני מודה באשמה, מחמת הטעם לא יכולתי להתאפק "ובעודו בכפו יבלענה" היישר מתוך הבלנדרAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/17131210598394519260noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1475273632646372904.post-12988237095908726072017-04-25T17:22:02.173+03:002017-04-25T17:22:02.173+03:00ניסיתי יצא טוב מאוד בלי הרבה חישוהים ......100 גרם...ניסיתי יצא טוב מאוד בלי הרבה חישוהים ......100 גרם חמאה+ כוס חלב רותחטובהhttps://www.blogger.com/profile/07272807318023015196noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1475273632646372904.post-23284511234274823152017-01-11T16:39:35.001+02:002017-01-11T16:39:35.001+02:00הי, אין צורך לחכות אפשר גם לחמם אם יש צורך בהמסת ה...הי, אין צורך לחכות אפשר גם לחמם אם יש צורך בהמסת השוקולד פנימהmaya-sternhttps://www.blogger.com/profile/07736096449770928927noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1475273632646372904.post-41266396917387669372017-01-11T16:13:34.577+02:002017-01-11T16:13:34.577+02:00הי, האם בשביל להכין גנאש עם השמנת צריך לקרר אותה 2...הי, האם בשביל להכין גנאש עם השמנת צריך לקרר אותה 24 שעות או שאפשר להשתמש בה מיד? תודה. Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/06750422996966407289noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1475273632646372904.post-59956852926023125012017-01-11T16:12:27.483+02:002017-01-11T16:12:27.483+02:00הי , האם בשביל להכין גנאש עם השמנת צריך לקרר אותה ...הי , האם בשביל להכין גנאש עם השמנת צריך לקרר אותה כמו לפני הקצפה או שאפשר להשתמש בה באותו הרגע.? תודהAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/06750422996966407289noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1475273632646372904.post-28768741473615638042016-02-07T18:39:33.322+02:002016-02-07T18:39:33.322+02:00המתכון מלמד עקרון של הכנת שמנת, את יכולה לחשב יחסי...המתכון מלמד עקרון של הכנת שמנת, את יכולה לחשב יחסים על פי אחוז השומן שרצוי לך, אל תשכחי את אחוזי השומן בחלב, בהצלחהmaya-sternhttps://www.blogger.com/profile/07736096449770928927noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1475273632646372904.post-31802605701084312072016-02-07T17:36:34.517+02:002016-02-07T17:36:34.517+02:00כתבת במתכון לשים 500 גרם חמאה על ליטר חלב, אבל בתג...כתבת במתכון לשים 500 גרם חמאה על ליטר חלב, אבל בתגובות כתבת שבשביל לקבל שמנת 42% צריך ליטר חלב וליטר(!) חמאה (שזה בעצם בערך קילו חמאה, 5 אריזות גדולות).<br />יוצא שלפי המתכון המקורי ששמת, בו שמים 500 גרם, תצא שמנת של 21%, שכנראה לא ניתן להקציף כלל (כי היא דלילה כמעט כמו שמנת לבישול).<br />איך כל זה מסתדר? אני טועה?יוליהnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1475273632646372904.post-23758074994576287352015-12-18T15:33:31.371+02:002015-12-18T15:33:31.371+02:00למי שגר קרוב לסניף, בסופר קופיקס יש חמאה בלגית, 20...למי שגר קרוב לסניף, בסופר קופיקס יש חמאה בלגית, 200 גרם ב5 שקליםAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1475273632646372904.post-62765240780407620672015-10-18T09:06:24.719+03:002015-10-18T09:06:24.719+03:00אפשר להחליף את החלב בתחליף מהצומח כמו חלב קוקוס או...אפשר להחליף את החלב בתחליף מהצומח כמו חלב קוקוס או שקדים כיוב, אני אישית לא ניסיתי כך שאשמח אם תחזור'י לספר איך יצאmaya-sternhttps://www.blogger.com/profile/07736096449770928927noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1475273632646372904.post-17830975163842789042015-10-17T19:10:32.637+03:002015-10-17T19:10:32.637+03:00איך עושים את השמנת ללא החלב? למי שהוציא חלב ניגר מ...איך עושים את השמנת ללא החלב? למי שהוציא חלב ניגר מהתזונה שלו?ענתhttps://www.blogger.com/profile/16526594346963661569noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1475273632646372904.post-8487686982185818172015-10-16T18:09:10.865+03:002015-10-16T18:09:10.865+03:00הי, הכמות אכן חמש מאות גרם... המתכון לא נגזר לפי ...הי, הכמות אכן חמש מאות גרם... המתכון לא נגזר לפי גודל האריוזת :)<br />אפשר להשתמש במשקל או לקנות עוד חבילה של 100 גרם נוסף על 2 גדולותmaya-sternhttps://www.blogger.com/profile/07736096449770928927noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1475273632646372904.post-43400417837237416012015-10-16T06:52:10.068+03:002015-10-16T06:52:10.068+03:00הי מאיה תודה רבה ........ לגבי החישוב כמות...........הי מאיה תודה רבה ........ לגבי החישוב כמות........ המחיר לא מפריע לי הרי מחיר השמנת ירד מאז מה שחשוב להבין כמויות ... כתבת ליטר חלב על חמש מאת גרם חמאה עד כמה שידוע לי חמאה גדולה ארוזה באריזות של 200 גרם לכן לפי החישוב זה יוצא 400 גרם ולא חמש מאות....... אני צודקת?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/16419202666577243589noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1475273632646372904.post-3901913513116462782015-08-10T09:31:38.803+03:002015-08-10T09:31:38.803+03:00אנחנו כבר שנים רבות לא נוגעים במרגרינה מטעמי בריאו...אנחנו כבר שנים רבות לא נוגעים במרגרינה מטעמי בריאות, לכן איננו יודעים איך שימוש במרגרינה ישפיע על המתכון..<br />מה שבטוח הוא הטעם של מה שיצא לא יהיה של שמנת.maya-sternhttps://www.blogger.com/profile/07736096449770928927noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1475273632646372904.post-3796424953549247542015-08-09T07:28:32.665+03:002015-08-09T07:28:32.665+03:00אפשר להשתמש מרגרינה במקום החמאה?אפשר להשתמש מרגרינה במקום החמאה?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1475273632646372904.post-75973477849587281652014-12-30T16:43:56.559+02:002014-12-30T16:43:56.559+02:00כמובן, כפי שרשום בפוסט, ניתן לקבוע את אחוזי השומן ...כמובן, כפי שרשום בפוסט, ניתן לקבוע את אחוזי השומן הרצוייםmaya-sternhttps://www.blogger.com/profile/07736096449770928927noreply@blogger.com