tag:blogger.com,1999:blog-1475273632646372904.post6313325854877879559..comments2023-03-08T04:53:39.371+02:00Comments on הסלסלה של מיה ואודי: מתכון עוגת שוקולד, ללא גלוטן, ללא סוכר,ללא לקטוז, דלת פחמימות, אבל טעימה במיוחד!maya-sternhttp://www.blogger.com/profile/07736096449770928927noreply@blogger.comBlogger50125tag:blogger.com,1999:blog-1475273632646372904.post-15683874110968653672017-10-06T04:07:01.912+03:002017-10-06T04:07:01.912+03:00כל מה שמחזיק את העוגה הזאת אלו הביצים, לא מכירה תח...כל מה שמחזיק את העוגה הזאת אלו הביצים, לא מכירה תחליף לצערי<br />ולגבי התפוחים, כפי שכתבתי- טחנתי הכל יחד maya-sternhttps://www.blogger.com/profile/07736096449770928927noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1475273632646372904.post-23437324900722394792017-10-05T20:35:56.405+03:002017-10-05T20:35:56.405+03:00מיה בא לי להכין את העוגה , אבל בלי ביצים כי אני רג...מיה בא לי להכין את העוגה , אבל בלי ביצים כי אני רגישה אליהם . <br />מה יכול להחליף . <br />וחוצמזה האם טחנת בטרמו את התפוחים לפני ההכנה או שטחנת יחד עם השאר במהירות גבוהה . <br />תודה Sima Frai Peretznoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1475273632646372904.post-13418207774480757452016-10-03T15:23:00.422+03:002016-10-03T15:23:00.422+03:00הי עידית, מצטערת לקרוא שלא הצליח לך, לצערי כאשר מח...הי עידית, מצטערת לקרוא שלא הצליח לך, לצערי כאשר מחליפים רכיבים במתכון אז התוצאה שונה, שימי לב שהמכון לא מציין כמות המתקה כי אין אפשרות לתת כמויות לסוגי סטיוויה משתנים או ממתיקים אחרים למי שנמענים מסוכר, רסק תפוחים שונה מתפוחי עץ טריים ואכן המתכון מכוון לסוגים של קמח קוקוס וסטיוויה שנבדקו (הקישורים אגב עובדים) maya-sternhttps://www.blogger.com/profile/07736096449770928927noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1475273632646372904.post-53242559542895241932016-10-03T15:20:09.231+03:002016-10-03T15:20:09.231+03:00הי מירב, תודה רבה
שמחה לקרוא שאהבתם את העוגה!
שנה ...הי מירב, תודה רבה<br />שמחה לקרוא שאהבתם את העוגה!<br />שנה טובה maya-sternhttps://www.blogger.com/profile/07736096449770928927noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1475273632646372904.post-54291945980753958052016-10-03T14:59:31.293+03:002016-10-03T14:59:31.293+03:00הי מיה, חג שמח
הכנתי את העוגה לחג ואני רוצה להודות...הי מיה, חג שמח<br />הכנתי את העוגה לחג ואני רוצה להודותעל המתכון כי מאוד מאוד אהבנו אותה!<br />כייף שיש על השולחן גם לכל הנמנעים מ..ומ.. :-)<br />שנה טובה<br />מירבAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1475273632646372904.post-1304524220247400922016-10-03T11:57:13.124+03:002016-10-03T11:57:13.124+03:00הכנתי אתמול. קמח קוקוס נרכש בניצת הדובדבן מיובא מס...הכנתי אתמול. קמח קוקוס נרכש בניצת הדובדבן מיובא מסרי לנקה. במקום תפוחי עץ השתמשתי ברסק מוכן, ללא תוספים. בערך כוס. להמתקה השתמשתי בכחצי כוס סירופ מייפל וכמה טיפות סטיוויה של כרם. ביחס מים לקמח המצויין יצא מלט אז הוספתי עוד כוס מים. עדיין היה סמיך מאד. אפיתי כך ומרחתי למעלה קרם משוקולד מריר, קצת חמאה וקצת מים. <br />גם אחרי שהייה במקרר במשך הלילה, זה לא טעים ברמות. חלק זה מהטקסטורה וחלק מטעם לוואיעידיתhttps://www.blogger.com/profile/18071060151431514105noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1475273632646372904.post-70708739614479749112016-09-24T23:26:42.485+03:002016-09-24T23:26:42.485+03:00חמאה במקום שמן קוקוס אפשרי אך זה כבר ממש לא אותו מ...חמאה במקום שמן קוקוס אפשרי אך זה כבר ממש לא אותו מתכון<br />לגבי הסטיוויה, לצערי בעייתי לציין כמה לשים כי שלא כמו סוכר שהוא תמיד זהה, כל סוג של סטיוויה הוא עם ריכוזיות שונה ויתן תוצאה אחרת של המתקה לכן אין מנוס מלטעום את הבלילה כדי לדעת את רמת המתיקות<br />מקווה שתנסי/ה שוב ואולי יצליח הפעםmaya-sternhttps://www.blogger.com/profile/07736096449770928927noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1475273632646372904.post-25363737515135821922016-09-24T16:17:27.509+03:002016-09-24T16:17:27.509+03:00ממש לא משובחת. השתמשתי בחמאה במקום שמן קוקוס. לא מ...ממש לא משובחת. השתמשתי בחמאה במקום שמן קוקוס. לא מצויין כמה סטיוויה. שמתי כנראה פחות מידי. אף אחד לא משתגע על העוגה. חבל<br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/13071601986060974299noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1475273632646372904.post-44455941897307328252016-07-06T18:20:31.841+03:002016-07-06T18:20:31.841+03:00הי, אני הכנתי כך, מאמינה שיצליח גם בשילוב של חלב ק...הי, אני הכנתי כך, מאמינה שיצליח גם בשילוב של חלב קוקוס, רצוי חצי חציmaya-sternhttps://www.blogger.com/profile/07736096449770928927noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1475273632646372904.post-20800951900820837632016-07-05T15:35:49.641+03:002016-07-05T15:35:49.641+03:00הי רציתי לדעת אם ניתן להחליף את השמן קוקוס בחלב קו...הי רציתי לדעת אם ניתן להחליף את השמן קוקוס בחלב קוקוס או לשלבם חצי חצי?<br /><br />mhttps://www.blogger.com/profile/01024834575658201984noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1475273632646372904.post-78756842759249904332016-02-20T08:22:53.520+02:002016-02-20T08:22:53.520+02:00היי מאיה האם אפשר להחליף את קמח הקוקוס בקמח כרגיל ...היי מאיה האם אפשר להחליף את קמח הקוקוס בקמח כרגיל זהו קמח נטול גלוטן המשלב בתוכו קורנפלור טפיוקה קסנטן גאם וקמח אורז Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/05079007795289564382noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1475273632646372904.post-75663324207753622802016-02-20T08:15:37.038+02:002016-02-20T08:15:37.038+02:00הי
אני לא ניסיתי את העוגה הזאת עם קמח אחר כך שאיני...הי<br />אני לא ניסיתי את העוגה הזאת עם קמח אחר כך שאיני יכולה לדעת בודאות<br />מן הסתם כל החלפה או שינוי ישפיע על המרקם וכיו"ב<br />אשמח להתעדכן אם תנסי/ה ויצליחmaya-sternhttps://www.blogger.com/profile/07736096449770928927noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1475273632646372904.post-49832970656401336752016-02-20T07:46:09.509+02:002016-02-20T07:46:09.509+02:00היי מאיה האם אפשר להחליף את קמח הקוקוס בקמח כרגיל ...היי מאיה האם אפשר להחליף את קמח הקוקוס בקמח כרגיל זהו קמח נטול גלוטן המשלב בתוכו קורנפלור טפיוקה קסנטן גאם וקמח אורז Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/05079007795289564382noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1475273632646372904.post-24411437382154099142016-02-06T16:29:34.428+02:002016-02-06T16:29:34.428+02:00עוגה שיש בה קמח קוקוס ושמן קוקוס יש לצפות שיהיה לה...עוגה שיש בה קמח קוקוס ושמן קוקוס יש לצפות שיהיה לה גוון טע קוקוסי בין השאר, יש מי שלא סובלים אותו ואז כמובן העוגה לא תתאים להם, אנחנו אוהבים את טעם הקוקוס במיוחד אז לנו מצוין. הצעתך להחליף בקמח שקדים או אורז אפשרית למי שלא מקפיד על תזונה דלה בזרעים או פחממות, העוגה הזו מותאמת לתזונת פליאו בה נמנעים מקמח אורז וממעטים בקמח שקדים ולכן גם הבחירה בקמח קוקוס, לא בשל טעמו.., maya-sternhttps://www.blogger.com/profile/07736096449770928927noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1475273632646372904.post-35529088757995399102016-02-06T11:04:17.236+02:002016-02-06T11:04:17.236+02:00לצערי העוגה הזו שיש בה מרכיבים יקרים ומזינים אינה ...לצערי העוגה הזו שיש בה מרכיבים יקרים ומזינים אינה מוצלחת בטעמה בשל קמח הקוקס. הטעם מאוד מורגש למרות שהשתמשתי בקמח קוקוס די יוקרתי זרקתי את העוגה לפח בכאב לב. כדאי להחליף את הקמח ב 1/2 כוס קמח שקדים+ 1/2 כוס קמח אורז-או להכין עוגה אחרת.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1475273632646372904.post-8135441234539175772015-10-22T14:33:48.466+03:002015-10-22T14:33:48.466+03:00איכות חומרי גלם היא קריטית למתכון, אני משתמשת בקקא...איכות חומרי גלם היא קריטית למתכון, אני משתמשת בקקאו מאוד משובח ...<br />לגבי שאלת עוגיות הטחינה, אין לי תשובה כי לא ניסיתי, א...לנסות ואולי יצליח, קמח קוקוס שונה מאוד מקמח רגיל למרות המילה קמח :) גם אני עושה כל הזמן ניסוי וטעיה...רק כך נולדים מתכונים , וכן יש בדרך כשלונות ואז עושה שידרוגים עד שמוצלח לטעמי, יש הרבה עוגות שאנו אוהבים אולי כי התרגלנו לטעמי קמח הקוקוס או שאר מוצרי התחליף וחברים maya-sternhttps://www.blogger.com/profile/07736096449770928927noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1475273632646372904.post-36197838071847018812015-10-22T13:44:04.153+03:002015-10-22T13:44:04.153+03:00הי,
אפשרות של כוס מדידה יורדת מהפרק כי גם לי יש את...הי,<br />אפשרות של כוס מדידה יורדת מהפרק כי גם לי יש את סט כוסות המדידה והכפות<br />אין לי הגדרה מדויקת לטעם שעבר בחיקי, הוא היה פשוט טעם מוזר שלא חוויתי אף פעם<br />זו פעם ראשונה שהשתמשתי בקמח קוקוס לכן אני לא מכירה את טעמו.....<br />העוגה לא היתה מרה , מה שכן אולי היתי צריכה להוסיף יותר קקאו כי בעוגה לא היה טעם שוקולדי כלל<br />עוד שידרגתי אותה עם אגוזי מלך קצוצים...<br />חבל.<br /><br />עכשיו Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1475273632646372904.post-64847390334815488582015-10-20T13:48:00.402+03:002015-10-20T13:48:00.402+03:00עוד אפשרות שיכלה לשבש את המתכון היא שהשתמשת בכוס ג...עוד אפשרות שיכלה לשבש את המתכון היא שהשתמשת בכוס גדולה משלי למדידה (אני עובדת עם סט כוסות מדידה וסט כפות מדידה , זה משהו שאפשר להשיג בכל חנות כלי בית)maya-sternhttps://www.blogger.com/profile/07736096449770928927noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1475273632646372904.post-44537911471488803232015-10-19T23:41:22.672+03:002015-10-19T23:41:22.672+03:00הי, היא לא היתה ניתנת לאכילה כי? טעם הקוקוס? לא ממ...הי, היא לא היתה ניתנת לאכילה כי? טעם הקוקוס? לא ממש הבנתי<br />אם היתה מרירות או טעם לואי יתכן שזה היה מכמות עודפת של סטיוויה או סטיוויה לא איכותית ואז יש לה טעם לואי קשה...<br />אני משתמשת באלו שבקישורים במתכון.<br />לגבי הנוזלים, כיוון שקמחי קוקוס שונים סופגים יותר או פחות נוזלים אז גם ציינתי שיש להוסיף עד לקבלת מרקם מתאים.<br />באיזה קמח קוקוס השתמשת? מי היצרן?maya-sternhttps://www.blogger.com/profile/07736096449770928927noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1475273632646372904.post-69384113396175666092015-10-18T13:53:12.239+03:002015-10-18T13:53:12.239+03:00הי מאיה,
יום חמישי החלטתי להכין את העוגה, עקבתי בק...הי מאיה,<br />יום חמישי החלטתי להכין את העוגה, עקבתי בקפידה על הוראות ההכנה והחומרים, וכיון שהעיסה יצא סמיכה מדי הוספתי עוד ככוס וחצי נוזל,לצערי העוגה יצא בלתי ניתנת לאכילה. עוד קיוויתי שלאחר כמה שעות במקרר טעמה ישתפר אך לששוא. אז איך שהיא, בשלמותה היא הלכה לפח....<br />שמתי לב כי על אריזת קמח הקוקוס תאריך התפוגה הינו עוד חודשיים בלבד, האם יכול להיות קשר והקמח היה מקולקל?<br />בעלי רכש את הקמח Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1475273632646372904.post-37069154869764847132015-07-31T20:52:39.091+03:002015-07-31T20:52:39.091+03:00רגע לפני שאת מתייאשת...האם את מכירה את הסטיוויה הז...רגע לפני שאת מתייאשת...האם את מכירה את הסטיוויה הזאת? אני מוצאת שהיא טובה יותר מאחרות<br />http://il.iherb.com/nunaturals-pure-liquid-cocoa-bean-extract-2-fl-oz-59-ml/7756#p=6&oos=1&disc=0&lc=en-us&w=stevia&rc=1200&sr=null&ic=131?rcode=iqo401maya-sternhttps://www.blogger.com/profile/07736096449770928927noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1475273632646372904.post-52618418648275297892015-07-31T15:55:05.633+03:002015-07-31T15:55:05.633+03:00תודה מאיה.עשיתי ניסוי היום עם עוגה בספל קפה.שמתי כ...תודה מאיה.עשיתי ניסוי היום עם עוגה בספל קפה.שמתי כ 4 טיפות,היה מריר (מילא) וחשבתי שאין טעם לוואי אבל התבדתי,נשאר לי כזה אפטר טייסט שעדיין לא עבר.את הקפה אני שותה עם שמנת ובלי סוכר בכלל,כבר עדיף לי מהסטיביה.כנראה שאני רגישה יותר לממתיקים כאלו.חבל :(<br />תודה בכל אופן!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1475273632646372904.post-76748148976445487642015-07-31T14:38:30.389+03:002015-07-31T14:38:30.389+03:00הי רינת, עם סטיוויה המינונים הם קריטיים ומשתנים בכ...הי רינת, עם סטיוויה המינונים הם קריטיים ומשתנים בכל סוג, לכן אין ברירה אלא להוסיף בהדרגה ולטעום את הבלילה, זה לעולם לא ממתיק זהה לסוכר, צריך לעבור תקופת הסתגלות למתיקות מופחתת, אני לעיתים מערבבת סטיויה עם ממתיקים נוספים והמתיקות מתאזנת , מעט סילאן/דבש/מייפל למשל, גם קסיליטול עושה טוב בערבוב. שם המשחק הוא לשחק ולטעום עד שזה מתקתק, הכי גרוע זה עודף סטיוויה! זה עושה מר וטעם לואי מודגש, אז בעדינות maya-sternhttps://www.blogger.com/profile/07736096449770928927noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1475273632646372904.post-5572765331419674632015-07-31T02:05:50.810+03:002015-07-31T02:05:50.810+03:00היי מאיה,טעם הלוואי של הסטיביה מורגש בעוגה? פשוט ל...היי מאיה,טעם הלוואי של הסטיביה מורגש בעוגה? פשוט לא בא לי להרוס חומרים יקרים בתהליך. קניתי מאיי הרב 4 סוגי סטיביות,ניסיתי בקפה וחצי שעה לא עברו לי הרעידות והאפטר טייסט.זה היה אחד הדברים המגעילים שטעמתי בחיי.אני ממש מממש מאוכזבת כי בניתי על הסטיביה הרבה מתכונים ותוהה אם באוכל/אפייה היא מתנהגת אחרת. סוכר קוקוס הוא גם פליאו? תודה!! רינתAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1475273632646372904.post-46774810367052501792015-07-11T13:59:45.618+03:002015-07-11T13:59:45.618+03:00שלום לך, הביצים מתפיחות מספיק, אך אין מניעה להוסיף...שלום לך, הביצים מתפיחות מספיק, אך אין מניעה להוסיף אבקת אפייה אולי יתפח עודי יותר (אני לא אוהבת את טעם הלואי של האבקה ומעדיפה להמנע) . בשביל מה קסאנטאן גאם?<br />האם ניסית את המתכון והיתה לך בעיה ?maya-sternhttps://www.blogger.com/profile/07736096449770928927noreply@blogger.com