יום ראשון, 1 ביולי 2012

סאגו פאק לם יאיי - קינוח טפיוקה בחלב קוקוס



פניני טפיוקה פודינג עם לונגן ותירס מתוק
(סאגו פאק לם יאיי) מתכון של שף סוואלי אלדר


לונגן הוא פרי מתוק מאוד וטעים כשהוא טרי. התאילנדים מבשלים אותו עם טפיוקה ואורז דביק, הוא משמש אצלם גם כקינוח עשיר עם קרם קוקוס.
(מזכיר מאוד ליצ'י)

מרכיבים:


100 גרם פניני טפיוקה
¼ כוס סוכר
2 כוסות מים
100 גרם לונגן (בקופסת שימורים)
½ כוס סירופ (מתוך נוזל השימורים)
1/8 כוס גרעיני תירס מתוק

½ כוס קרם קוקוס

½ כפית מלח

אופן ההכנה:

1.לחמם את קרם הקוקוס על איש בינונית, להוסיף קורט מלח ולערבב עד שהמלח נמס. מסירים מהאש ומניחים בצד.
2. מרתיחים מים בסיר, מוסיפים את פניני הטפיוקה ומבשלים תוך כדי ערבוב..
3. כאשר פניני הטפיוקה בשלב חצי הבישול מוסיפים את הסירופ וממשיכים לערבב על אש בינונית.
4. כאשר פניני הטפיוקה מבושלים- נראים כשקופים (בדרך כלל הבישול לוקח בערך 15 דקות), מוסיפים סוכר, לונגן ואת התירס המתוק.
5. מגישים עם קרם קוקוס מומלחים קלות.




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה