יום ראשון, 29 בדצמבר 2013

כבד קצוץ בטעם אורגינל "של פעם" בשתי דקות

 
כבד קצוץ הוא אחד המאכלים האהובים ביותר על אודי, הוא מוכן לקבל קערה כל בוקר (טוב... גם אני מחבבת מאוד).
לשמחתנו בתזונת פליאו ממליצים מאוד לכלול לפחות מנת כבד בקר אחת בשבוע, שכן הוא מהווה מקור מושלם ואיכותי לויטמינים , כיוון שאצלנו כבר מזמן תרנגולות על חלקיהן כמעט ולא נכנסות למטבח, בשל כל התוספות שהן מביאות איתן עקב הפצצות ההורמונים/אנטיביוטיקה ועוד  "דברים טובים" , התחלנו לצרוך כבדי עגל, מסתבר שלהבדיל מכבד פרה בוגרת שהינו קשה ומר, כבד העגל רך ועדין בטעמו ולא צריך יותר מצלייה קצרה מכל צד , קצת מלח ופלפל  (רצוי גם חמאה טובה אך לא חובה) ומתקבל מעדן ממש!
בכל פעם שאני מכינה לנו סטייק כבד עגל שכזה אני שומרת אחד צלוי במקרר וביום המחרת מכינה כבד קצוץ לשמחתו של אודי.

אין קל מזה!

(אפשר כמובן להכפיל את הכמויות ככל שתרצו, החומרים שלהלן מתייחסים לפרוסת כבד אחת).
החומרים:
פרוסת כבד עגל טרי (כ250-300 גרם)
2 ביצים קשות
בצל קטן/בינוני מטוגן בכמות שמאלץ נדיבה (לא כדאי אבל... אפשר להמיר בחמאה או שמן אחר להעדפתכם)
מלח
פלפל שחור גרוס

את הבצל אפשר לפרוס או לחתוך גס- מה שמתחשק
 את כבד העגל אפשר לטגן בשלמותו, אך חיתוך לכמה חלקים יזרז את הצלייה
 מזהיבים את הבצל בשמאלץ/שמן (את זה שבתמונה הבאתי לאחרונה מהונגריה , קל מאוד להכין לבד משומן של בקר/כבש/אווז או עוף אם אתם אוכלים עוף)




 כשהבצל הזהיב קלות זה בדיוק הזמן להוסיף את הכבד
את הכבד אני צולה כך שבפנים הוא נשאר מעט ורוד ואך מבחוץ הוא צלוי היטב (כבד צלוי מדי יהיה יבשושי ופחות טעים)
מעבירים את הבצל+שומן+כבד+ביצים קשות+מלח ופלפל אל מכשיר הקיצוץ (למרות שיש לי כמה וכמה חשמליים משוכללים, במקרה הזה אני מעדיפה את זה הידני שלא הופך את הרכיבים לממרח, אלא מביא אותם למרקם המדוייק של כבד קצוץ "של פעם" שהיו טוחנים במכונת בשר ידנית או קוצצים בסכין)


מסובבים : אחת ...שתים...שלוש, אולי ארבע, הכבד הקצוץ שלנו מוכן!


 במקום לחם... פלפל אדום אוהב כבד קצוץ!

קוראים יקרים שלנו, אנו נשמח מאוד לקבל תגובות לפוסט, כדי לדעת שביקרתם,

לשמוע אם אהבתם וכמובן נשמח לענות לכם על כל שאלה,
בינתיים, שיהיה בתיאבון ולהתראות בפוסט הבא :)

12 תגובות:

  1. גם אני אוהבת את הכבד הקצוץ מכבד עגל ולא עוף - שאלה יותר חשובה לי - היכן מצאת את המכשיר הידני?

    השבמחק
  2. ediana שלום, את המאסטר סלייסר המופלא משווקים כרמל דיירקט, חנויות מתמחות רבות מוכרות אותו,
    את יכולה ליצור איתם קשר ולשאול איפה יש כזה קרוב לביתך :
    טלפון 1700-700-642
    אתר אינטרנט http://www.carmeldirect.com/

    השבמחק
  3. מעולה. ללא ספק חזרת ליד משדרגת את המנה.

    השבמחק
    תשובות
    1. חזרת...כוסית וודקה ואתה מסודר :)

      מחק
  4. אוי בדיוק זרקתי את הידני

    השבמחק
    תשובות
    1. ששת..אז אין ברירה, קח סכין ותתחיל לקצוץ :)

      מחק
  5. אוי בדיוק זרקתי את הידני

    השבמחק
  6. איפה קונים כבד עגל? טרי?

    השבמחק
  7. שלןם לי, אני קונה אצל קצב, אולי אפשר גם בקצביות הסופרים, חשוב להדגיש ולבקש- רק של עגל עגל!

    השבמחק
  8. הייתי שמח לדעת באיזה שומן את משתמשת למנה וכיצד את משלבת אותו ובאיזה שלב של המתכון בהכנת המנה!!?!
    ישר כח נראה מעלף- סבתא (חיה) של בן הזוג שלי שיוודא לחיים ארוכים , הייתה מכינה כבד קצוץ- כנראה שאין כדוגמתו וטעמו.
    המתכון שלך נראה מעולה ומגרה!!
    אשמח לעזרה
    תודה רבה. נתנאל

    השבמחק
    תשובות
    1. היי נתנאל
      בפוסט מפורט נושא השומן ובמה השתמשתי- שומן אווז וראה שיש גם הצעות לשומן אחר
      וגם שאני טוחנת אותו עם כל הרכיבים , תעבור על התמונות וכל הרשום בינהן- מפורט ומצולם כך שקל יהיה לעקוב ולהכין.
      מקווה שתנסה ויצא לטעמך :-)
      מיה

      מחק
  9. תודה רבה על המתכון, וצילומים מעולים.

    השבמחק