יום חמישי, 17 ביולי 2014

מתכון: קאנטקי פרייד צ'יקן, ללא גלוטן!

בגלגול הקודם , בו אכלנו גלוטן, קאנטקי פרייד צ'יקן היה  מתכון קבוע ואהוב במטבח שלנו.
לימים, עם השינוי התזונתי , פירורי לחם וקמח כבר לא חברים יותר...
אבל את העוף העסיסי והפריך שכה אהבנו מסתבר אפשר לשחזר ממש לא רע גם ללא מוצרי חיטה (כמובן שאפשר להכין את אותו המתכון גם עם פירורי לחם אם זה בסדר לכם)

לקאנטקי משתמשים בעוף ללא עור, אפשר בכרעיים, אפשר שוקליים, אפילו פרגיות יתאימו, הכי קל להסיר לבד אך מסתבר שאפשר לרכוש מוכן ונקי.


את העוף אני מבשלת במים עם מלח עד שהעוף 3/4 מבושל, מסננת ומקררת.

ועכשיו להכנת המרינדה:
 2-3 כפות סילאן או דבש
3-4 שיני שום
כף פפריקה מעושנת או מתוקה
חצי כפית שמן שומשום קלוי
2 כפות סוייה (ללא גלוטן)
כף חרדל דיז'ון




לערבל יחד לבלילה חלקה , לזרוק פנימה עגבניה טרייה אחת, ולטחון לבלילה חלקה
בתמונה בכין המיוחד לטחינה של הבמיקס שלי ( במיקס למי שלא מכיר, הוא בלנדר מוט מדהים, שעושה המון פעולות, לכל פעולה הסכין שלה)






להוסיף לבלילה ביצה אחת (זה חשוב להדבקת הציפוי אח"כ, אפשר בשלב הערבול או אחרי) 
ולערבב היטב
לעסות את העוף היטב ולהשאיר למנוחה במקרר לפחות 30 דקות

הציפוי: חופן בוטנים + חופן שקדים _מלח+ פלפל שחור


להעביר למטחנה (במקרה הזה היא של הבמיקס) לטחון דק
 להוסיף חופן שומשום וחופן קוקוס
לטחון יחד טחינה קצרה
 
ציפוי העוף:
מומלץ לטבול עוד סיבוב בביצה טרופה (נוסף על האחת שהיתה במרינדה)
 ולצפות בתערובת היבשה





 לטגן בשמן (או שומן) חם אך להזהר שלא יהיה חם מדי, שהציפוי לא ישרף!  
להפוך ולזהיב היטב מכל הצדדים



  בתיאבון!!!

 


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה