וופל בלגי משגע, דל מאוד בפחמימות, ללא גלוטן/סוכר/דגנים/קיטניות

כבר תקופה ארוכה שרצה לי בראש פנטזיה בדמות וופל בלגי שיעמוד בתקנים המחמירים של כמעט אפס פחמימות , ודאי כשר למהדרין לפליאו וכל שאר הנמנעים מגלוטן/סוכר/דגנים/קיטניות .

לאחרונה רכשתי סוף סוף טוסטר שיש לו גם פלטות לוופל בלגי (79 ש"ח בשופר סל דיל...)
ומיד עם הוצאתו מהקופסה התחלתי בהכנות לוופל הראשון...
עברתי על מתכוני וופל פליאו ברשת, ולאכזבתי כל אלו שהצלחתי למצוא היו עשירים מדי בפחמימות עבורנו (כן כן...גם אנחנו כנראה מתקדמים לכיוון הקיטוגני בצעדי ענק) שכן רובם הכילו בננה ואלו שלא, היו רוויי עמילנים וקמחים פחממתיים למדי.
אז מה עושים כשאין מתכון מתאים? ברור, ממציאים אחד!
חשבתי קצת, ערבבתי קצת, להפתעתי ,זו היתה אהבה והצלחה כבר בנסיון ראשון!



המתכון:
1/3 כוס זרעי פשתן כהים שלמים
1/4 כוס שקדים מקולפים שלמים
2 ביצים
1/4 כוס חמאה מומסת/שמן קוקוס
ממתיק, כמות לפי הטעם וסוג הממתיק (אצלנו 1/8 כפית סטיוויה טהורה)
1/4 כפית קינמון
1 כפית מחוקה א.אפיה
קורט מלח ים אטלנטי

 ההכנה:
ראשית יש לטחון את זרעי הפשתן והשקדים לקמח דק ככל האפשר
למשימה הזאת גוייס הבמיקס התותחי שלי כאשר השתמשתי במטחנה החיצונית שלו


אחת שתיים שלוש...

התקבל קמח דק ואחיד!
חשוב מאוד לטחון את הפשתן ממש סמוך לשימוש אחרת יאבד את ערכיו התזונתיים המעולים ואף יתחמצן! (טעות גדולה ומזיקה היא לרכוש פשתן טחון, עדיף להשקיע בציוד טוב לטחינה שיעשה לכם המון טוב במטבח  ובבריאות)
הוספתי למיכל את החמאה המומסת ,אבקת האפיה, הסטיוויה, הקינמון ושתי ביצים



אחת, שתיים, שלוש..

המסה מוכנה , אחידה וחלקה
זה הזמן לחמם את הטוסטר עם פלטות הוופל או מכשיר הוופל שלכם
כמה דקות ההמתנה יסמיכו את הבלילה, אם היא סמיכה מדי, יש להוסיף מעט מים
אני הוספתי כ1/4 כוס וערבלתי לאיחוד.


נשאר רק למזוג את העיסה לתבניות, לסגור ולהמתין 2-3 דקות שהוופל יהיה מוכן
הריח שעולה ממנו משכר!
בזמן הזה אפשר להכין את מה ששמים עליו...
הוופל מוכן כשמפסיקים לעלות מהמכשיר אדים, הריח ממש טוב, הצבע זהוב ויפה


אנחנו אכלנו אותו עם שמנת מתוקה ביתית משודרגת (מבטיחה מתכון בקרוב- שווה לחכות!)
ומעט מאוד סירופ מייפל משובח
כדי לחסוך פחמימות של המייפל אפשר להכין קצפת מומתקת בסטיוויה
וכמובן כל תוספת שעולה בדמיונכם תהיה חגיגה על הוופל המדליק הזה


אנחנו כבר מפנטזים על הוופל שנכין היום, הפעם מתוכנן אחד מלוח שיהיה בסיס לאגס בנדיקט

קוראים יקרים שלנו, אנו נשמח מאוד לקבל תגובות לפוסט, לשמוע אם אהבתם וכמובן נשמח לענות לכם על כל שאלה, או אפילו לקבל ד"ש כדי לדעת שביקרתם, בינתיים, שיהיה בתיאבון ולהתראות בפוסט הבא :)



14 תגובות:

  1. הי

    האם אפשר להשתמש באותה בלילה כדי להכין פנקייק?
    מהתאור שלך זה נשמע מאוד טעים אבל אין לי טוסטר...

    השבמחק
    תשובות
    1. הי, אפשר מן הסתם להכין פנקייק ממנו
      אך כל הכייף בוופל בלגי זו הקריספיות הנפלאה שבלעדי טוסטר יעודי לא תהיה...

      מחק
  2. נתקלתי באתר שלך במקרה. אנסה היום את המתכון כפנקייק. מקווה שיצא טוב

    השבמחק
  3. היי, האם אפשר לעשות את המתכון ללא זרעי פשתן? אם לא, מה אפשר כתחליף?

    השבמחק
    תשובות
    1. הי, את המתכון הזה ניתן להכין כפי שנכתב אחרת זה לא יהיה המתכון הזה...

      מחק
  4. היי, אפשר להכין את המתכון ללא זרעי הפשתן? ואם לא, מה אפשר לשים כתחליף?

    השבמחק
  5. היי, הכנתי ויצא מעולה.
    אגב לא כתוב כמה אבקת אפייה.. שמתי כפית מחוקה

    השבמחק
    תשובות
    1. הי, ממש שמחה שיצא מוצלח!
      תודה ששמת לב לא.האפייה, עדכנתי :)

      מחק
  6. הכנתי... יצא מעולה.

    השבמחק
  7. זרעי פשטן זה פליאו?

    השבמחק
  8. הכנתי ויצא נפלא!!!
    הקפאתי והפשרתי בטוסטר יצא טעים בטירוף!!!

    השבמחק
  9. היי אם קונים קמח שקדים ופשטן טחונים מה הכמות ?

    השבמחק