פיצה פאי על בצק שקדים פריך (ללא גלוטן)

כבר המון זמן נבנית בי תשוקה למאפה המושחת הזה, שעל אף פשטותו העונג שהוא מסב...עצום!
נהגתי להכין וריאציות שלו בימים ההם פעם של אכילת גלוטן,
והנה, סוף סוף הבשילו כל התנאים לברוא אותו מחדש בגרסה הפליאוליטית שלו (ללא גלוטן/קמח מדגנים /קיטניות)
אלתור מהיר הניב תוצאה משובחת ומענגת אולי אפילו עוד יותר מזו שהיתה אז בבצק החיטה!



הבצק:
1 כוס קמח שקדים (או כוס וחצי שקדים מולבנים שלמים שטחנתם על המקום כמוני)
3 כפות עמילן טפיוקה
2 ביצים
3 כפות שמן זית
1 כף חמאה קרה
מלח, פלפל, חופן תבלינים איטלקיים שמתאימים לפיצה

לזרוק הכל למעבד מזון ולטחון יחדיו, מתקבל בצק רך ודביק.

את הבצק למרוח יפה על תבנית פאי כולל על השוליים (להשאיר קצת בצק בצד לקישוט הפאי מלמעלה).

לאפות בתנור שחומם ל200 מעלות כמה דקות, עד שהבצק מתייצב ומזהיב.

להוציא מהתנור , להוריד את חום התנור ל180 מעולת

להוסיף את המילוי בשכבות על גבי הבצק האפוי:

מריחה דקה של טפנאד זיתים שחורים (או פיזור חתיכות זיתים)
פרוסות דקות של עגביה טריה
חופן נדיב של בצל ירוק קצוץ
שכבה נדיבה של גבינת מוצרלה מגוררת
שכבת תערובת נקניקים טובים קצוצים לקוביות של כחצי ס"מ (כתף בקר, פסטרמה, סלמי , שינקן, וכיוב)
לפזר מעליהם עוד שכבה של גבינה  + "שליכטות" קטנות של שארית תערובת הבצק שיתפחו לכדורוני קראסט מדליקים וטעימים.

להחזיר לתנור לאפיה בחום של 180 מעלות עד שפני הפאי מזהבים יפה.

בתיאבון!!!





קוראים יקרים שלנו, אנו נשמח מאוד לקבל תגובות לפוסט, לשמוע אם אהבתם וכמובן נשמח לענות לכם על כל שאלה, או אפילו לקבל ד"ש כדי לדעת שביקרתם, בינתיים, שיהיה בתיאבון ולהתראות בפוסט הבא :)


9 תגובות:

  1. נראה טעים מאוד , יש אופציה בלי עמילן ?

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה, זה אכן היה טעים מאוד!
      אולי אפשר לנסות להמיר עמילן בזרעי פשתן טחונים, אני מן הסתם הכנתי כך , אך אשמח להתעדכן אם יצליח אחרת.

      מחק
    2. הי, קודם כייף שהכנת והיה טעים
      טפיוקה בהחלט פליאו, אני לא ניסיתי עם משהו אחר כך שלא ממש יודעת מה יצא...

      מחק
  2. הי מיה, מה נשמע? הפיצה-פאי נשמעת נפלא. ניסית זרעי צ'יה טחונים, במקום הטפיוקה?

    השבמחק
  3. אופס, רק עכשיו ראיתי שכתבת שלא ניסית....חג שמח

    השבמחק
  4. התמונה נראית מעולה, החלפתי טפיוקה בעמילן תפו"א, ויצא לי מאוד דביק, יש לך רעיון למה? איך מתגברים על הבעיה?

    השבמחק
  5. היי,
    שמחתי מאוד לגלות את המתכון- פיצה היא פתרון מעולה לארוחה קלה, משביעה (ועכשיו גם מזינה...).
    ה"בצק" יצא לי די רך, ואף קטן מדי לתבנית (הנחתי שהכמויות מתייחסות לתבנית פאי 24/26, והכפלתי כדי למלא תבנית רבועה של תנור). בנוסף נוצרו בועות, דבר שהקשה מאוד מריחה ופיזור אחידים של רוטב ותוספות.
    שאלה: איך אפשר לדאוג שלא יהיו בועות? האם המרקם הרך הוא הנכון?
    שורה תחתונה- היה טעים, ושבענו עד לארוחת הערב...
    תודה!

    השבמחק
    תשובות
    1. הי ותודה על התגובה ושמחתי שיצא טעים! זה הכי חשוב :)
      המרקם הרך הוא הנכון כי זה לא ממש בצק...אלא משהו שמדמה אותו ו (ציינתי בהסבר שצפוי לצאת רך ודביק)
      בועות אפשר אולי לפוצץ לפני האפייה, לא נתקלתי בבעייה כזו כשהכנתי.

      מחק
  6. היי, תודה!! מתכון מעולה!! במקום טפיוקה שמתי כף פשתן טחון ו2 כפות שיבולת שועל טחון.. יצא לי ממש ממש טעים :)

    השבמחק