מתכונים תאילנדיים משגעים - היישר מהסדנה של השפית סוואלי אלדר.

את סוואלי אלדר זכיתי להכיר לפני שנים רבות, אבל קודם כל הכרתי את האוכל שלה. סוואלי הייתה בעלת המסעדה התאילנדית הראשונה בישראל "שנגרילה" ברחוב הירקון בתל אביב, וכמה טובה הייתה המסעדה ההיא! שם התקיימה פגישתי הראשונה בחיי עם המטבח התאילנדי המופלא, זו הייתה אהבה ממבט ראשון, המטבח הכל כך צבעוני וטעים ומיוחד הזה הסעיר את חושיי עד כדי כך, שגררתי את משפחתי לשם בכל אירוע חגיגי אפשרי... עד היום זוכרת את מראה המסעדה ואת המנות שאכלנו ואת ההתרגשות שליוותה כל ביס.

לימים (ימים רבים, שנים רבות...) הפכתי בלוגרית והוזמנתי לסקר סדנת בישול תאילנדי בהנחיית השפית סוואלי אלדר, לא ידעתי שידיה הם אלו שעשו את הקסמים ההם בשנגרילה... אך שוב התאהבתי ושוב ממבט ראשון, פגשתי אישה קורנת טוב עם חיוך ענק וכישרון אינסופי ברזי המטבח הנחשק - המטבח התאילנדי.

הסתבר שסוואלי אחראית לכך שיש לנו בארץ היום את חומרי הגלם החיוניים לבישול התאילנדי בפרט ושל המזרח הרחוק בכלל. סוואלי היא הבעלים של חברת אוריינטל פוד המייבאת לישראל מגוון גדול של מוצרי איכות, שחלקם מוכרים ממש בכל בית (תציצו רגע בתמונה למעלה ומיד תזהו את המוצרים של המותג HEALTHY BOY...) ואת חלקם האחר ממש שווה להכיר ולדאוג שיהיו נוכחים בארון המטבח של כל חובב בישול אסייתי.

לפני מספר שבועות, ממש רגע טרום פרוץ החגים, הוזמנתי שוב (לשמחתי הרבה) לסדנה חדשה של סוואלי. כמובן שהתייצבתי עם מצלמתי בכדי להביא לכם את המתכונים המדהימים שלמדנו וטעמנו, אך את הטעם לצערי לא יכולה להעביר... אך אם תבצעו את הכתוב במתכון ותשתמשו בחומרי הגלם והרטבים הנכונים, מובטחת לכם טעימה של גן העדן התאילנדי, שאין שני לו...

לפני שנתחיל עם המתכונים שהכנו, אני רוצה לספר לכם על מוצר שהיה חדש עבורי ואני מאוד ממליצה גם לכם להכיר מקרוב: קרם הקוקוס/חלב קוקוס עשיר ומושלם (ראו תמונה שלו למעלה), שמתווסף לסדרת פחיות החלב קוקוס האיכותיות של אוריינטל פוד. המיוחד והשונה בחלב שבקרטון הצהוב מזה שבפחיות הוא שתכולתו  100% טבעית , החלב הזה לא מכיל חומרי שימור או תוספות!!! הטעם כמובן בהתאם - טעם טבעי ונפלא של קוקוס, עשיר ומרוכז במידה מעולה והרבה יותר טעים מחלב של פחיות, שלרוב מכיל המון משמרים ומייצבים ועוד. גם המחיר, כפי שראיתי במקרה על המדף של "גרין שופרסל", הוא כ-18 ש"ח לליטר שלם!!! מחיר מעולה ביחס לכל מוצר אחר בישראל.

הצצה לחלק מחומרי הגלם שחיכו לנו על השולחן...
מה-הו – מנת עוף ואננס עם שום ובצל קריספים ברוטב בוטנים זו מנת פתיחה, מתאבן, אבל טעים כל כך שאי אפשר לעצור!!!
מצרכים:
1/2 כוס עוף קצוץ
1.5 כף סוכר דקלים
1/2 כוס בוטנים
1/2 כפית מלח
3 כפות רוטב דגים
1 כף שום, 1 כף כוסברה, 1 כפית פלפל לבן, 1 כף שאלוט – טחונים יחדיו.
1 צ'ילי
800 גרם אננס
כוסברה לקישוט
3 כפות שמן
אופן הכנה:
במשך כ 5- דקות, מוסיפים את העוף, סוכר ומבשלים עוד GP 1. שמים שמן בווק, מטגנים את ה
כרבע שעה על אש נמוכה. מוסיפים רוטב דגים, מלח ומבשלים במשך 10 דקות. מכבים את האש
ומוסיפים בוטנים.
2. חותכים את האננס לפרוסות. על כל פרוסה מורחים את הממרח וסוגרים עם פרוסה נוספת.
מקשטים עם צ'ילי אדום וכוסברה.
קאו הו באי בואה – אורז עם עשבי תיבול עטוף בעלה גפן. מנה משביעה וטעימה, אפשר בקלות להפוך אותה לטבעונית או לבשרית/ימית וכיו"ב, לפי הטעם וסגנון האכילה.
מצרכים:
2 כוסות אורז (מבשלים חצי בישול)
1/2 כוס טופו חתוך לקוביות
1/2 כוס פטריות שיטאקי קצוצות
1/2 כוס גרעיני לוטוס / 1/2 כוס גרעיני שעועית ירוקה
2 ביצה קשה
HEALTHY BOY 3 כפות סויה לבנה
HEALTHY BOY 3 כפות רוטב הויסטר
HEALTHY BOY 3 כפות סויה מתוקה
1 כף שום, 1 כף כוסברה, 1 כפית פלפל לבן, 1 כף שאלוט – טחונים יחדיו.
2 כפות שמן שומשום
15 עלי גפן
אופן הכנה:
1. מערבבים את כל המרכיבים עם האורז, מלבד עלי הגפן והביצים.
2. מרכיבים את המנה- לוקחים 3 כפות אורז ורבע ביצה שמים בתוך העלה ועוטפים.
3. מאדים כ- 30 דקות.


גאנג
-פט-פט-יאן – מנה של אווז ברוטב חלב קוקוס וקארי אדום
מנה נהדרת ועשירה מאוד בטעמה!
מצרכים
:
300 גרם ברווז
100 גרם אווז מעושן
HEALTHY BOY 1/2 כוס רוטב קארי אדום
1/2 כוס אננס
5 עגבניות שרי
כפיר ליים
רוטב דגים
20 גרם בזיליקום
1 צ'ילי אדום
2 כפות רוטב דגים
1 כף סוכר דקלים
 400 מ"ל חלב קוקוס
אופן הכנה:
1. שמים חלב קוקוס בסיר, מוסיפים קארי אדום, כשרותח יש להוסיף את האווז והברווז ולבשל
במשך 7 דקות.
2. מוסיפים את האננס, עגבניות שרי, סוכר דקלים , רוטב דגים, כפיר ליים ובזיליקום.
פאו ננג מנאו - דג מאודה ברוטב צ'ילי, שום ולימון בטעם חמוץ-חריף
מצרכים:
2 יחידות פילה בס
1 כפית מלח
1 כפית חומץ
15 גרם ג'ינג'ר פרוס
4 גבעולי בצל ירוק
מצרכים לרוטב:
3 כפות שום כתוש
3 כפות צ'ילי חריף כתוש
3 כפות כוסברה כתוש
1 גבעול בצל ירוק כתוש
3 כפות מיץ לימון
3 כפות רוטב דגים
1 כף סוכר לבן
אופן הכנה:
1. מורחים את הדג בחומץ ומלח.
2. מגלגלים את פילה הדג וקושרים בעלה בצל ירוק, מפזרים ג'ינג'ר 

מכניסים לאידוי כ- 10 דקות.

3. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ושופכים על הדג המוכן.

קאנום ג'ין נאם יה - מנת בריאות של אטריות אורז עם כדורי דגים בתוספת של מגוון עלי תיבול מיוחדים
מצרכים לרוטב:
CHACO 400 מ"ל חלב קוקוס
500 גרם פילה דניס
YWY 1/4 כוס רוטב קארי
3 בצל שאלוט
5 שיני שום
2 חתיכות חלנגל
5 עלי כפיר ליים
20 גרם למון גראס פרוס
1/4 כוס קראצ'אי
4 כפות רוטב דגים
1.5 כוס מים
מצרכים למנה:
500 גרם אטריות אורז
50 גרם כרוב לבן
50 גרם נבטים
50 גרם שעועית תאילנדית
30 גרם בזיליקום
20 גרם נענע
50 גרם מלפפון
2 ביצה קשה
30 גרם כוסברה
אופן הכנה:
1. מרתיחים מים בסיר. מוסיפים חלנגל, למון גראס, כפיר ליים, שום, שאלוט ודג. מבשלים כרבע
שעה. מסננים את הנוזל.
2. טוחנים את שאר המרכיבים עם רוטב הקארי. מוסיפים לסיר עם הנוזל. מוסיפים חלב קוקוס,
רוטב דגים ומבשלים עד לרתיחה.
3. שופכים את הרוטב על שאר המרכיבים של המנה



קוראים יקרים שלנו, אם אהבתם, שתפו אותנו בתגובות שלכם, וכמובן נשמח לענות על כל שאלה.
מוזמנים לתת ב"לייק" בדף הפייסבוק שלנו,כך תתעדכנו בקלות על כל פוסט חדש ונשאר בקשר!

דף הפייסבוק של הסלסלה של מיה ואודי
בינתיים, שיהיה בתיאבון ולהתראות בפוסט הבא :)

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה