יום שלישי, 21 בפברואר 2017

עוף מעושן בטעמים של איטליה

לא לחינם התרנגולת היא מלכת המטבח - על אף זמינותה ומחירה הזול, היא יכולה להפוך בקלות למעדן של ממש ואין זה פלא שהיא מככבת במטבחן של תרבויות רבות. אנחנו מאוד מאוד אוהבים עוף ורצוי כזה שלא נופח בהורמונים ואכל אנטיביוטיקה עם תירס... כי מעבר לפן הבריאותי, הטעם של תרנגולת "טבעית" טעים בהרבה! ואם כבר תרנגולת, אז תרנגולת בטאבון / במעשנה / על הגריל מגיעה למחוזות טעם ומרקם מופלאים.

הפעם החלטנו לקחת את התרנגולת שלנו לכיוון איטלקי ולנסות תיבולים ואופניי צלייה שונים בגריל דום ה"כל יכול". אבל לפני שמתחילים, חשוב לזכור שחלק מסוד העסיסיות של העוף הצלוי טמון בהשרייה מקדימה בתמלחת (בריין) או "ראב" יבש של תבלינים ומלח, אותם כבר הזכרנו בפוסטים קודמים.

הפעם העוף קיבל "ראב" יבש ושרה בו 24 שעות

ה"ראב":
צרור תבלינים טריים: רוזמרין, טימין, אורגנו, פלפל שחור גרוס, שום כתוש וגרידת לימון, מלח ים גס , קיצוץ גס במעבד מזון לקבלת מרקם אחיד לכל התבלינים ושחרור טעמים טוב יותר).

את העוף מניחים בשקית טובה (שלא תיזל), מורחים בשמן זית מכל הצדדים ומעסים את תערובת התבלינים והמלח על כל המעטפת וגם בתוך הבטן, סוגרים היטב ומניחים על צלחת גדולה במקרר למשך לילה או עד 24 שעות.

לקראת הצלייה פתחתי את העוף ע"י חיתוך עצם החזה
זה הזמן להבעיר את הגחלים - 5 ד' בעזרת המבעיר החשמלי של הגריל דום והכל בוער

על הגחלים אני אוהבת להניח, מלבד כפיסי העישון, גם צרור עלים ארומטיים של תבלינים מהגינה ועלים מעץ הלימון

על הרשת התחתונה של הגריל דום אני מניחה ווק יצוק ברזל עבה וכבד שאוגר את טיפטופי השומנים, אך גם משמש כאוגר ומפזר חום וחוצץ מהחום הישיר של הגחלים. לרוב אני יוצקת לתוכו מים ומייצרת לחות
העוף יוצא לדרך - קודם על צידו הפנימי, בו הבשר החשוף מקבל את העשן שמשתחרר בתחילת התהליך
מייצבים את החום סביב 110 מעלות, או המקום בו רשום "עוף" במדחום המובנה

לאחר כחצי שעה הוספתי קצת ירקות לצלייה
צד שני ומדחום ננעץ עמוק בחלק בשרני בכדי לדעת מתי מוכן לאכילה
העוף מוכן כאשר במד החום שנעוץ עמוק בחזה נמדדות כמעט 70 מעלות, שכן בעוף חשוב מאוד לעבור את ה64 מעלות מחשש סלמונלה!
נותנים לעוף לנוח 5-10 דקות לפני הפריסה

בתיאבון!!!

קוראים יקרים שלנו, אם אהבתם, שתפו אותנו בתגובות שלכם, וכמובן נשמח לענות על כל שאלה. מוזמנים לתת ב"לייק" בדף הפייסבוק שלנו, כך תתעדכנו בקלות על כל פוסט חדש ונשאר בקשר!


דף הפייסבוק של הסלסלה של מיה ואודי
בינתיים, שיהיה בתיאבון ולהתראות בפוסט הבא :)

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה