שניצל הוא מאכל פשוט ויומיומי, לכאורה. אבל שניצל הוא כזה, כי הוא אחד המאכלים הכי, אבל הכי ממכרים וטעימים, תודו...! מאז המעבר לפליאו, כידוע, אנחנו לא נוגעים בגלוטן, אבל גם נמנעים מעמילנים ותוספים עם שמות מוזרים, מה שפוסל על הסף גם את כל התחליפים הלא ממש טבעיים שיש למצוא ברשתות השיווק. כך נשארנו בלי תחליף איכותי לציפוי השניצל אהוב בטננו... אמנם ניסינו כל מיני ציפויים מאולתרים, אך לא נמצא תחליף "אמיתי", שיש בו את הפריכות והעונג כמו במקור...
אבל אתם כבר מכירים אותנו, שלא נרים ידיים במטבח וגם הפעם - לא התייאשנו והמשכנו לחפש. והנה, השבוע זה קרה! נמצא התחליף המושלם!!! ולמה דווקא השבוע? כי השבוע הגיעה להיכרות והתנסות חבילה של נתחי בקר לשניצל, מוכנים לשימוש והלב יצא לשניצל וינאי אמיתי ועסיסי, כמו בחיים הקודמים... והפעם, למרבה המזל, נחה עלינו המוזה וזה הצליח. ובגדול!
המתכון לציפוי שניצל אמיתי וטבעי, ללא גלוטן, ללא עמילנים וללא דגנים וקטניות :
הכמות מספיקה לציפוי של כ4 שניצלים בינוניים
1 כוס שקדים שלמים עם הקליפה
1 כפית אבקת שום
1 כפית פפריקה מתוקה (אפשר לגוון עם תבלין שאוהבים כמו פילדלפיה או טוסקנה וכד')
1/2 כפית מלח גס
לטחון יחד למרקם גס כמו פירורי לחם (לא קמח דק!)
לערבב פנימה 1/3 כוס שבבי קוקוס
מן החבילה הוצאו פרוסות העגל לשניצל, זה היה מהיר וקל הרי לא צריך לחתוך, לדפוק ולדקק! הן מגיעות ארוזות בואקום ומוכנות לשימוש.
העובי של פרוסות העגל מושלם לטעמי, לא עבה מדי ולא דק מדי.
כל מה שנשאר זה לטבול את הפרוסות בביצה טרופה (התיבול נמצא בציפוי, כך שמלבד קמצוץ מלח אין צורך להוסיף דבר) ולצפות בתערובת הפירורים.
בפליאו מתנזרים משמנים שאינם טבעיים, כך שניתן לטגן בחמאה כפי שמטגנים אותו בוינה (או גהי) או בשומן מהחי (שמאלץ). אני טיגנתי בשמאלץ בקר, שיודע לעלות לטמפ' גבוהה מאוד מבלי להישרף או להתחמצן. טיגנתי במחבת ברזל כבדה על אש גבוהה, עד שהציפוי השחים יפה, אך הבשר נשאר עסיסי ולא התייבש בבישול יתר.
והתוצאה - שניצל בקר טעים להפליא! הציפוי פיקנטי, פריך וממכר!!!
הבשר יצא טוב, לא רך מאוד אך גם לא קשה מדי. נהנינו במיוחד ותוך דקות - לא נותר זכר..
מה שהזכיר לנו שוב את מה ללא ספק משותף לכל השניצלים בעולם, ובמיוחד לאלו שיוצאים טעימים במיוחד - לעולם אין מספיק מהם!!! הם תמיד נגמרים לפני הזמן ותמיד נשארים עם כמיהה לעוד...
*שניצל וינאי אמיתי הוא כזה שעשוי מבקר ואת זה שמצולם כאן אכן הכנתי מבקר, אך ניתן לצפות בתערובת המעולה הזאת גם חזה עוף/הודו/דג או כל דבר שמצפים בפירורי לחם.
קוראים יקרים שלנו, אם אהבתם, שתפו אותנו בתגובות שלכם, וכמובן נשמח לענות על כל שאלה.
מוזמנים לתת ב"לייק" בדף הפייסבוק שלנו,כך תתעדכנו בקלות על כל פוסט חדש ונשאר בקשר!
אבל אתם כבר מכירים אותנו, שלא נרים ידיים במטבח וגם הפעם - לא התייאשנו והמשכנו לחפש. והנה, השבוע זה קרה! נמצא התחליף המושלם!!! ולמה דווקא השבוע? כי השבוע הגיעה להיכרות והתנסות חבילה של נתחי בקר לשניצל, מוכנים לשימוש והלב יצא לשניצל וינאי אמיתי ועסיסי, כמו בחיים הקודמים... והפעם, למרבה המזל, נחה עלינו המוזה וזה הצליח. ובגדול!
המתכון לציפוי שניצל אמיתי וטבעי, ללא גלוטן, ללא עמילנים וללא דגנים וקטניות :
הכמות מספיקה לציפוי של כ4 שניצלים בינוניים
1 כוס שקדים שלמים עם הקליפה
1 כפית אבקת שום
1 כפית פפריקה מתוקה (אפשר לגוון עם תבלין שאוהבים כמו פילדלפיה או טוסקנה וכד')
1/2 כפית מלח גס
לטחון יחד למרקם גס כמו פירורי לחם (לא קמח דק!)
לערבב פנימה 1/3 כוס שבבי קוקוס
זהו, התערובת מוכנה !
מן החבילה הוצאו פרוסות העגל לשניצל, זה היה מהיר וקל הרי לא צריך לחתוך, לדפוק ולדקק! הן מגיעות ארוזות בואקום ומוכנות לשימוש.
העובי של פרוסות העגל מושלם לטעמי, לא עבה מדי ולא דק מדי.
כל מה שנשאר זה לטבול את הפרוסות בביצה טרופה (התיבול נמצא בציפוי, כך שמלבד קמצוץ מלח אין צורך להוסיף דבר) ולצפות בתערובת הפירורים.
בפליאו מתנזרים משמנים שאינם טבעיים, כך שניתן לטגן בחמאה כפי שמטגנים אותו בוינה (או גהי) או בשומן מהחי (שמאלץ). אני טיגנתי בשמאלץ בקר, שיודע לעלות לטמפ' גבוהה מאוד מבלי להישרף או להתחמצן. טיגנתי במחבת ברזל כבדה על אש גבוהה, עד שהציפוי השחים יפה, אך הבשר נשאר עסיסי ולא התייבש בבישול יתר.
והתוצאה - שניצל בקר טעים להפליא! הציפוי פיקנטי, פריך וממכר!!!
הבשר יצא טוב, לא רך מאוד אך גם לא קשה מדי. נהנינו במיוחד ותוך דקות - לא נותר זכר..
מה שהזכיר לנו שוב את מה ללא ספק משותף לכל השניצלים בעולם, ובמיוחד לאלו שיוצאים טעימים במיוחד - לעולם אין מספיק מהם!!! הם תמיד נגמרים לפני הזמן ותמיד נשארים עם כמיהה לעוד...
*שניצל וינאי אמיתי הוא כזה שעשוי מבקר ואת זה שמצולם כאן אכן הכנתי מבקר, אך ניתן לצפות בתערובת המעולה הזאת גם חזה עוף/הודו/דג או כל דבר שמצפים בפירורי לחם.
מוזמנים לתת ב"לייק" בדף הפייסבוק שלנו,כך תתעדכנו בקלות על כל פוסט חדש ונשאר בקשר!
טוב לדעת שיש אופציה יותר בריאה מהקורנפלקס נ"ג. ניסיתם לאפות בתנור?
השבמחקהרבה יותר בריאה מקורנפלקס גם טעימה בהרבה :)
מחקלא ניסיתי לאפות אך בטוחה שיצא מצויין כי השקדים יהיו פריכים ונפלאים גם באפייה
אפשר להחליף את הקמח שקדים בקמח קוקוס או קמח אורז (או גם וגם)?
השבמחקלשקדים יש נטייה להתחמצן, שכן רוב השומן שבהם הוא רב בלתי רווי - שלא עמיד כל כך בחשיפה לחום כידוע.
אי אפשר...כלומר- אפשר להחליף בכל מה שרוצים אבל זה יהיה מתכון אחר :)
מחקהיי, מאיפה קניתם את פרוסות העגל דווקא? אני מאוד רוצה להכין דבר שכזה
השבמחקבמקרה הספציפי של הפוסט הזה אלו חבילות ואקום של אדום אדום שנמכרות בסופרים שונים, אך ניתן לרכוש אצל כל קצב טוב ולבקש שיפרוס עגל/בקר לשניצלים, הוא כבר יבחר את החלק הכי מתאים.
מחקתודה. רעיון מעולה. איפה קונים את השניצל של אדום אדום, בוואקום חתום עם תאריך ?
השבמחקאני קניתי בשופרסל
מחק