הגריל החדש שלי - לפעמים חלומות מתגשמים!!!

הכל התחיל בגלל העשן... העשן הרב שעולה מהמטבח שלנו ומשתלט לנו על הבית באופן קבוע, כבר שנים...
כידוע, אני מאוד אוהבת לבשל, לנסות דברים חדשים ו"לשחק" באוכל - המטבח הוא מגרש המשחקים הכי כיפי שיש מבחינתי ואין סוף לשמחה ולתשוקה שלי להשתעשע וליהנות בו! רק שלמטבח שלי מחובר בית! עם חדרי מגורים ושינה ובקצב הבישול שלי, על שלל ריחותיו והעשן שעולה ממנו, היה מתבקש להתקין בו, לפחות, מנדף של מסעדה, רק שזה פיתרון מאוד מאוד יקר! ולפתע, הבריק לי רעיון די גאוני - נשדרג סוף סוף את פינת הבר בי קיו/מנגל/גריל, לזו שתמיד חלמתי עליה, כזו שיש לה כירת צד, שבה אוכל לטגן ולעשות מלא עשן בחוץ, בלי לדפוק חשבון ומבלי "לחנוק" את הבית.


מאחר ורעיונות כאלו קורמים אצלנו עור וגידים די מהר, התחלתי לברר ולקרוא סקרי שוק וחוות דעת, נברתי בפורומים, קראתי מאמרים ועוד, בחיפושים אחר הגריל, שיממש את חלומותיי ומטרותיי הקולינריות בצורה הטובה ביותר... וגם: שיהיה מעוצב ויפה, קל לתפעול, קל לניקוי וקל לתחזוקה (ורצוי בלי תחזוקה בכלל!) וכמובן: שיהיה מספיק גדול לאירוח, אך גם נוח וזמין לגחמות היומיומית. ואם אפשר, שיעשה גם פנלים, ספונג'ה וכביסה... טוב... את זה לא מצאתי בינתיים :) אבל את כל השאר מצאתי, ובגדול!



לאחר כמה שבועות של חפירה, איתרתי את גריל חלומותיי, הלוא הוא ה-GT4 של Grand Hall ההולנדית, המכונה בכינוי החיבה GTI. קודם כל, הוא מאוד חתיך ורחב כתפיים, יש לו כירת צד מקצועית מברזל יצוק, וחידוש מהפכני, שהוא כשלעצמו התגשמות של חלום ישן הרבה יותר - שיפוד מסתובב, עם "מבער אחורי", שהופך את השיפוד שלי לרוטיסרי אמיתי!!! ובקיצור - מסעדת בשרים אמיתית אצלי בחצר...

חיכיתי לו כשאני סופרת את הימים וסוף סוף השבוע הגיע היום, שבו התבשרתי שהגיע לארץ והוא בדרכו אלי. בהתרגשות גדולה אני רוצה להציג לכם את הקבלייר החדש והסקסי שלי, שעבר לגור בפטיו הסמוך למטבח שלנו: (דמיינו בבקשה מוסיקה של חצוצרות ותופים)


נכון יפה? סוף סוף יש לי GTI :)
לא, זה לא מד המהירות של ה-GTI. זה הטרמומטר המובנה במכסה העליון...

לא יודעת כמה מכם יודעים, אבל אודי ואני מעצבי מוצר ב"דימוס", ושנינו התלהבנו מהעיצוב, מאיכות ההרכבה והגימור, אבל בואו לא נכביר מילים וניתן לתמונות לדבר בעד עצמן...

מצב סגור...
מצב פתוח...
כירת הצד הפתיעה לטובה. מדובר בכירה עם עוצמת להבה טובה, תושבת לסיר מברזל יצוק, רחבה ונוחה
 
"ארון שרות"... יש מקום מסודר עם גומחה למיכל הגז (אך שימו לב: מתאים רק לבלון אמריקאי ולא כמו זה שבתמונה שהסתבר שאינו מתאים להיות בארון וזה מכבר הוצאנו אותו החוצה), כך שיישב בבטחה בלי יכולת לזוז, ואפילו חגורת בטיחות לא שכחו לשים - כי ל-GTI יש גם גלגלים נוחים, שמאפשרים להזיז אותה ממקום למקום. לצד הבלון יש מספיק מקום לאחסן את כל האביזרים הנלווים, כמו שבבי עץ לעישון וכיו"ב.
הגלגלים כולם יודעים להינעל והארונית מוגנת, אך מאווררת היטב.

בשעה 16:30 סיימו להרכיב את הגריל...
בשעה 18:00 הוא החל לעבוד...
על כירת הצד הכנתי מחבת של "האש-בראונס" בטטה ותפוח אדמה,
שבהמשך הוכנסה לחלל הגריל וסיימה צלייה שם.

על הגריל צליתי אסאדו טלה (לא רבים נוהגים לאכול את החלק המדהים הזה...בגלל שהוא מכיל המון שומן, זה אחד מחלקי הטלה/כבש הטעימים ביותר, ממליצה לנסות!)
ו"קבב הבית", שזה המתכון שלו:

בשר בקר / עגל טחון 
הרבה (30% לפחות) שומן כבש (קחו מהאסאדו... יש שם מספיק)
בצל קצוץ
מלח
פלפל שחור
 מעט מים קרים 

וזהו!!!
כל המוסיף- גורע!

מה שמאוד חשוב, זה ללוש היטב את התערובת! הלישה מייצרת קולוגן, שמדביק את הבשר,
ללא צורך בלחם (רחמנא ליצלן...) או בכל חומר אחר...

 וזו אני , מנצחת על היצירה, ב"טקס חנוכת המזבח" (הברקה של אודי)...


טיסת הסולו הוכתרה בהצלחה, הבשר נצלה היטב, תוכו היה עסיסי, הטעם היה מעולה!
מנה זוגית של אסאדו טלה וקבב נזללה בהנאה עצומה (והבית? מאוורר ונעים להפליא!).


להתראות בקרוב ב"על האש" - הפינה החדשה שלנו, ש"תצדיק" את ההשקעה ותאפשר גם לכם, קוראינו הנאמנים, ליהנות משפע מתכוני הבר בי קיו שנמציא עבורכם (ועבורנו), לתפארת מדינת מנגל-האל!

אם יש לכם שאלות או בקשות מיוחדות, כיתבו לנו ונשמח להשיב.



קוראים יקרים שלנו, אם אהבתם, שתפו אותנו בתגובות שלכם, וכמובן נשמח לענות על כל שאלה.
מוזמנים לתת ב"לייק" בדף הפייסבוק שלנו,כך תתעדכנו בקלות על כל פוסט חדש ונשאר בקשר!


דף הפייסבוק של הסלסלה של מיה ואודי
בינתיים, שיהיה בתיאבון ולהתראות בפוסט הבא :)

3 תגובות:

  1. נראה מעולה!
    תתחדשו [איזה כיף זה צעצוע חדש לשחק בו ]

    השבמחק
  2. שלום לכותבים!
    אהבתי את הפרזנטציה!!!
    אני מתכנן בימים אלה לרכוש את המנגל הזה ואשמח לדעת האם אחרי שנה וחצי אתם עדיין באותה התלהבות??
    תודה
    נעם

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום נעם
      עם הזמן למדנו ויצרנו יחס אישי :-) אז אפשר לומר שמפיקים ממנו יותר הנאה עכשיו כשהתרגלנו והכרנו מקרוב

      מחק