למרות שאודי מתנזר מגלוטן כבר שנתיים, לא פגשנו בלחמניה המדהימה הזו! היו כל מני לחמים עם תחליפי קמח כאלו ואחרים שקשה מאוד היה להימנע בהם מפחמימות, מחומרים מיוחדים , אך תוצאה כזו טובה ובכזו קלות טרם הכרתי...
אודי, שכבר שנתיים לא התענג על לחמניה, השביע אותי שבועת צופה שמעתה בכל יום ויום הוא יקבל אחת כזו...האמת, למה לא? כל כך קל להכין !!! בלי קמחים מיוחדים , למעשה בלי קמחים בכלל, הבטחתי ואין סיכוי שבמקרה הזה אצליח להתחמק מהבטחתי.
להלן שתי גרסאות ללחמניה, הראשונה דחוסה יותר וכבדה יותר עם מרקם נגיס כמו לחם שיפון כייפי כזה.
השניה רכה ואוורירית כמו לחמניית המבורגר מתקתקה.
לבחירתכם, לפי מה שמתחשק ומתאים לתוספת שתרצו לטמון בלחמניה.
הלחמניה הכבדה יותר:
1/3 כוס טחינה משומשום מלא
1/6 כוס פשתן בהיר טחון
1 ביצה
כמה טיפות ממתיק (סוכרלוז נוזלי/סטיוויה/דבש או כל ממתיק שתרצו)
מעט מלח
בערך כפית מיץ לימון טרי
מעט מים שערבבתי בהתחלה עם הפשתן , 2-3 כפות בערך
1/2 כפית קטנה סודה לשתיה
לחמניית ההמבורגר (בתמונה עם המבורגר ענק של דג לבן)
הלחמניה הרכה והאוורירית :
1/4 כוס טחינה משומשום מלא
1/4 כוס פשתן בהיר טחון
1 ביצה
כמה טיפות ממתיק (סוכרלוז נוזלי/סטיוויה/דבש או כל ממתיק שתרצו)
מעט מלח
כמעט כפית זרעי כוסברה טחונה
בערך כפית מיץ לימון טרי
מעט מים שערבבתי בהתחלה עם הפשתן , 2-3 כפות בערך
כף גדושה סיבים תזונתיים (מהסוג של 0 קלוריות)
1/2 כפית קטנה..סודה לשתיה
ההכנה:
לערבב את כל המרכיבים היטב אפשר במג'ימיקס או אפילו בלנדר, למסה חלקה, (אל תיבהלו, מתקבל בצק רך ודביק שלא ניתן לעצב ביד! עורמים בעזרת כף ויוצרים צורה שרצוייה לכם ע"ג נייר האפיה)
יצרתי ערימה בצורת לחמניה על נייר אפייה, החלקתי, קישטתי במלח גס ושומשום ואפיתי בחום 180 מעלות עד שתפח יפה והזהיב טוב טוב מלמעלה.
אשמח
לשמוע מה דעתכם,
מוזמנים
להשאיר תגובה:
מעולה@
השבמחקאני אנסה גם :-)
הי בובה,איזה כייף לראותך כאן :)
מחקאני מעביר מיד ללאה. נראה לי שגילית את הגלגל.
השבמחקמיקי , אתה הראשון שחשבתי עליו, רציתי לעשות לך הפתעה ולהזמין אותך להמבורגר בלחמניה :)
מחקואני מעבירה מיד למאיה בתנו, ש'מרעיבה' את צאצאיה מעינוגים פחממתיים לחלוטין.. נראה מתכון מנצח גם ל'בדצניקית' כמוה. תודה לאה.
השבמחקאיזה עונג לאה, הכבוד שלי :)
מחקמיה'תי. אילו סיבים את משתמשת? ללא קלוריות. מהרי וגלי לי
השבמחקעדנתי, שקית לבנה שקניתי בניצת הדובדבן די מזמן, שכתוב עליה סיבים תזונתיים..
מחקפשוט,כנסי לחנות טבע ותבקשי לראות את כל הסיבים, תבחני את הנתונים מאחור- ותמצאי שישי נטולי קלוריות.
ואין טעם לוואי של הסודה לשתייה?
השבמחקבפעם הראשונה שהכנתי היה כזה טעם ומאז לא ניסיתי שוב.
אשמח לשמוע
ורד, תוסיפי טיפה מיץ לימון וזה מנטרל את טעם הלואי
מחקבנוסף שימי פחות אבקת אפייה, כשאני כותבת כפית אני מתכוונת לכפית מידה ולא כפית של הבית..יתכן ושמת הרבה מדי
כמה לחמניות יוצאות מהכמויות שרשמת?
השבמחקמהכמות הרשומה יוצאת לחניה אחת די גדולה
מחקניסית ללא ביצה? אני טבעונית ואשמח לקרוא על התחליף המוצלח לסוג זה של מאפה
השבמחקבעיה ללא ביצה ...נשארת רק טחינה כי הרי אין אפילו קמח במתכון
מחקלצערי אין לי פתרון או אפילו רעיון.
הי
השבמחקציינת במתכון שיש להוסיף 2-3 כפות מי פשתן מההתחלה.
לא מצויין במתכון להשרות את הפשתן...
אשמח להסבר....חדשה בעולם נטול הגלוטן��
לא רשום מי פשתן, רשום שערבבתי את הפשתן הטחון עם מים..
מחקבהצלחה :)
היי מיה , במה מומלץ / ניתן ומתאים להמיר את הפשתן ? קמח שקדים , קמח קוקוס או שומשום טחון [ למרות שיש כבר טחינה גולמית ] מתאימים ? תודה לך , דני :)
השבמחקדני, למה להמיר אותו?? הפשתן נותן גמישות במקום גלוטן
מחקבלי הפשתן זה כבר מתכון אחר, נסה ותראה איך ומה יוצא
הי,
השבמחקהכוונה במתכון לתחינה גולמית או מוכנה?
הי אבנר, הכוונה לטחינה גולמית
מחקרק רציתי לומר תודה רבה וכל הכבוד על כל המתכונים, מאוד עוזר!!!
השבמחקהיי מיה,עונת החתונות כבר כאן וכדי להשיל כמה ק'ג,התחלתי את דיאטת אטקינס דלת הפחמימות כי היא אחת היחידות שלא נשארים רעבים איתה.מאוד היה חסר לי משהו כמו לחם,לשבור את שגרת החלבונים.ניסיתי את הלחמניות וממש נהניתי..הרגשתי שנתת לי אויר להמשך ורציתי לכתוב לך תודה. אז תודה.... דודי.
השבמחקהי דודי, תודה שכתבת לי, משמח לקרוא שהפקת תועלת מהמתכון :)
מחקאגב דיאטות שלא רעבים בהן- ממליצה מאוד על הפליאו שהיא תזונה דומה למדי לאטקינס אך בריאה הרבה יותר
בהצלחה!
מיה
היי מיה,תודה על ההמלצה..מה ההבדל בין דיאטת הפליאו לדיאטת אטקינס?
השבמחקבשמחה
מחקולגבי ההבדלים מזמינה אותך לקרוא כאן (ואם תרצה להעמיק עוד, הבלוג הזה מלא כרימון)
http://www.kadmoni.com/2011/04/blog-post_03.html
מותר פישתן בפליאו?
מחקכן...
מחקיצא מעולה!
השבמחקהכפלתי כמויות ויצאו לי 3 לחמניות בקוטר של כ-10 ס"מ כל אחת.
בפעם הבאה אנסה להוסיף אגוזים שבורים,זיתים ותבלינים.
תודה רבה על המתכון.