את הכנת השמנת המתוקה באופן מסודר ושיטתי בבית אימצתי לשגרת המטבח לפני כמה חודשים, לא יודעת אם שמתם לב..אך בשנה האחרונה מחירי השמנת המתוקה תפחו עד מאוד ומיכל שמנת 250 מל'
אך עוד יותר חשוב אנו נהנים משמנת ללא מייצבים וסוכרים ועוד שיש ברוב השמנות המתוקות שבסופר וגם מיכולת לקבוע את אחוז השומן הרצוי לנו בשמנת (כמה שיותר כמובן...) נמנעים מחומרים משמרים/מייצבים/ממתיקים שמוסיפים לשמנת (תציצו מאחור ותמצאו מייצבים, סוכר ומיני E).
אם משתמשים בחמאה טובה שהגיע מצרפת/אירלנד אז גם הטעם מאוד משתפר וכך גם איכות השומן, שכן הפרות האירופאיות אוכלות עשב מטבען..בישראל המידברית הפרות ניזונות מתערובות ומזונות שמנחיתים את איכות ובריאות השומן.
את פטנט השמנת המתוקה אני מכירה כבר המון שנים, השתמשתי בו לעיתים כשרציתי להקרים דבר מה בשמנת אך בדיוק לא היתה בבית..ערבבתי חלב וחמאה וקיבלתי שמנת בו במקום.
זה ממש קל להכין! ניתן להקפיא באריזות קטנות לתקופת שימוש קדימה.
חשוב לדעת ששמנת קפואה מופשרת לא מקציפה טוב..היא תתאים לבישול , הקרמה, רטבים ועוד- כל מה שלא קשור בהקצפה לקצפת, אם תרצו להקציף, הפשירו,חממו שוב, קררו במקרר לילה והיא מוכנה להקצפה.
לפי עקרון המתכון שלהלן ניתן לחשב את יחסי החלב-חמאה ולהכין שמנת בכל אחוז שומן שרצוי לכם, יש לחשב כמובן גם את אחוז השומן שבחלב שבחרתם להשתמש.
ההכנה:
מחממים ליטר חלב (כמה שיותר שמן יותר טוב...)כשהחלב מתקרב לרתיחה מורידים מהאש,
שופכים את החלב החם לבלנדר
מוסיפים 500 גרם חמאה (ללא מלח!)חתוכה לקוביות גדולות .
מבלנדרים במהירות הכי גבוהה שיש למכשיר שלכם זמן קצר (כחצי דקה ) עד שהנוזל נראה אחיד והומוגני.
בעוד התערובת חמה שופכים לצנצנות/קופסאות נקיות מאוד בגודל המתאים לכם, עם סגירה טובה!
ומעבירים לקירור של 24 שעות במקרר. ללא הקירור השמנת לא מוכנה להקצפה.
את השמנת העודפת אפשר להקפיא עד לפעם הבאה שנזדקק לשמנת.
אפשר כמובן לחלק את המתכון ולהכין כמות קטנה (למשל כוס חלב אחת+100 גרם חמאה וכן הלאה)
חשוב לציין: כיוון שבשמנת הבייתית שלנו אין חומרים מייצבים כמו בזו שקונים, השומן יצוף מעט למעלה לאחר מנוחה בקירור, זו לא בעיה או תקלה! כל מה שצריך זה לתת ערבוב קל והשמנת מסתדרת יפה מחדש ואפשר להמשיך ולהכין מה שרוצים איתה.
שיהיה בהנאה, חסכון ותיאבון !
עם השמנת הטרייה שלי הכנתי מיד מנה נאה של פנקוטה מענגת, ללא סוכר ודלת פחמימות , המתכון כאן: פנקוטה
קוראים יקרים שלנו, אם אהבתם, שתפו אותנו בתגובות שלכם, וכמובן נשמח לענות על כל שאלה.
מוזמנים לתת ב"לייק" בדף הפייסבוק שלנו,כך תתעדכנו בקלות על כל פוסט חדש ונשאר בקשר!
תודה על הפוסט, אכן המחיר של שלמנת מתוקה עלה לא מעט. אם אפשר לשאול, כמה חמאה יש לשים (או איך מחשבים את אחוז השומן שיצא) וכמה זמן אפשר לשמור את השמנת המוכנה במקרר?
השבמחקתודה.
הי יובב, תעשה חישוב של הממוצע: בחמאה יש 80% שומן בד"כ, בחלב נניח 3%,
השבמחקכך שאם לשם הדוגמה תערבב 1 ליטר חלב 3% עם 1 ליטר חמאה 80% תקבל שמנת של כ42% שומן
ולגבי המקרר, זו שמנת טרייה לצורך העניין, אני מניחה שלפחות כשבוע, אבל לא יצא לי לבדוק כי אני מקפיאה אותה.
מחקהרבה תודות,
מחקאני בדרך כלל שותה שמנת מתוקה בקפה, אז אני אבדוק כמה מחזיקה במקרר.
אם רוצים להרתיח את החלב, את יודעת לאיזה חום צריך לקרר אותו לפני שמערבבים עם החמאה?
השבמחקלקרר מעט, משהו כמו 70-80 מעלות
מחקאיפה משגים חמאה הולנדית או חמאה מאירופה טובה?
השבמחקלא מצאתי כאלו שלא מיוצרות בארץ.
יש בכל סופר כמעט , ודאי ברשתות המוכרות, כמה סוגי חמאה מתוצרת צרפת בשם אלוויר / נורמנדי,/ פרזידנט,
מחקחמאה אירית בשם צ'מפיון, יש בחנויות הרוסיות אולי גם טיב טעם חמאה מתוצרת מזרח אירופאית ועוד.
זה לפעמים נמצא בסופר במקרר נפרד מזה של החמאות הישראליות, אבל תמיד יש (המחיר גבוה מהישראליות כמובן...)
למי שגר קרוב לסניף, בסופר קופיקס יש חמאה בלגית, 200 גרם ב5 שקלים
מחקניסיתי יצא טוב מאוד בלי הרבה חישוהים ......100 גרם חמאה+ כוס חלב רותח
מחקאיך הגעתם ל-20 ש״ח? אני מנסה לחשב ממוצרים שדיברתם עליהם ומקבל אותו מחיר.
השבמחקשקית חלב=5 ש"ח
מחקחמאה החבילה הגדולה (ישראלית) =8 ש"ח
16+5 =21 ש"ח
ההשוואה במחיר הוא של שמנת ישראלית קנוייה מול שמנת ישראלית בהכנה עצמית
הי מאיה תודה רבה ........ לגבי החישוב כמות........ המחיר לא מפריע לי הרי מחיר השמנת ירד מאז מה שחשוב להבין כמויות ... כתבת ליטר חלב על חמש מאת גרם חמאה עד כמה שידוע לי חמאה גדולה ארוזה באריזות של 200 גרם לכן לפי החישוב זה יוצא 400 גרם ולא חמש מאות....... אני צודקת?
מחקהי, הכמות אכן חמש מאות גרם... המתכון לא נגזר לפי גודל האריוזת :)
מחקאפשר להשתמש במשקל או לקנות עוד חבילה של 100 גרם נוסף על 2 גדולות
למה זה לא הקציף לי?
השבמחקעשיתי הכל לפי ההוראות, קיררתי 24 שעות, לקחתי כמות של כוס וזה כמעט מיד התפרק...
סאומו... למה???
הי דני, יתכן והאמולסיה לא נוצרה טוב? צריך בלנדר חזק ולשים לב שהתוצאה אחידה,
מחקלפעמים צריך לשחק טיפה עם המכון, אולי תשים יותר חמאה? בעצם- מה היחס שהכנת?
האם השמנת ניתנת להקצפה אחרי הקפאה?
השבמחקותודה על המתכון, אנסה אותו.
הי רחל, בהסבר למעלה מצויין ששמנת לאחר הקפאה לא מקציפה טוב, זה אגב קורה אותו דבר בשמנת קנוייה לאחר הקפאה, אז בכדי להקציף, הכיני טרי ורק תקררי מספיק שעות לפני, בהצלחה!
מחקתודה על מתכון
השבמחקהאם להכניס את השמנת חמה למקרר או לקרר בחוץ קודם?
השבמחק.היי באיזה וו בבלנדר להשתמש
השבמחקבלנדר הוא לא מיקסר..אין לו ווים, לא ניתן להכין במיקסר לדעתי...אך לא ניסיתי
מחקבלנדר הוא לא מיקסר..אין לו ווים, לא ניתן להכין במיקסר לדעתי...אך לא ניסיתי
מחקבשביל להכין שמנת לגלידה, האם צריך לתת לתערובת להתקרר ואז לחמם מחדש כחלק מתהליך ההכנה של הגלידה?
השבמחקהי,
השבמחקאני לא מחכה, חימום חוזר ממילא יחזיר את השמנת למצב הראשוני.
בהצלחה! ספר/י איך יצא
היי
השבמחקחמאה רגילה של תנובה תופס?
לא כתוב אם יש מלח או אין...
היי שלי, כל חמאה לא מלוחה תתאים
מחקעל חמאה ללא מלח לא כתוב כלום כי אין מה לכתוב, יש רק חמאה :)
על חמאה מלוחה כתוב שיש מלח
תגובה זו הוסרה על ידי המחבר.
מחקהיי מאיה,
מחקהכנתי אתמול עם השמנת עוגת ביסקוויטים לאחר שקיררתי את השמנת ל24 שעות. יצא מדהים!
שאלתי היא האם כשאני זקוקה לשמנת לבישול, גם צריך לקרר 24 שעות את התערובת? או שהקירור הוא רק לצורך ההקצפה? תודה!
הי שלי, קירור רק עבור הקצפה,
מחקבכדי לבשל את יכולה להכין שמנת על הרגע ולהשתמש
בהנאה!
אוקיי.. האם ניתן להפחית את אחוזי השומן לצורך שמנת לבישול?
מחקכמובן, כפי שרשום בפוסט, ניתן לקבוע את אחוזי השומן הרצויים
מחקהיי מאיה, אני מניחה שלא תהיה לך תשובה בשבילי, אבל אני בכל זאת מנסה... יש לך מתכון לשמנת פרווה? אני דתיה ובשבת אוכלים בעיקר בשר (-: תודה
השבמחקהי
מחקאני כן יכולה לספר לך איך להכין שמנת על בסיס קוקוס :)
הנה בפוסט הזה:
http://maya-udi.blogspot.co.il/2012/12/1-2-3.html
אפשר להשתמש מרגרינה במקום החמאה?
השבמחקאנחנו כבר שנים רבות לא נוגעים במרגרינה מטעמי בריאות, לכן איננו יודעים איך שימוש במרגרינה ישפיע על המתכון..
מחקמה שבטוח הוא הטעם של מה שיצא לא יהיה של שמנת.
איך עושים את השמנת ללא החלב? למי שהוציא חלב ניגר מהתזונה שלו?
השבמחקאפשר להחליף את החלב בתחליף מהצומח כמו חלב קוקוס או שקדים כיוב, אני אישית לא ניסיתי כך שאשמח אם תחזור'י לספר איך יצא
מחקכתבת במתכון לשים 500 גרם חמאה על ליטר חלב, אבל בתגובות כתבת שבשביל לקבל שמנת 42% צריך ליטר חלב וליטר(!) חמאה (שזה בעצם בערך קילו חמאה, 5 אריזות גדולות).
השבמחקיוצא שלפי המתכון המקורי ששמת, בו שמים 500 גרם, תצא שמנת של 21%, שכנראה לא ניתן להקציף כלל (כי היא דלילה כמעט כמו שמנת לבישול).
איך כל זה מסתדר? אני טועה?
לפי חישוב שלי זה יוצא 28.66% שומן
מחק500 גר חמאה שמתוכם 80% שומן = 400 גר שומן
1000 גר חלב שמתוכם 3% שומן= 30 גר שומן
סהכ מוצר סופי (אפילו טיפה יותר כי סביר שיש אידוי כלשהו בהרתחה) 1500 גר' שמתוכם 430 גר הם שומן = 28.66% שומן
וכל זה בהנחה שליטר חלב שוקל כמעט כמו מים = ולכן משקלו הוא אכן כ1000 גר (לא שקלתי)
המתכון מלמד עקרון של הכנת שמנת, את יכולה לחשב יחסים על פי אחוז השומן שרצוי לך, אל תשכחי את אחוזי השומן בחלב, בהצלחה
השבמחקהי , האם בשביל להכין גנאש עם השמנת צריך לקרר אותה כמו לפני הקצפה או שאפשר להשתמש בה באותו הרגע.? תודה
השבמחקהי, אין צורך לחכות אפשר גם לחמם אם יש צורך בהמסת השוקולד פנימה
מחקהי, האם בשביל להכין גנאש עם השמנת צריך לקרר אותה 24 שעות או שאפשר להשתמש בה מיד? תודה.
השבמחקמעולה!
השבמחקניסיתי את המתכון עם סמנה' ולו רק מטעמי בריאות. וחלק מהתערובת שפכתי לתוך הבלנדר עם כמה בננות קפואות+כפית תמצית ווניל, ואני מודה באשמה, מחמת הטעם לא יכולתי להתאפק "ובעודו בכפו יבלענה" היישר מתוך הבלנדר
אצלנו גם יש סמנה. רק סמנה.
מחקכמה סמנה וכמה חלב שמת ?
צריך לחמם את החלב בשביל זה ?
מעולם לא עבדתי עם סמנה כך שלא יודעת אם זה אפשרי ואיך להכין
מחקנסי לפי אותן הוראות, חימום וכמויות , נסי בכמות קטנה, מקסימום יצליח...
שלום מאיה!
השבמחקרציתי לשאול שוב:
1. איך בדיוק מחשבית את אחוזי השומן בכמות של לדו"ג 200 מ"ל חלב עם 100 גר חמאה?
אם אני רוצה שמתנ מתוקה עם 38 אחוזי שומן כמו בחנות מה היחס?
2. האם זה זה יוצר קצף מזפיק יציב וטוב?
3. אם לגירסת פרווה אשתמש בחלב שקדים ובמקום החמאה בשמן קוקוס האם זה יצליח? אם כן כמה שמן קוקס לשים?
בתודה מראש על המענה.
אני לא מתמטיקאית גדולה אבל לפי חישוב שלי
מחקעל ליטר חלב + 700 גר חמאה תקבלי 34.7% שומן
על ליטר חלב + 800 גר חמאה תקבלי 37.2%
על ליטר חלב + 900 גר חמאה תקבלי 39.47%
האם ניתן להמיס שוקולד לציפוי עוגה ישירות לאחר איחוד החומרים של השמנת?
השבמחקלא מוצאת סיבה שלא
מחקתגובה זו הוסרה על ידי המחבר.
השבמחקלא מכירה שיטה כזו, אני נוהגת לקרר לאט
מחקיש לי 2 שאלות- האם אפשר לבלנדר את זה כשזה בטמפרטורת החדר?
השבמחקדבר נוסף האם אפשר להשתמש בזה לא בשביל הקצפה לפני שמקררים 24 שעות?