בחוץ קר, יורד גשם
במקרר מגוון מוצרי חלב וכמה ירקות
מבט מהיר והחלטה- מאפה מהביל - ממה שיש!
להלן מתיאור המתכון (שיצא נפלא..) בעיקר ידברו התמונות :
שני חצילים נשטפו ונפרסו לפרוסות בעובי של כ8 מ"מ
החציל "טוגן" במים בלבד: הפרוסות הונחו על מחבת ברזל כבדה וחמה, עליהן יצקתי מעט מים וכיסיתי,
האדים ריככו את החציל, התחתית נצלתה והשחימה, להפוך לצד שני להזהבה. הטעם נהדר ומזכיר מאוד חציל מטוגן אך 0% שומן!
פרסתי קופסת פיטריות שמפיניון טריות
הפטריות צורפו לחצילים המתאדים במחבת
בפיירקס משומן בשמן זית פרסתי חצילים ועליהם פטריות
רוזמרין טרי היישר מהגינה שמחטיו נקטפו מהגבעול ופוזרו מלמעלה,
גם מלח גס כזה שבא בתערובת עם תבלינים בסגנון איטלקי.
גם מלח גס כזה שבא בתערובת עם תבלינים בסגנון איטלקי.
חוזר חלילה: שכבה נוספת של חציל, פטריות, רוזמרין, מלח מתובל, ושוב מעט יוגורט עיזים,
ושוב חופן בצל ירוק ועלי נענע.
ושוב חופן בצל ירוק ועלי נענע.
אלו הגבינות שאני השתמשתי בהן:
את השכבות סיימתי בשטיח של פטריות
על הפטריות : רוזמרין, פרוסות של "מה -עז" גבינת עיזים נהדרת המכילה רק 9% שומן והמון טעם טוב
סיימתי בפיזור מעט פרמז'ן איטלקית משובחת שתמיד תמיד יש אצלי במקפיא (כשנגמר..זה הסימן לטוס שוב לאיטליה להצטייד) טפטפתי מעט שמן זית טוב וקדימה לתנור- 40 דקות, 180 מעלות, עד שהבית מלא ריח טוב והמאפה זהוב
כמה חבל שאי אפשר להקליד את הריח..
הטעם נהדר, הערך התזונתי משובח, הקלוריות דלות...חם ומענג
חשוב לציין-בשל אי השימוש בלחם/קמח וכיוב יש נוזלים רבים שאין להם לאן להספג, זו לא בעיה!
הוציאו את הפרוסה הראשונה ואז צקו את הנוזלים לקערה (מרק חציל משובח- לגמו חם...)
לחילופין ניתן לפזר קמח תירס(פולנטה) בנדיבות בתחתית ובין השכבות (פשוט..לא היה בבית)
מי שכן אוכל גלוטן יכול להוסיף פרוסות של חלה או לחם לבן מכל סוג , על תחתית הפיירקס וגם בין השכבות.
בתאבון!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה