המאכל המוכר מהמטבח
התאילנדי -
מתכון של שף סוואלי אלדר
מרכיבים:
200
גרם אטריות אורז עבות
1
ביצה
3
כפות רוטב פאד תאי
1
כף רוטב צדפות (אפשר
להשתמש בהוי סטיר צמחוני)
1
כף רוטב דגים או רוטב סויה בהירה
1
כף סוכר
5
כפות שמן אורז
1
גזר חתוך לגפרורים
1/2
כוס נבטים
2
בצלים ירוקים קצוצים
1
כף בוטנים קצוצים
אופן ההכנה:
1.
משרים את האטריות במים קרים למשך שעה.
2.
מחממים בווק או סיר גדול את שמן האורז.
שוברים פנימה את הביצה ומערבבים
נמרצות כדי ליצור ביצה מקושקשת.
3.
מוסיפים את אטריות האורז וממשיכים
לערבב יחד 2-3 דקות.
4.
מוסיפים את רוטב הפאד תאי ואת רוטב
הצדפות. מקפיצים
קלות ומוסיפים את רוטב הדגים או הסויה
ומערבבים היטב.
5.
מוסיפים את הגזר,
הנבטים והבצל הירוק ומקפיצים דקה
נוספת.
6.
מעבירים לצלחת הגשה.
מקשטים בבוטנים ומגישים עם חצי לימון.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה