מאכל צפון מזרח טיפוסי, "סום טאם" הפך להיות סמל לאומי. הפופולריות שלו מגיע בשילוב נפלא של טעמים: מתוק מסוכר דקלים, החמיצות של הלימון (או לעתים של מי תמרהינדי) ,והמליחות מרוטב הדגים.השימוש בפלפלי צ'ילי הוא נתון לבחירה של החייך.
רכיבים:
2-3 שיני שום
30 גרם שעועית ירוקה חתוכה לחתיכות 1של כ-2 סנטימטר
1-2 כפות בוטנים קלויים
1 כף שרימפס מיובש
3 עגבניות שרי, חצויות
1 כף רוטב דגים
1 כף סוכר
½ 1 כף מיץ לימון
½ 1 כוסות פפאיה ירוקה, מגורדת
30 גרם שעועית ירוקה חתוכה לחתיכות 1של כ-2 סנטימטר
1-2 כפות בוטנים קלויים
1 כף שרימפס מיובש
3 עגבניות שרי, חצויות
1 כף רוטב דגים
1 כף סוכר
½ 1 כף מיץ לימון
½ 1 כוסות פפאיה ירוקה, מגורדת
ההכנה :
בעזרת מכתש לכתוש את פלפלי הצילי ושיני השום ביחד
לכתוש את הבוטנים, להוסיף שרימפס מיובשים ולאחר מכן את העגבניות.
לכתוש את הבוטנים, להוסיף שרימפס מיובשים ולאחר מכן את העגבניות.
להוסיף רוטב דגים, סוכר דקלים ומיץ לימון.
להוסף את הפפאיה המגורדת ולקפל אותו פנימה.
להוסף את הפפאיה המגורדת ולקפל אותו פנימה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה