משקה שוקולד קדמוני


אם אתם עוקבים אחרי הבלוג שלנו אז אתם כבר יודעים שאצלנו בבית לא אוכלים סוכר! אבל נראה לכם שאצלנו בבית לא אוכלים שוקולד???
אז אם חשבתם אחרת- אצלנו אוכלים- המון - המון שוקולד, אבל שוקולד מיוחד, טבעי, טרי, לא מעובד, מומתק בהמתקה בריאה, וטעים...הכי טעים

תזונת הפליאו הציבה לי (בתור מורה מקצועית לשוקולד..) אתגרים מרתקים, אני כבר כמה חודשים רוקחת שוקולדים שהולכים ומתגוונים ומשתכללים והם כבר כ"כ טעימים..שכשאני נותנת לחברים "אוכלי סוכר" לטעום, הם נשבעים שזה שלי בלי הסוכר הרבה יותר טעים.
זה כ"כ מוצלח שאפילו יש לי מחשבות להתחיל ולמכור שוקולד כזה, הרי גם לשוחרי בריאות ולכל מי שנמנע מכל סיבה שהיא מסוכר ונגזרותיו- מגיע שוקולד טוב!
אז זה רק רמז לבאות (בלי נדר) אבל בינתים קחו מתכון ביתי ומשובח למשקה שוקולד בריא ונהדר,
לצורך המתכון יש צורך במסת קקאו הידועה גם בכינויים : 100% מוצקי קקאו/ ליקר קקאו / שוקולד 100% קקאו ועוד, מסת קקאו היא המוצר שמתקבל כשטוחנים נטו של פולי קקאו.
(אפשר לקנות 100% מוצקי קקאו בחנויות טבע/מעדניות מסוימות ועוד בצורה של שוקולד או מטבעות)
את מסת הקקאו יש לטחון לאבקה (תוכלו להיעזר לצורך הטחינה ב: תרמומיקס/ ויטמיקס/ בלנדר חזק /מעבד מזון / עלי ומכתש / אבני ריחיים..) את האבקה שימרו בקופסה טובה עם סגירה הרמטית, כך תוכלו להכין משקאות כשיתחשק בהמשך.
בעולם משקאות השוקולד מוכרת לנו השוקולטה האיטלקית , מתוקה מאוד, סמיכה מאוד- אבל ממש לא מתאימה לנמנעים מסוכר ועמילן..
לעומתה, אחיה הצרפתי, משקה ה"שוקולה-שו" מתקרב הרבה יותר, מדובר במשקה שאינו סמיך ולא מתוק במיוחד, הוא מצטיין בטעמי שוקולד עזים ומשובחים, כך גם המשקה הבא, מתוק מעט, שוקולדי מאוד מאוד ונפלא.


המרכיבים:
2 כפות אבקת מסת קקאו
2 כוסות מים חמים
גוש חמאה (רצוי צהובה וטובה)
2 כפות שמן קוקוס (אופציונלי)
המתקה בסוג הממתיק והכמות שאתם מעדיפים (אני המתקתי בסטיוויה המצויינת הזו)

ההכנה:
לטחון בבלנדר במהירות גבוהה לקבלת משקה אחיד ומקציף
זה נפלא חם, אפשר לקשט במעט קינמון, אפשר בקצפת, אפשר גם להגיש כמו שזה..
זה נפלא קר, אחרי קירור של כמה שעות במקרר, תקציפו חזק ותקבלו שיייק מרווה, אוורירי מאוד וטעיםםם




לרוויה, לבריאות ובהנאה!


נשמח לשמוע מה דעתכם, מוזמנים להשאיר תגובה:

2 תגובות:

  1. כיצד לטבען? במה היית מחליפה את גוש החמאה?

    השבמחק
    תשובות
    1. אולי קרם קוקוס? משהו שיתן חלביות למשקה

      מחק