כולם יודעים להגיד שארוחת הבוקר היא הארוחה הכי חשובה ביום, האמת..אני (מיה) לא אדם שרעב בבוקר ומאז שאני אוכלת "פליאו" אז אני לא רעבה כמעט עד הצהריים...
אך כאשר הרעב מתחיל לדגדג אז ארוחת הבוקר הזו היא עונג צרוף!כמובן שאת האומלט הזה תוכלו (וכנראה גם תרצו...) להכין בכל שעות היום,
המנה דלת פחמימות עד מאוד (המהדרין יכולים לוותר על הבצל - אם כי חבל)
הכשרים יכולים לוותר על הגבינה,
כך או כך מדובר במנה משביעה מאוד! ומאוד מאוד טעימה ומענגת.
ניתן להכין את אותו דבר עם קוביות כבד עגל או לב עגל.
החומרים:
אך כאשר הרעב מתחיל לדגדג אז ארוחת הבוקר הזו היא עונג צרוף!כמובן שאת האומלט הזה תוכלו (וכנראה גם תרצו...) להכין בכל שעות היום,
המנה דלת פחמימות עד מאוד (המהדרין יכולים לוותר על הבצל - אם כי חבל)
הכשרים יכולים לוותר על הגבינה,
כך או כך מדובר במנה משביעה מאוד! ומאוד מאוד טעימה ומענגת.
ניתן להכין את אותו דבר עם קוביות כבד עגל או לב עגל.
החומרים:
- מעט בצל קצוץ
- 3 פיטריות (מאיזה סוג שתעדיפו)
- חופן קטן של פטרוזליה
- שומן כבש (או שמן זית / חמאה / גהי
- 1 כוס בשר טחון (בערך)
- מלח
- פלפל
- תבלין בהרט
- 2 פרוסות גבינה צהובה (אופציונלי)
- 3 ביצים
ההכנה:
מחממים מחבת וממסים את שומן הכבש, כשהוא נמס מוסיפים את הבצל הקצוץ
בנתיים קוצצים את הפטרוזיליה והפיטריות
מוסיפים לבצל את הבשר הטחון, ועליו את הפיטריות
מפזרים מעט מלח, פלפל שחור גרוס, בהרט ופטרוזיליה
מבשלים תוך ערבוב כמה דקות עד שהבשר משנה את צבעו , טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
מפנים את התערובת מהמחבת או לוקחים כמוני מחבת נוספת (עדיף נון-סטיק)
מחממים, משמנים בשמן זית /חמאה
בוללים את שלושת הביצים וממליחים מעט, יוצקים למחבת החמה.
מחממים, משמנים בשמן זית /חמאה
בוללים את שלושת הביצים וממליחים מעט, יוצקים למחבת החמה.
כשהחביתה מתחילה להיקרש מניחים במרכזה את תערובת הבשר
זה השלב להניח על הבשר כמה פרוסות גבינה טובה... (או לוותר לטובת הכשרות)
בעזרת מרית טובה מרימים בזהירות את שולי החביתה ומניחים על גבי המלית ומטגנים עוד דקה שתיים עד שכל הגבינה נמסה.
אנחנו חלקנו את המנה הזו וזה השביע אותנו עד אחה"צ...
שיהיה בוקר טוב ובתאבון!!!
נשמח
לשמוע מה דעתכם,
מוזמנים
להשאיר תגובה:
נראה מעולה! אנסה בהמשך.
השבמחקשכחת את הביצים ברשימת החומרים...
תודה, תיקנתי :)
מחק