אמנם את ציד הבשר אני עושה ברשתות השיווק... אך ללקט אפשר אפילו בגינה הביתית, ששפע הגשמים שהשקו אותה החורף הצמיחו ירוק למכביר. ליקטתי לי צרור נאה של עלי חוביזה, עלי חמציץ, עלי כובע נזיר ומעט סרפד וניגשתי להכין תבשיל עשיר של ירקות וכדורי בקר, ברוטב סמיך על בסיס קרם קוקוס:
בווק החם אידיתי בקרם קוקוס (השתמשתי בסוג הנקי מחומרים משמרים הנמכר באריזת קרטון): ברוקולי, שומר, בטטה, כולם חתוכים לחתיכות גדולות כדי שלא יתבשלו מדי ויתפרקו בבישול.
תיבלתי את קרם הקוקוס בסויה ללא גלוטן ומעט סטיוויה להמתקה, הרוטב יקבל את טעמיו הטובים תוך הבישול מהירקות וקציצות הבקר.
הוספתי כדורים מהבשר הטחון המעורבב בעשבים.
הבאתי לרתיחה, בישלתי על אש קטנה כ-25 דקות. הרוטב נספג בקציצות, מתאדה ומצטמצם עד סמיכות וריכוז של טעם נפלא. המנה אולי לא הכי פוטוגנית לצילום, אך טעמה עשיר ומענג במיוחד!
בתיאבון!!!
אחרי שטיפה קלה, כל הירוק נקצץ דק ועורבב עם בשר טחון וחצי כוס בצל קצוץ
דק, מטוגן בכמות נדיבה של שמן קוקוס, מלח פלפל, שום, כורכום וג'ינג'ר.
בווק החם אידיתי בקרם קוקוס (השתמשתי בסוג הנקי מחומרים משמרים הנמכר באריזת קרטון): ברוקולי, שומר, בטטה, כולם חתוכים לחתיכות גדולות כדי שלא יתבשלו מדי ויתפרקו בבישול.
תיבלתי את קרם הקוקוס בסויה ללא גלוטן ומעט סטיוויה להמתקה, הרוטב יקבל את טעמיו הטובים תוך הבישול מהירקות וקציצות הבקר.
הוספתי כדורים מהבשר הטחון המעורבב בעשבים.
הבאתי לרתיחה, בישלתי על אש קטנה כ-25 דקות. הרוטב נספג בקציצות, מתאדה ומצטמצם עד סמיכות וריכוז של טעם נפלא. המנה אולי לא הכי פוטוגנית לצילום, אך טעמה עשיר ומענג במיוחד!
נשמח
לשמוע מה דעתכם,
מוזמנים
להשאיר תגובה:
מכינה היום כבר פעם שניה...נכנסתי לקרוא שוב את המתכון...כל המשפחה שלי מתה על זה!!!
השבמחק