לחג שבועות משמעויות רבות במסורת היהודית - ממתן תורה, דרך חג הקציר ועד יום הביכורים...
אבל עבורי, החג האביבי הזה מסמל יותר מכל את המסורת הישראלית, שמאחדת את כל העם סביב מגוון נפלא של מאכלי חלב.
ומה יותר ישראלי, מתוצרת החלב המקומית, עליה אנחנו מתגאים מאז עלייתה של הפרה הראשונה לארץ?
והנה, לכבוד החג שמזוהה במסורת עם מאכלי חלב, הוזמנתי על ידי מועצת החלב לסדנת בישול טעימה במיוחד, שהתבססה על תוצרת החלב הישראלית האיכותית והמגוונת - ליהנות ולהתגאות בביס אחד!
הבלוגריות (וששת ) בפעולה...
המנה הקלילה, המתוקה והמרעננת הזו היתה מנת הפתיחה שלנו :
יוגורט מתובל בנענע עם מלון בתוספת קראנץ'
המצרכים:
4 גביעי יוגורט
3 כפות אבקת סוכר (או כל ממתיק אחר)
מלון חתוך לקוביות
100 גר' ברס (אגוזי לוז מקורמלים)
1 סוכר וניל
בננה או מנגו או כל פרי אחר
צרור נענע
אופן ההכנה:
מערבבים יוגורט עם סוכר וסוכר וניל.
מסדרים בכוס שקופה מלון יוגורט פרות ומפזרים ברס.אפשר להוסיף נענע קצוצה.
למדנו להכין בצק פריך עם טוויסט מדליק- בבצק שולבה גבינה שהוסיפה המון לטעם!
וטיפ חשוב שקיבלנו מחיים השף - לרדד את הבצק לפני המנוחה במקרר, כך שהרידוד קל ונוח הרבה יותר, את המנוחה במקרר הבצק עושה כשהוא מסודר יפה בתוך התבנית.
לאחר שהסתיימה העבודה ישבנו לאכול, פתחנו בקיש, שהיה פשוט מעולה!
(אני ,כמי שנמנעת מגלוטן, הכנתי לעצמי קיש אישי ללא בצק, למטה הינחתי בטטה, עליה בצל מטוגן ופיטריות, את בלילת הביצים והגבינות, למעלה חופן פיסטוקים בשביל הקראנץ', אפיתי עד הזהבה - יצא מושלם! )
קיש בטטה מבצק גבינה ועגבניות מיובשות:
המצרכים לבצק:
250 גר' קמח
100 גר' חמאה
100 גר' גבינה בולגרית
1 ביצה
2 כפות מים
כפית ממרח עגבניות מיובשות
אופן ההכנה: לשים במעבד מזון עד לקבלת בצק אחיד, מרדדים על תבנית נשלפת ומקררים
המצרכים למילוי:
3 בטטות בינוניות מקולפות ופרוסות לפרוסות של חצי ס"מ
1 גד-עז
2 כפות גבינת שמנת 30% גד
1 שמנת מתוקה
100 גר' גבינה בולגרית
100 גר' מוצרלה מגוררת
3 ביצים
1 כף קמח
אופן ההכנה:
מסדרים בטטות בתבנית נפרדת, מורחים שמן זית ואופים כ- 25 דק' בחום של 185 מעלות
מסדרים שכבת בטטה אפויה על הבצק, ואופים כ- 20 דק' ב- 160 מעלות
מערבבים בקערה ביצים, שמנת וגבינות, יוצקים לתבנית האפויה, מסדרים בטטות מעל, מתבלים במלח ופלפל
אופים כ- 40 דק' בחום של 160 מעלות
את זה לא טעמתי כי לבצק יש כאן תפקיד מרכזי ואי אפשר להפריד, אך חברותי אמרו שזה טעים ביותר ונטעם כמו בורקס תורכי משובח.
מאפה בלקני עם גבינות מוגש עם איירן:
המצרכים:
1 חבילה בצק פילו
200 גר' גבינת פטה מגורדת
250 גר' מוצרלה מגורדת
2 ביצים
שומשום
2 כוסות חלב
שמן זית / חמאה
אופן ההכנה:
מורחים דף פילו במעט שמן זית או חמאה ומניחים מעל דף נוסף.
יוצרים זוגות דפים נוספים עם שאר דפי הפילו.
מסדרים בתבנית זוג דפים, מפזרים מעט גבינות, זוג דפים, גבינות וכן הלאה.
מערבבים חלב, ביצים מלח ופלפל, יוצקים על הבצק, ומניחים את התבנית בצד ל- 4 שעות.
מחממים תנור ל- 170 מעלות, מפזרים שומשום על המאפה, ואופים כ- 35- 40 דק' עד להזהבה.
איירן:
מערבבים כוס יוגורט עם שתי כוסות מים וכפית שטוחה מלח ומגישים
המנה הבאה היא פשוט מנה מנצחת! השילוב של הדג הטרי עם הגבינות , אפייה מהירה (בכדי שהדג ישאר מאוד עסיסי) ולא לשכוח לטפטף כמה טיפות לימון מלמעלה- מעדן!
גם כאן אני הכנתי לי מנה אישית ללא פירורי הלחם מלמעלה, במקומם פיזרתי מעט אגוזים - יצא מענג לא פחות...
מאפה סלמון גבינת עיזים, תרד וקרמבל מלוח:
המצרכים:
1ק"ג סלמון מנוקה מעצמות
3 בצלים קצוצים לקוביות
750 גר' עלי תרד
2 גלילי גבינת עיזים פרומעז
100 גר' חמאה
לחמניה לבנה/4 פרוסות לחם לבן (רצוי מאתמול)
2 כפות פרמז'ן מגורר
1 שמנת מתוקה
שמן זית
מלח
פלפל
3 שיני שום קצוצות
אופן ההכנה:
מטגנים בצל בחמאה
מוסיפים שום ומתבלים במלח ופלפל
ומוסיפים גבינת עיזים.
מערבבים יחד, ומוסיפים תרד קצוץ ומעט שמנת מתוקה.
חותכים את הדג לקוביות, ומתבלים במלח ופלפל
מערבבים את כל החומרים יחד (פרט ללחם ולפרמז'ן)
מסדרים מהתערובת בתבניות אישיות
מרסקים במעבד מזון את הלחם עד לקבלת פירורים, מוסיפים פרמז'ן ושמן זית
מפזרים מתערובת פירורי הלחם על הדגים ואופים כ- 15 דקות ב- 185 מעלות
מתבלים בלימון
והקינוח שלנו:
קדאיף גבינות:
המצרכים:
1 ק"ג שערות קדאיף
500 גר' גבינת ריקוטה פרסקה גד
500 גר' גבינת קוטג' 9%
200 גר' גבינת מוצרלה מגורדת גד
3 כפות סוכר
200 גר' חמאה
200 גר' פיסטוק קצוץ וקלוי
המצרכים לרוטב:
2 כוסות סוכר
2.5 כוסות מים
½ לימון
אופן ההכנה:
ממיסים חמאה ומערבבים עם שערות הקדאיף
מערבבים בקערה ריקוטה, קוטג', מוצרלה וסוכר
מסדרים בתבנית אישית שערות קדאיף, ואופים כ-8-10 דקות ב- 180 מעלות. מניחים מעל ממילוי הגבינות ומכסים עם שערות.
אופים בתנור כ- 12 דקות נוספות, בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות.
אופן הכנת הרוטב:
ממיסים בסיר קטן סוכר, מים, מיץ מ- ½ לימון
מביאים לרתיחה ומבשלים 3 דקות על אש נמוכה
שופכים את הרוטב על הקדאיף בעודו חם
מפזרים פיסטוקים ומגישים חם.
אבל עבורי, החג האביבי הזה מסמל יותר מכל את המסורת הישראלית, שמאחדת את כל העם סביב מגוון נפלא של מאכלי חלב.
ומה יותר ישראלי, מתוצרת החלב המקומית, עליה אנחנו מתגאים מאז עלייתה של הפרה הראשונה לארץ?
והנה, לכבוד החג שמזוהה במסורת עם מאכלי חלב, הוזמנתי על ידי מועצת החלב לסדנת בישול טעימה במיוחד, שהתבססה על תוצרת החלב הישראלית האיכותית והמגוונת - ליהנות ולהתגאות בביס אחד!
הבלוגריות (וששת ) בפעולה...
המנה הקלילה, המתוקה והמרעננת הזו היתה מנת הפתיחה שלנו :
יוגורט מתובל בנענע עם מלון בתוספת קראנץ'
המצרכים:
4 גביעי יוגורט
3 כפות אבקת סוכר (או כל ממתיק אחר)
מלון חתוך לקוביות
100 גר' ברס (אגוזי לוז מקורמלים)
1 סוכר וניל
בננה או מנגו או כל פרי אחר
צרור נענע
אופן ההכנה:
מערבבים יוגורט עם סוכר וסוכר וניל.
מסדרים בכוס שקופה מלון יוגורט פרות ומפזרים ברס.אפשר להוסיף נענע קצוצה.
למדנו להכין בצק פריך עם טוויסט מדליק- בבצק שולבה גבינה שהוסיפה המון לטעם!
וטיפ חשוב שקיבלנו מחיים השף - לרדד את הבצק לפני המנוחה במקרר, כך שהרידוד קל ונוח הרבה יותר, את המנוחה במקרר הבצק עושה כשהוא מסודר יפה בתוך התבנית.
לאחר שהסתיימה העבודה ישבנו לאכול, פתחנו בקיש, שהיה פשוט מעולה!
(אני ,כמי שנמנעת מגלוטן, הכנתי לעצמי קיש אישי ללא בצק, למטה הינחתי בטטה, עליה בצל מטוגן ופיטריות, את בלילת הביצים והגבינות, למעלה חופן פיסטוקים בשביל הקראנץ', אפיתי עד הזהבה - יצא מושלם! )
קיש בטטה מבצק גבינה ועגבניות מיובשות:
המצרכים לבצק:
250 גר' קמח
100 גר' חמאה
100 גר' גבינה בולגרית
1 ביצה
2 כפות מים
כפית ממרח עגבניות מיובשות
אופן ההכנה: לשים במעבד מזון עד לקבלת בצק אחיד, מרדדים על תבנית נשלפת ומקררים
המצרכים למילוי:
3 בטטות בינוניות מקולפות ופרוסות לפרוסות של חצי ס"מ
1 גד-עז
2 כפות גבינת שמנת 30% גד
1 שמנת מתוקה
100 גר' גבינה בולגרית
100 גר' מוצרלה מגוררת
3 ביצים
1 כף קמח
אופן ההכנה:
מסדרים בטטות בתבנית נפרדת, מורחים שמן זית ואופים כ- 25 דק' בחום של 185 מעלות
מסדרים שכבת בטטה אפויה על הבצק, ואופים כ- 20 דק' ב- 160 מעלות
מערבבים בקערה ביצים, שמנת וגבינות, יוצקים לתבנית האפויה, מסדרים בטטות מעל, מתבלים במלח ופלפל
אופים כ- 40 דק' בחום של 160 מעלות
את זה לא טעמתי כי לבצק יש כאן תפקיד מרכזי ואי אפשר להפריד, אך חברותי אמרו שזה טעים ביותר ונטעם כמו בורקס תורכי משובח.
מאפה בלקני עם גבינות מוגש עם איירן:
המצרכים:
1 חבילה בצק פילו
200 גר' גבינת פטה מגורדת
250 גר' מוצרלה מגורדת
2 ביצים
שומשום
2 כוסות חלב
שמן זית / חמאה
אופן ההכנה:
מורחים דף פילו במעט שמן זית או חמאה ומניחים מעל דף נוסף.
יוצרים זוגות דפים נוספים עם שאר דפי הפילו.
מסדרים בתבנית זוג דפים, מפזרים מעט גבינות, זוג דפים, גבינות וכן הלאה.
מערבבים חלב, ביצים מלח ופלפל, יוצקים על הבצק, ומניחים את התבנית בצד ל- 4 שעות.
מחממים תנור ל- 170 מעלות, מפזרים שומשום על המאפה, ואופים כ- 35- 40 דק' עד להזהבה.
איירן:
מערבבים כוס יוגורט עם שתי כוסות מים וכפית שטוחה מלח ומגישים
המנה הבאה היא פשוט מנה מנצחת! השילוב של הדג הטרי עם הגבינות , אפייה מהירה (בכדי שהדג ישאר מאוד עסיסי) ולא לשכוח לטפטף כמה טיפות לימון מלמעלה- מעדן!
גם כאן אני הכנתי לי מנה אישית ללא פירורי הלחם מלמעלה, במקומם פיזרתי מעט אגוזים - יצא מענג לא פחות...
מאפה סלמון גבינת עיזים, תרד וקרמבל מלוח:
המצרכים:
1ק"ג סלמון מנוקה מעצמות
3 בצלים קצוצים לקוביות
750 גר' עלי תרד
2 גלילי גבינת עיזים פרומעז
100 גר' חמאה
לחמניה לבנה/4 פרוסות לחם לבן (רצוי מאתמול)
2 כפות פרמז'ן מגורר
1 שמנת מתוקה
שמן זית
מלח
פלפל
3 שיני שום קצוצות
אופן ההכנה:
מטגנים בצל בחמאה
מוסיפים שום ומתבלים במלח ופלפל
ומוסיפים גבינת עיזים.
מערבבים יחד, ומוסיפים תרד קצוץ ומעט שמנת מתוקה.
חותכים את הדג לקוביות, ומתבלים במלח ופלפל
מערבבים את כל החומרים יחד (פרט ללחם ולפרמז'ן)
מסדרים מהתערובת בתבניות אישיות
מרסקים במעבד מזון את הלחם עד לקבלת פירורים, מוסיפים פרמז'ן ושמן זית
מפזרים מתערובת פירורי הלחם על הדגים ואופים כ- 15 דקות ב- 185 מעלות
מתבלים בלימון
והקינוח שלנו:
קדאיף גבינות:
המצרכים:
1 ק"ג שערות קדאיף
500 גר' גבינת ריקוטה פרסקה גד
500 גר' גבינת קוטג' 9%
200 גר' גבינת מוצרלה מגורדת גד
3 כפות סוכר
200 גר' חמאה
200 גר' פיסטוק קצוץ וקלוי
המצרכים לרוטב:
2 כוסות סוכר
2.5 כוסות מים
½ לימון
אופן ההכנה:
ממיסים חמאה ומערבבים עם שערות הקדאיף
מערבבים בקערה ריקוטה, קוטג', מוצרלה וסוכר
מסדרים בתבנית אישית שערות קדאיף, ואופים כ-8-10 דקות ב- 180 מעלות. מניחים מעל ממילוי הגבינות ומכסים עם שערות.
אופים בתנור כ- 12 דקות נוספות, בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות.
אופן הכנת הרוטב:
ממיסים בסיר קטן סוכר, מים, מיץ מ- ½ לימון
מביאים לרתיחה ומבשלים 3 דקות על אש נמוכה
שופכים את הרוטב על הקדאיף בעודו חם
מפזרים פיסטוקים ומגישים חם.
מבחר מהמנות שהכנו:
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה