היום בבוקר עקרו לאודי שן... האומלל חזר הביתה עם הוראות ברורות מהרופא, לא לאכול שום דבר מוצק/ חם! כששאלתי אותו מה יתאים לו לאכול היום הוא לא חשב יותר משנייה וחצי ואמר: "תכיני לי הר של מוס שוקולד! זה בדיוק מה שאני צריך ורוצה לאכול"... רחמונעס...
כדי להקל על סבלו הרב מהכאבים +רעב... אני כמובן מיד ניגשתי למלאכה, נזכרתי שקראתי לא פעם על מוס שוקולד על בסיס אבוקדו וקפצתי על ההזדמנות לנסות ולהכין אחד כזה.
התוצאה שהתקבלה תוך כ-10 דקות מרגע ההחלטה היתה מוס עשיר, שוקולדי מאוד, קרמי, טעים, מזין ביותר ומספק בטירוף.
אהההה... בריא... מאוד בריא! מתאים לכל המתנזרים מסוכר, מעודף פחמימות, מלקטוז ומביצים אפילו כשר לטבעונים :)
ההכנה- קלי קלות!!!
אז קדימה:
80 גרם 100% מוצקי קקאו (מסת קקאו)
1 אבוקדו בשל קלוף ומגולען
1/3 כוס שמן קוקוס
1/2 כוס מים רותחים
1/2 כפית סטיוויה בטעם שוקולד
1/2 כפית סטיוויה בטעם וניל
2 תבניות קוביות קרח
ההכנה:
בבלנדר חזק קוצצים את מסת הקקאו, מוסיפים את המים הרותחים ומערבלים עד שהכל נמס,
מוסיפים את האבוקדו, שמן הקוקוס והסטיוויה (ניתן להחליף בכל ממתיק נוזלי אחר שרצוי לכם, דבש/ מייפל/ אגבה ועוד), טוחנים לקבלת קרם חלק , מוסיפים את קוביות הקרח וטוחנים היטב - עד לקבלת קרם חלק ואוורירי.
זהו!
את ההמתקה ניתן לתקן על פי הטעם.
עוד לפני שתשאלו אותי איפה אני קונה את הסטיוויה, מסת הקקאו ועוד, ראו את הקישורים שבמתכון. להסבר נוסף: איך לקנות בIHERB כמובן שלא חובה, אבל זה הכי זול ויעיל וכייפי שאני מכירה :)
ולמי שמתעניין: המוס התגלה כמשכך כאבים יעיל מאוד :) אודי כבר מחכה לטיפול השיניים הבא...
כדי להקל על סבלו הרב מהכאבים +רעב... אני כמובן מיד ניגשתי למלאכה, נזכרתי שקראתי לא פעם על מוס שוקולד על בסיס אבוקדו וקפצתי על ההזדמנות לנסות ולהכין אחד כזה.
התוצאה שהתקבלה תוך כ-10 דקות מרגע ההחלטה היתה מוס עשיר, שוקולדי מאוד, קרמי, טעים, מזין ביותר ומספק בטירוף.
אהההה... בריא... מאוד בריא! מתאים לכל המתנזרים מסוכר, מעודף פחמימות, מלקטוז ומביצים אפילו כשר לטבעונים :)
ההכנה- קלי קלות!!!
אז קדימה:
80 גרם 100% מוצקי קקאו (מסת קקאו)
1 אבוקדו בשל קלוף ומגולען
1/3 כוס שמן קוקוס
1/2 כוס מים רותחים
1/2 כפית סטיוויה בטעם שוקולד
1/2 כפית סטיוויה בטעם וניל
2 תבניות קוביות קרח
ההכנה:
בבלנדר חזק קוצצים את מסת הקקאו, מוסיפים את המים הרותחים ומערבלים עד שהכל נמס,
מוסיפים את האבוקדו, שמן הקוקוס והסטיוויה (ניתן להחליף בכל ממתיק נוזלי אחר שרצוי לכם, דבש/ מייפל/ אגבה ועוד), טוחנים לקבלת קרם חלק , מוסיפים את קוביות הקרח וטוחנים היטב - עד לקבלת קרם חלק ואוורירי.
זהו!
את ההמתקה ניתן לתקן על פי הטעם.
עוד לפני שתשאלו אותי איפה אני קונה את הסטיוויה, מסת הקקאו ועוד, ראו את הקישורים שבמתכון. להסבר נוסף: איך לקנות בIHERB כמובן שלא חובה, אבל זה הכי זול ויעיל וכייפי שאני מכירה :)
ולמי שמתעניין: המוס התגלה כמשכך כאבים יעיל מאוד :) אודי כבר מחכה לטיפול השיניים הבא...
בתיאבון ולבריאות!!!
הי מיה,
השבמחקאחרי הרבה זמן שתכננתי- הכנתי היום. הסטיויה הרגה את הטעם אז הוספתי המון מייפל. יצא מדהים המשפחה התלהבה.
תודה
לילך
הי לילך, שמחים לקרוא שהצליח!!!
מחקלגבי סטיוויה, חשוב להשתמש בסוג טוב (בארץ לא מצאנו עד כה...קונים רק בIHERB)
ןגם אז, ללמוד מינונים ואיזונים
מייפל תמיד טעים :)
אין ברקע את הטעם של האבוקדו?
השבמחקלא, טעם האבוקדו לא דומיננטי
מחקאפשר בלי קרח?
השבמחקהי דנה, במתכון הזה הקרח מייצב את השוקולד כך שהוא הכרחי
מחקתודה :)
השבמחקסליחה על הבורות ...מה זה "מסת קקאו" ומהיכן משיגים כזה..?
השבמחקמסת קקאו היא 100% מוצקי קקאו, משיגים בחנויות משתמחות בבישול ואפייה כמו לגעת באוכל, מר קייק וכיוב
מחקהי במה ניתן להחליף את האבוקדו?
השבמחקהאבוקדו הוא הלב של המתכון, אז להחליף אפשר...בכל מתכון אחר של מוס שוקולד
מחקהיי, שאלה,
השבמחקלכמה מנות מספיק המתכון?
תודה!
היי, אני הגשתי בכוסות קפה קטנות אז הספיק לכ4 מנות
מחקבספל רגיל יצאו כ-2
תודה רבה! האם זה מוס ש"נשמר למחר" או שצריך לאכול הכל על המקום?
השבמחקלא יצא לנו לבדוק כי הכל נזלל בו ביום
מחק