חודש ראשון עם הגריל החדש - חוויות מעומק הלב (של העגל) וגם אנטריקוט מהמם!!!

אז ככה: כמו שהבטחנו לכם, קוראינו הנאמנים, נביא לכם, מדי פעם, חוויות ומתכונים ממעמקי הגריל המפנק שלנו - ה- GRAND HALL GTI4 . וכבר עבר חודש במחיצתו ואין לנו ספק - הוא שינה לנו את החיים הקולינריים בבית. ראשית, כעת אפשר להתפרע איך שבא לנו, מבלי לחנוק את הבית, בזכות השימוש האינטנסיבי שאנחנו עושים בכירת הגז הצמודה לגריל. אודי מרשה לעצמו להפציץ בבוקר, בלי חשבון, עם ביצים ובשר, ואני יכולה להמשיך ולחלום בחדר השינה בלי ריחות מעיקים (אפשר לומר, שאנחנו כבר כמעט ולא משתמשים בכיריים של המטבח)... אבל זה רק הבונוס, כיוון שהזמינות וקלות השימוש בגריל עצמו היא מדהימה  והתוצאות - מושלמות! על כזה גריל אפשר "להלביש" את הקלישאה, ש"עד שלא מנסים - לא יודעים". ואני מוסיפה - "איפה היינו עד היום, לעזאזל..." ובאמת, עבור קרניבורים שכמונו, שום ניסיונות לחקות תוצאות של גריל, על גבי כל מיני מחבתות פסים או פלנצ'ות על הגז, לא מתקרבות לקרסוליים של הדבר האמיתי... 


 אחרי הסתגלות קצרה וקלילה לעוצמת המבערים ולשליטה על הטמפרטורות, התחלנו להעמיס על הרשתות הנפלאות של הגריל מכל טוב הקצבייה. למען האמת, בזכות קלות השימוש והניקוי, לא היססנו לרגע ולא עבר כמעט יום, שבו לא העלינו נתחים שונים ומשונים על ה"מזבח" החדש, בין אם השתמשנו במבער או שניים עבורנו, או בכל הארטילריה עבור כל המשפחה... 
 מאוד נהנינו מהרשת העליונה, שמאפשרת לשמור בשר מוכן בחימום עד ששאר הבשר מוכן.
אבל מכל הנתחים והקומבינציות, בחרנו להציג לכם שניים, שכיכבו בראש פירמידת המזון שלנו - לב של עגל ונתח אנטריקוט משובח, שהצלייה המושלמת שלו הוציאה לנו סופית את החשק ללכת למסעדות...

לב של עגל
חלק מאוד אהוב עלי (מיה) ופחות מוכר לרוב האנשים, הוא לב של עגל. זהו חלק שרירי, כמו לבבות, אך לא קשה ולא מצריך בישול ארוך, ערכו התזונתי גבוה וטעמו - נפלא! אפשר לבקש מהקצב לחתוך כמו סטייקים או קוביות לשיפודים, להוסיף קצת מלח גס ופלפל גרוס וזה כל מה שצריך. אני שיפדתי עם עגבנייה, בצל וחתיכות מהשומן הטעים שמגיע בשולי הלב (תבקשו מהקצב לא לנקות אותו - הוא ממש טעים). הצלייה קצרה וההנאה רבה:




לאחר צלייה של מספר דקות, מבחוץ הפך לשחום ומבפנים עסיסי ומעט ורוד.

האנטריקוט
כפי שכבר הבנתם, גולת הכותרת של החודש הראשון שלנו במחיצתו של המזבח היו הסטייקים! אכלנו כבר המון סטייקים שהוכנו בבית על מחבתות, על פלנצ'ות ועל גרילים שונים (גם כן של גז) ולא פעם זה יצא טעים וטוב, אבל לא מושלם, ודאי וודאי לא כמו שאוכלים במסעדות בשרים טובות, סטייקים שהחוץ שחום והפנים ורדרד ועסיסי. עד שהגיע ה-GTI4...

הסטייקים הראשונים שיצא לנו להכין היו נתחי אנטריקוט על העצם, במשקל חצי קילו לסטייק, נתחים יפים ומשויישים היטב בשומן:
מסאז' מקדים של שמן זית, מלח ופלפל גרוס ומעט צ'ילי
הגריל חומם (תוך 3 דקות) ל250 מעלות
הנתחים הונחו על הרשתות, שהן פטנט מיוחד לגרילים בטכנולוגיית ה-INTEGRILL . להפתענו מסתבר, שבגרילים של גראנד הול, אין אש! כן כן... זאת לא טעות... אמנם מדובר בגריל גז, עם מבערים, אבל לא פורצת מהם אש! המבנה המיוחד של הרשת מגן על המבערים מטפטופי השומן, כך שאין הצתות בכלל...  לרשת הזו יתרון נוסף, שכן היא חוסכת את מגיני המבער וזה מאפשר עצמת חום טובה יותר, כי החום מגיע ישירות לרשתות, בלי הפרעות וחציצות בדרך.
ואז עשיתי טעות... הנמכתי את הלהבה, מה שגרם לסטייקים להתבשל מדי מבפנים... בפעם הבאה הטעות תוקנה - הסטייקים הונחו על הלהבה הגבוהה ביותר ל-2 דקות, התהפכו, אך ללא הפחתת עוצמת החום.




הצלייה הקצרה אך העצמתית מאוד משני הצדדים הניבה סטייק פשוט מושלםםםםם!!! ניתן לתמונות לדבר... לא צריך להוסיף דבר...




להתראות שוב בקרוב ב"על האש" - הפינה החדשה שלנו, ש"תצדיק" את ההשקעה ותאפשר גם לכם, קוראינו הנאמנים, ליהנות משפע מתכוני הבר בי קיו שנמציא עבורכם (ועבורנו), לתפארת מדינת מנגל-האל!

אם יש לכם שאלות או בקשות מיוחדות, כיתבו לנו ונשמח להשיב.






קוראים יקרים שלנו, אנו נשמח מאוד לקבל תגובות לפוסט, כדי לדעת שביקרתם,

לשמוע אם אהבתם וכמובן נשמח לענות לכם על כל שאלה,
בינתיים, שיהיה בתיאבון ולהתראות בפוסט הבא :)

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה