אם ננחית בישראל אורח מהחלל החיצון, ביום העצמאות, הוא יהיה בטוח שאנחנו חוגגים את המצאת המנגל... חג המנגל הלאומי נחגג ברוב עשן ברחבי הארץ ומוכיח שוב ושוב, שלא משנה מאיזו עדה אתם, מאיזה מעמד כלכלי, או מאיזה אזור אתם בארץ, לכולנו יש מכנה משותף שהוא חזק מכל: הבשר... הבשר על האש!
בשר על האש - כמה פשוט ונגיש לכל, כך גם משובח ומגוון וניתן למשחק ויצירתיות. בין אם תצלו אותו על גריל פחמים בפרק השכונתי, או על גריל הגז האיכותי שלכם בחצר, מה שהופך את ההתעסקות לקלה ולנקייה. ואם הגריל באמת מסוג טוב, אז התוצאה יכולה להמריא ולהשתבח ולהפוך כל יום לחג המנגל...
עבורנו, צליית הבשר הפכה לחג עצמאות יום יומי. מאז שנחת בחצרנו ה"מזבח" החדש, אין כמעט יום שאנחנו לא מוצאים את עצמנו ניגשים אליו, עם איזה נתח "מזדמן", מדליקים אותו באותה נוחות, שבה מדליקים את הכיריים במטבח ולאחר מס' דקות מקבלים את הנתח צלוי כהלכה, בדיוק כמו שנכון עבורו...
מזה זמן מה שאנחנו רוצים לשדרג את הקציצות האהובות עלינו ולכבוד החג, החלטנו לעשות כמה ניסיונות מקדימים ולהתמקד במשחקי בשר טחון, לקבב קבבים... לתפארת מדינת מנגלאל!
אבל לפני שנתחיל, הערה ממש חשובה לפני שמכינים קבבים: אין ספק, שקבבים הכי טעימים כשמכינים אותם על האש, אבל אפשר ממש בקלות לשרוף אותם ולקלקל את הטעם והרכות, דבר שהרגשנו בעבר על בשרנו, תרתי משמע... בגריל הגז הפשוט, ששימש אותנו לפני הגראנד הול, נמנענו מלצלות קבבים נוטפי שומן, בשל שריפות הענק שפרצו כל כמה שניות, ככל שהשומן טפטף מהקבב שלנו על המבערים.
בגראנד הול פתרו לחלוטין את הבעיה, ע"י משטחי צלייה (קשה לקרוא להם רשתות...) רחבים ועבים, יצוקים ברזל, הבנויים במרכז כמו פלאנצ'ה, שגם אוגרת חום ומפזרת אותו היטב, אבל הכי חשוב - מגנה על המבערים ולא מאפשרת את טפטוף השומנים עליהם, כך שתופעת השריפות לא קיימת בכלל!
שלושת הקבבים הבאים נרקחו במטבחנו לפי מצבי רוח שונים והתוצאה הייתה מעולה כל כך, שהחלטנו להעלות אותם על הכתב ולשתף אתכם, קוראינו הנאמנים. כולם קלים מאוד להכנה ועם עשייה נכונה על האש, יפארו את צלחת העצמאות שלכם בגאון...
הראשון: קבב בסגנון אסייתי. קבב רך ונימוח עם טעמים אקזוטיים, שמקבל את הרכות הנהדרת והעסיסיות שלו מתוספת של חציל, שמתמזגת נפלא עם הבשר וכל שאר התוספות. כך זה הולך:
חצי קילו בשר בקר טחון (אנחנו מבקשים מהקצב לטחון לנו אחוז נאה של שומן, יחד עם הבשר הטחון, גם לטובת הבריאות... אך כמובן שמאוד לטובת הטעם)
חצי חציל בינוני
חצי בצל בינוני
2-3 כפות שמן קוקוס
2 כפות רוטב סויה (אנחנו משתמשים בסויה ללא גלוטן של קיקומן אותה אפשר למצוא כאן)
2-3 כפיות ג'ינג'ר טרי קצוץ
חופן כוסברה
מעט בזיליקום
כמה גבעולי בצל ירוק
מלח, פלפל שחור גרוס
2-3 כפות חמאת בוטנים
1 ביצה
קוצצים קטן את הבצל עם החציל
ממיסים על מחבת את שמן הקוקוס, מטגנים מעט את הג'ינג'ר
מוסיפים את החציל והבצל הקצוצים ומטגנים להשחמה ולריכוך
ובינתיים, מערבבים את הבשר עם התבלינים הקצוצים, הסויה המלח והפלפל
מוסיפים את הביצה ולשים היטב את תערובת הבשר - זה חשוב מאוד ותורם לכך שהקבב לא יתפרק
והנה החציל והבצל התרככו והזהיבו. יש להעביר ולשטח על צלחת ולהכניס למקרר לצינון
והתוצאה - גרפה אנחות הנאה חסרות תקדים מהנסיינים המאושרים...
הקבב השני ב"ניסוי" זכה לשם קבב אמריקאי... לא ממש ברור למה... אולי בגלל המתיקות? בכל מקרה, הוא טעים במיוחד ושווה לכם להכיר אותו!
1/2 קילו בשר טחון עם הרבה שומן, כמובן...
כף פפריקה מעושנת
כפית מלח אטלנטי
כפית פלפל שחור טחון גס
כפית שמן שומשום קלוי
2-3 כפות שמן קוקוס לטיגון
1 בטטה בינונית
1/2 בצל
3-4 שיני שום
1 ביצה
לקצוץ דק את הבצל והבטטה
לטגן בשמן קוקוס, עד לריכוך הבטטה ולהזהבה קלה
את הבשר יש ללוש היטב עם התבלינים היבשים ושמן השומשום
והתוצאה הייתה כל כך מפתיעה ושונה, שאודי ביקש וקיבל קבבים מתקתקים ועסיסיים שכאלו לארוחת בוקר...צהרים וערב, לא יכל להפסיק לזלול מהם...
הקבב האחרון שכיכב בפרויקט היה הקבב הקלאסי, הישראלי-ערבי, שהוספנו לו טוויסט קטן...
חצי קילו בשר טחון
חצי בצל
חופן פטרוזיליה
מלח
פלפל שחור גרוס
3 שיני שום
והטוויסט הוא... 3 כפות טחינה, אשר מדביקות את התערובת, במקום ביצה או קמח ומוסיפות משהו עדין וטוב לטעם הקבב
ולסיום - קבלו הצעת הגשה:
את הקבב האסייתי אנו אוהבים לצד סלט כרוב טרי ופריך, רוטב צ'ילי מתוק, או רוטב אסייתי מתקתק מכל סוג שחביב עליכם
האמריקאי מוגש על מצע חסה אייסברג ומיונז ביתי
הישראלי/ערבי מונח פשוט על טחינה טובה וקוביות עגבנייה, או כל ירק אחר שמתחשק
לנו היה יום של חג. שיהיה לכולנו חג עצמאות טעים ושמח!
בשר על האש - כמה פשוט ונגיש לכל, כך גם משובח ומגוון וניתן למשחק ויצירתיות. בין אם תצלו אותו על גריל פחמים בפרק השכונתי, או על גריל הגז האיכותי שלכם בחצר, מה שהופך את ההתעסקות לקלה ולנקייה. ואם הגריל באמת מסוג טוב, אז התוצאה יכולה להמריא ולהשתבח ולהפוך כל יום לחג המנגל...
עבורנו, צליית הבשר הפכה לחג עצמאות יום יומי. מאז שנחת בחצרנו ה"מזבח" החדש, אין כמעט יום שאנחנו לא מוצאים את עצמנו ניגשים אליו, עם איזה נתח "מזדמן", מדליקים אותו באותה נוחות, שבה מדליקים את הכיריים במטבח ולאחר מס' דקות מקבלים את הנתח צלוי כהלכה, בדיוק כמו שנכון עבורו...
מזה זמן מה שאנחנו רוצים לשדרג את הקציצות האהובות עלינו ולכבוד החג, החלטנו לעשות כמה ניסיונות מקדימים ולהתמקד במשחקי בשר טחון, לקבב קבבים... לתפארת מדינת מנגלאל!
אבל לפני שנתחיל, הערה ממש חשובה לפני שמכינים קבבים: אין ספק, שקבבים הכי טעימים כשמכינים אותם על האש, אבל אפשר ממש בקלות לשרוף אותם ולקלקל את הטעם והרכות, דבר שהרגשנו בעבר על בשרנו, תרתי משמע... בגריל הגז הפשוט, ששימש אותנו לפני הגראנד הול, נמנענו מלצלות קבבים נוטפי שומן, בשל שריפות הענק שפרצו כל כמה שניות, ככל שהשומן טפטף מהקבב שלנו על המבערים.
בגראנד הול פתרו לחלוטין את הבעיה, ע"י משטחי צלייה (קשה לקרוא להם רשתות...) רחבים ועבים, יצוקים ברזל, הבנויים במרכז כמו פלאנצ'ה, שגם אוגרת חום ומפזרת אותו היטב, אבל הכי חשוב - מגנה על המבערים ולא מאפשרת את טפטוף השומנים עליהם, כך שתופעת השריפות לא קיימת בכלל!
שלושת הקבבים הבאים נרקחו במטבחנו לפי מצבי רוח שונים והתוצאה הייתה מעולה כל כך, שהחלטנו להעלות אותם על הכתב ולשתף אתכם, קוראינו הנאמנים. כולם קלים מאוד להכנה ועם עשייה נכונה על האש, יפארו את צלחת העצמאות שלכם בגאון...
הראשון: קבב בסגנון אסייתי. קבב רך ונימוח עם טעמים אקזוטיים, שמקבל את הרכות הנהדרת והעסיסיות שלו מתוספת של חציל, שמתמזגת נפלא עם הבשר וכל שאר התוספות. כך זה הולך:
חצי קילו בשר בקר טחון (אנחנו מבקשים מהקצב לטחון לנו אחוז נאה של שומן, יחד עם הבשר הטחון, גם לטובת הבריאות... אך כמובן שמאוד לטובת הטעם)
חצי חציל בינוני
חצי בצל בינוני
2-3 כפות שמן קוקוס
2 כפות רוטב סויה (אנחנו משתמשים בסויה ללא גלוטן של קיקומן אותה אפשר למצוא כאן)
2-3 כפיות ג'ינג'ר טרי קצוץ
חופן כוסברה
מעט בזיליקום
כמה גבעולי בצל ירוק
מלח, פלפל שחור גרוס
2-3 כפות חמאת בוטנים
1 ביצה
קוצצים קטן את הבצל עם החציל
ממיסים על מחבת את שמן הקוקוס, מטגנים מעט את הג'ינג'ר
מוסיפים את החציל והבצל הקצוצים ומטגנים להשחמה ולריכוך
ובינתיים, מערבבים את הבשר עם התבלינים הקצוצים, הסויה המלח והפלפל
מוסיפים את הביצה ולשים היטב את תערובת הבשר - זה חשוב מאוד ותורם לכך שהקבב לא יתפרק
והנה החציל והבצל התרככו והזהיבו. יש להעביר ולשטח על צלחת ולהכניס למקרר לצינון
את החציל והבצל הקרים (!) נלוש לתוך הבשר הטחון
אל התערובת נוסיף חמאת בוטנים, אשר תורמת המון לטעם המיוחדוהתוצאה - גרפה אנחות הנאה חסרות תקדים מהנסיינים המאושרים...
1/2 קילו בשר טחון עם הרבה שומן, כמובן...
כף פפריקה מעושנת
כפית מלח אטלנטי
כפית פלפל שחור טחון גס
כפית שמן שומשום קלוי
2-3 כפות שמן קוקוס לטיגון
1 בטטה בינונית
1/2 בצל
3-4 שיני שום
1 ביצה
לקצוץ דק את הבצל והבטטה
לטגן בשמן קוקוס, עד לריכוך הבטטה ולהזהבה קלה
את הבשר יש ללוש היטב עם התבלינים היבשים ושמן השומשום
כאשר הבטטה-בצל מתקררים, ללוש אותם לתוך תערובת הבשר
אחרונה חביבה מתווספת הביצה והתוצאה הייתה כל כך מפתיעה ושונה, שאודי ביקש וקיבל קבבים מתקתקים ועסיסיים שכאלו לארוחת בוקר...צהרים וערב, לא יכל להפסיק לזלול מהם...
הקבב האחרון שכיכב בפרויקט היה הקבב הקלאסי, הישראלי-ערבי, שהוספנו לו טוויסט קטן...
חצי קילו בשר טחון
חצי בצל
חופן פטרוזיליה
מלח
פלפל שחור גרוס
3 שיני שום
והנה עוד סיבוב מהתערובות הנפלאות, שנצלות חיש מהר על אחד מהמבערים, בלי עשן ובלי חריכת יתר...
את הקבב האסייתי אנו אוהבים לצד סלט כרוב טרי ופריך, רוטב צ'ילי מתוק, או רוטב אסייתי מתקתק מכל סוג שחביב עליכם
האמריקאי מוגש על מצע חסה אייסברג ומיונז ביתי
הישראלי/ערבי מונח פשוט על טחינה טובה וקוביות עגבנייה, או כל ירק אחר שמתחשק
לנו היה יום של חג. שיהיה לכולנו חג עצמאות טעים ושמח!
קוראים
יקרים שלנו, אנו נשמח מאוד לקבל תגובות לפוסט, כדי לדעת שביקרתם,
לשמוע אם אהבתם. וכמובן נשמח לענות לכם על כל שאלה,
בינתיים, שיהיה בתיאבון ולהתראות בפוסט הבא :)
לשמוע אם אהבתם. וכמובן נשמח לענות לכם על כל שאלה,
בינתיים, שיהיה בתיאבון ולהתראות בפוסט הבא :)
הקציצות ניצלו על רשתות צלייה וטיגון
השבמחק