טרטלטים פריכים, ללא גלוטן, ממולאים ברוקפור, בצל מקורמל ותמרים... מעדן מושלם לשבועות ! (מתכון מצולם)

אנחנו לא אוכלים גלוטן, כי הגענו למסקנה שהוא מזיק לבריאותנו. אבל איך אפשר לחגוג חגים, כשמאפים הם חלק בלתי נפרד מסעודות המצווה (והשחיתות)?

העמקנו חקור במקורות וגילינו נתון מפתיע - בהנחה שבני ישראל אכן הלכו 40 שנה במדבר וחיסלו את המצות תוך יומיים, הרי שעד שהגיעו לארץ המובטחת - הם לא אכלו לחם. או פיתות. או מצות. או טרטלטים! מן הסתם, המזון שלהם במדבר התבסס על ציד (שלווים) ולקט (מן). ובמילים אחרות - 40 שנה לא היתה להם יותר חיטה ולפיכך - הם לא אכלו גלוטן! ועם מסקנה מרעישה זאת, הבנו שחג שבועות, שבמקור נחגג כחג מתן תורה, צריך לסמל, יותר מכל, את ההתנזרות מגלוטן!!! אז הנה לכם תירוץ נפלא להפשיל שרוולים, לשלוף את היצירתיות ולהכין מטעמים לשבועות - אבל בלי גלוטן! ונזכה בכך לקיים את מצוות 

"וזללת בחגיך והיית אך בריא ושמח!"

במתכון הזה משתלבים מיטב הביכורים אל טנא עשיר טעמים ומשמח חיך! שקדים, תמרים, ביצים, מוצרי חלב בקר וחלב עיזים, ועם כל הטוב הזה מי צריך ביכורי קציר חיטים?
אז קדימה לעבודה! ושיהיה לנו יום יום חג...

החומרים: 120 גרם שקדים (או קמח שקדים מוכן)



 לטחון לאבקה דקה

 להוסיף 40 גרם חמאה ומעט מלח ולעבד  (במעבד מזון) למרקם בצקי





לעטוף בניילון ולהניח לחצי שעה במקרר (או עד שהעיסה יציבה וניתנת לעיבוד) 




מטגנים בחמאה בצל אחד בינוני קצוץ עד להזהבה עמוקה, מוסיפים חצי כפית מלח  ופלפל שחור גרוס (רבע עד חצי כפית לפי טעמכם)


קוצצים 3 תמרים לחים (נחתכים מצוין כשהם קפואים)




 טוחנים 60 גרם רוקפור עם ביצה אחת








מערבבים לתוך העיסה את הבצל מטוגן והתמרים (ערבוב ידני !)






את הבצק הקר מהדקים אל תבנית שקעים



אופים ב-200 מעלות כ-10 דקות/עד שמזהיב
אם השוליים נשרפים טיפה כמו אצלי כיוון שאפיתי בטוסטר אובן קרוב מדי לגריל, לא נורא, קל מאוד לגרד את השרוף (בעדינות)



ממלאים במלית ומחזירים לתנור לכ-15 דקות נוספות בחום של כ-160 מעלות


מחכים שיתקרר לטמפ' החדר (זה גם מסתבר הכי טעים כך)
מצמידים מגש / משטח חיתוך אל פני הטרטלטים, הופכים ומשחררים בעדינות מירבית - הבצק פריך מאוד (וטעים במיוחד!) אך שביר למדי ובכל זאת ניתן להוציאו בשלום.



  מגישים לצד מעט יוגורט עיזים איכותי, שחמיצותו תיתן קונטרה למתיקות המילוי.




בתיאבון וחג שמח!

קוראים יקרים שלנו, אנו נשמח מאוד לקבל תגובות לפוסט, כדי לדעת שביקרתם,
לשמוע אם אהבתם וכמובן נשמח לענות לכם על כל שאלה,
בינתיים, שיהיה בתיאבון ולהתראות בפוסט הבא :)

6 תגובות:

  1. נראה מעולה! רציתי לשאול לגבי המשקל שרואים בתמונות - איזה משקל זה ואיפה קונים כזה? וכמה עולה?

    השבמחק
  2. תודה עומר, לגבי המשקל, שלח לי מייל (דרך יצירת קשר) ואשלח לך פרטים, הוא אכן מעולה!

    השבמחק
  3. ניראה מעולה אני הולך ליישם זאת בעוד יום יומיים רק שאלה אחת...

    זה אמור להיות מתאבן או קינוח? :S

    השבמחק