המאפינס הטעימים והבריאים הללו שמתאימים לפלאוליטים ונמנעים מקמחים בשבועות, מככבים במטבחנו לאורך כל ימות השנה. גם כשמתחשק סתם להתפנק בארוחת הבוקר או באמצע היום, או כצידה לדרך שיוצאים מהבית ליום ארוך... כי כידוע, רוב האוכל בדרכים מבוסס גלוטן ואוכל תעשייתי שמזיק לבריאותנו... המאפינס הבריאים שלנו טעימים כשהם חמים וגם כשהם קרים בטמפ' החדר ומחזיקים מעמד יפה יום שלם מחוץ לבית ללא קירור. וההכנה - כמו שאנחנו אוהבים: קלה ומהירה.
אז מה נשאר? רק להכין :)
חומרים (לכ-8 מאפינס, תלוי בגודל התבנית):
4 ביצים
120 גרם גבינה צהובה מגוררת מסוג אהוב (אצלנו זה לרוב גאודה)
חופן פטריות שמפניון טריות קצוצות גס
2 כפות קמח קוקוס (או 4 כפות קמח שקדים)
50 גרם סלמון מעושן קצוץ גס
תבלינים "איטלקים" (אני אוהבת את אלו של סימפלי אורגניק שאני מזמינה מIHERB)
מלח ופלפל
משמנים בחמאה תבנית מאפינס ומחלקים את הבלילה לשקעים (משאירים לפחות סנטימטר ריק לתפיחה)
שיהיו לכולנו רק פינוקים טעימים, בריאים ומזינים, בבית ובחוץ... בתיאבון!!!
קוראים יקרים שלנו, אנו נשמח מאוד לקבל תגובות לפוסט, לשמוע אם אהבתם וכמובן נשמח לענות לכם על כל שאלה, או אפילו לקבל ד"ש כדי לדעת שביקרתם, בינתיים, שיהיה בתיאבון ולהתראות בפוסט הבא :)
אז מה נשאר? רק להכין :)
חומרים (לכ-8 מאפינס, תלוי בגודל התבנית):
4 ביצים
120 גרם גבינה צהובה מגוררת מסוג אהוב (אצלנו זה לרוב גאודה)
חופן פטריות שמפניון טריות קצוצות גס
2 כפות קמח קוקוס (או 4 כפות קמח שקדים)
50 גרם סלמון מעושן קצוץ גס
תבלינים "איטלקים" (אני אוהבת את אלו של סימפלי אורגניק שאני מזמינה מIHERB)
מלח ופלפל
ההכנה:
בוללים את הביצים ומוסיפים את כל החומרים פנימה
אופים במיקרו כ-7-9 דקות עד שתופח יפה ולא נופל הרבה כשמפסיקים חימום (כמובן שאפשר לאפות בתנור/טוסטר אובן)
כפי שכבר ציינתי, המאפינס טעימים חמים / טמפ' החדר.
שיהיו לכולנו רק פינוקים טעימים, בריאים ומזינים, בבית ובחוץ... בתיאבון!!!
הי, האם אפשר לוותר על הגבינה?
השבמחקהי, הגבינה היא חלק מרכזי ובמרכיבים וגם מהווה כחצי מהכמות בבלילה...כך שבלעדיה יתקבל משהו אחר לגמרי
מחקהי, השתמשתי בשקדים טחונים, חוץ מזה הכל אותו דבר. יצא לי די יבש, לא תפח, וגם הבלילה לא נראתה נוזלית כמו אצלך. עצה?
השבמחקהי, תפחיתי בכמות קמח השקדים, תתחילי ב2 כפות ותוסיפי לפי התחושה
מחקהאם אפשר להשתמש בקמח תירס/ אורז?
השבמחקוכמה זמן+טמפ' אם מכינים בתנור?
תודה!
אולי אפשר אך זה כבר מתכון אחר...אפשר לנסות- מקסימום יצליח!
מחקלאפות בתנור בטמפ' של כ180 מעלות, הזמן- עד שנראה יציב למגע ומעט שחום ולא רטוב מבפנים
שלום, חדשים בקוןגניה, אני והבן שלי ואולי גם אשתי.
השבמחקאנחנו קצת מוטרדים מהאומגה 6 הרבה שבמתכון, יש לך אולי לחם קצת יותר בריא ? וקטוגני כמובן :)
לא ממש רואה איפה יש הרבה אומגה 6? בקמח קוקוס אין...אל תחליפו לשקדים
מחקהפשטידה מלוחה מידי והסלמון מאוד משתלט על כל הטעם
השבמחקבמתכון אין כמות למלח, כדי שכל אחד יוסיף על פי טעמו
מחקולגבי הסלמון, אנחנו אוהבים שטעמו דומיננטי, מי שמעדיף טעם עדין יכול להפחית בכמות.