עצמאות של ממש ביום העצמאות - ארוחה שלמה על גחלים - מפלאי הגריל-דום...

מי לא היה רוצה להגיד "ג'ק רובינסון" ולקבל ארוחה שלמה, עסיסית ומעושנת כדבעי?

השנה החלטנו שאין לנו כבר כוח לנפנף והגיע הזמן לשדרג ולתת לחללית שלנו לעשות את העבודה בשבילנו.
המעשנה המדהימה הזאת בנויה בדיוק למשימה כזאת - תכניסו לתוכה את כל הארוחה, לכו לצפות בחידון התנ"ך (או לריב עם השכן על עצמת הקריוקי שלו מאמש) ותוך שעתיים מחכה לכם ארוחה שלמה ועסיסית בטעם אלוהי של גחלים... חבל רק שאי אפשר להציע לבן-גוריון להכניס את המתכון למגילת העצמאות...


הנה הגריל-דום החתיך שלנו ושימו לב לכלי העבודה שתלינו מסביבו - נוח וזמין 

עיקר ה"עבודה" היא למלא פחמים, להשחיל את המדליק החשמלי שלו למשך כ-7 דקות... ויש  אש! נותנים לה לבעור מעט עד שהגחלים מלבינות וזהו. מוכנים לצאת לדרך!

על הגחלים הנחתי צרור עלים מעץ הלימון שהפיצו ארומה נפלאה
על הרשת התחתונה הקרובה לחום הגחלים הונחו תפוחי אדמה (מזן נשיקות המתקתק והמדהים) ובטטות, שבהמשך יזכו לטפטוף שומני טעים מהבשרים שמעליהם
על מתקן הקרמיקה המיוחד של הגריל-דום, שמכיל בירה/כל נוזל שתחפצו לשמירת העסיסיות וגם לתיבול העוף, התיישבה לה בנוחות תרנגולת שלמה ולצידה קיבבנו קבב משפחתי ענק!
כפי שאפשר לראות, היה אפשר בקלות להוסיף עוד בשרים, אך היינו בהרכב מצומצם וזה הספיק
והסטארט-אפ... קציצה משפחתית מעושנת!!!
קילו בשר טחון + 200 גרם שומן כבש טחון  + תיבול של ראס-אל-חנות טרי וטוב ותבלינים טריים קצוצים: נענע, פטרוזיליה וכוסברה (אנחנו אוהבים אך לא חובה) מלח, פלפל. ממליצה שתטעמו מהעיסה כדי לתקן תיבול - אני מטגנת קציצונת וכך יודעת מה צפוי

על העוף מעט פפריקה ומלח גס
על עצמת החום שולטים ע"י משחק בשני וסתי זרימת האוויר


בעוף כדאי לנעוץ מד חום, כדי לוודא שהחום בפנים עובר את ה-64 מעלות כאשר הוא מוכן. למעשה, כאשר הכל מונח במקום והחום מיוצב בנקודת טמפרטורה, נשאר רק לחכות לצלצול המדחום שמודיע שהעוף מוכן (לאחר כשעה וארבעים דקות במקרה שלנו).
את הקבב הענק בצענו לנתחים, הוא היה מעושן היטב וכולם ליקקו את האצבעות.
העוף  התקבל חלומי, עסיסי ורך ומעושן להתענג...
חג עצמאות 68 שמח למדינת ישראל

ובתיאבון!!!
קוראים יקרים שלנו, אם אהבתם, שתפו אותנו בתגובות שלכם, וכמובן נשמח לענות על כל שאלה. מוזמנים להשאר בקשר ע"י  לייק בדף הפייסבוק שלנו 
דף הפייסבוק של הסלסלה של מיה ואודי

תגובה 1: