יש הרבה דיבור בשנים האחרונות על מזון אורגני אך קהל הצרכנים נותר מבולבל בכל הנוגע לצריכת מוצרים אורגניים ולהשפעות השונות של מזון מרוסס או מהונדס גנטית. הוצאת ספרי הבריאות פוקוס והפורטל לתזונה בריאה Eatwell החליטו להרים את הכפפה ויהיו הראשונים בישראל שיקיימו כנס אורגני המיועד לקהל הרחב המתלבט בנוגע לצרכנות האורגנית ומבקש להעמיק את ידיעותיו בנושא. הכנס,יעסוק
בנושא האורגני באופן מקיף ומעמיק,
תוך
התייחסות להיבטים שונים כגון היסטוריה,
אידיאולוגיה,
חקלאות,
חומרי
הדברה ותקני איכות,
מוצרים
אורגניים מן החי,
בריאות,
סביבה,
צרכנות
וקוסמטיקה.
במסגרת
הכנס יתקיימו הרצאות מרתקות של מיטב
המומחים,
שיספקו
ידע תיאורטי וכלים מעשיים לצרכנות נבונה
והמשתתפים מוזמנים ליהנות ממתחם דוכני
בריאות אורגניים שיציעו מגוון מוצרים
אורגניים -
פירות,
ירקות,
מזון,
קוסמטיקה,
חומרי
ניקוי ועוד.
לקראת הכנס, נשלח אלי להתנסות עוף אורגני שגדל בחצר, חופשי וללא אנטיביוטיקה במשק מלמד,
העוף של משק מלמד
את העוף המיוחד הזה החלטתי להכין באופן חגיגי שקורץ לי כבר זמן מה.. עוף בנוסח השטן, בפועל זה עוף פתוח שמטוגן על מחבת כבדה תחת משקולת או בכלי מלחציים מיוחד, כך שיוצא שטוח, שחום ועסיסי.
יש לפתוח את העוף בסכין טובה, החיתוך יהיה מהצד של הגב! ולשטח בלחץ או במכות פטיש.
מתבלים את העוף במלח, פלפל, שמן זית ומיץ לימון (מומלץ לתת לו מנוחה בתבלינים: לפחות 30 דקות עד לילה).
מניחים את העוף הפרוש על משטח האינטר גריל, על העוף מניחים משטח נוסף כשהצד עם הבליטות כלפי העוף,
על הרשת הנחתי כמה אבנים מהחצר לייצירת לחץ כבד...
צליתי בחום בינוני כ15 דקות, בדקתי שהעוף הזהיב מלמטה והפכתי,
צליתי 20 דקות את הצד השני עד שהזהיב יפה, הלחץ ניכר היטב בעוף שהפך שטוח ודק.
התוצאה: חגיגה! עוף עסיסי עם עור פריך מאוד, שאלו אותי כבר אם היה הבדל בטעם של העוף , אז לא ממש, הוא לא היה טוב יותר בטעמו מעוף רגיל, יתכן שזה היה בגלל שהעוף היה קפוא, בקרוב נקנה אחד טרי ונבחן אם החופש מוסיף גם לטעם, כי להרגשה ולבריאות הוא ללא ספק מוסיף המון!
קוראים יקרים שלנו, אנו נשמח מאוד לקבל תגובות לפוסט, לשמוע אם אהבתם וכמובן נשמח לענות לכם על כל שאלה,או אפילו לקבל ד"ש כדי לדעת שביקרתם, בינתיים, שיהיה בתיאבון ולהתראות בפוסט הבא :)
זו נוסטלגיה עבורי .
השבמחקבבית סבא בצוהרי שישי רגע לפני כניסת השבת סבא היה מניח כך עופות על המנגל .
ימים השתדרג והניח פלטת שיש על העופות....
הי טלי, כייף לקרוא נוסטלגייה מבית סבא :)
מחקתודה
חסר משהו מהתבלינים לפי הצילומים
השבמחקמה חסר ששת?
מחקהיה מלח, פלפל, שמנ"ז ולימון על העוף שלי